Nagybányai művészportrék
Kultúra

Nagybányai művészportrék

A Thorma János Múzeumban december 7-én tartották a Kiskunhalasi Őszi Tárlat 2018 zárórendezvényét. A közönséget Szakál Aurél igazgató köszöntötte. A Nagybányai Festőiskola című film kapcsán beszélgetésre került sor az alkotóval, Lakatos Ivánnal. Nagybányai arcok, lélektükrök címmel N. Kovács Zita művészettörténész előadást és tárlatvezetést tartott. A múzeumban emellett alkalmi kiállítás nyílt gyermek alkotásokból a Bay Gyűjtemény és a Nagybányai művészportrék tárlatok festményei alapján.
Karácsonyi vándor
Kultúra

Karácsonyi vándor

Nemzetközi utazásai után Magyarországon jár közönségtalálkozókra az adventi időszakban Lackfi János. Kiskunhalasi előadói estjét december 4-én tartotta a Martonosi Pál Városi Könyvtárban, a Pásztortűz Egyesület szervezésében. 
Az üvegcipő (galéria)
Kultúra

Az üvegcipő (galéria)

Molnár Ferenc legtöbbször játszott művével, Az üvegcipővel zárult a halasi színházi évad december 3-án. A moziban a Körúti Színház vendégjátékát tekinthette meg a helyi közönség a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében. Az előadás főbb szerepeit Mérai Katalin és Kautzky Armand alakította. 
Élmények a szakács-világbajnokságról
Kultúra

Élmények a szakács-világbajnokságról

Újabb előadással várja az érdeklődőket a Forrás-Új Tükör Klub. A Közösségek Házában december 4-én, kedden 18 órakor Paskó Csaba kelebiai plébánossal találkozhat a közönség. Az atya a luxemburgi szakács-világbajnokságon szerzett élményeit osztja meg a jelenlevőkkel. A rendezvény a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében valósul meg. 
Mi fán terem az acapella?
Kultúra

Mi fán terem az acapella?

Erre a kérdésre kaphattak választ a Fool Moontól a Filharmónia-sorozat november 19-i előadásának résztvevői a Közösségek Házában. A lassan nagykorúvá váló – közel 18 esztendős formáció - rendhagyó énekóráját a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében tekinthette meg a nagy létszámú közönség.