Zene és néprajz
Kultúra

Zene és néprajz

szi és téli hagyományaink címmel folkloristák, néprajzkutatók tartottak előadásokat október 18-án este Kiskunhalason. A programnak a városi könyvtár adott otthont a Pásztortűz Egyesület szervezésében. A rendezvényen hangszerek is megszólaltak, utalva a vigasságokra. 
Ha kell, nyomoz, ha kell, operetteket énekel
Kultúra

Ha kell, nyomoz, ha kell, operetteket énekel

Buch Tibor színművész nem ismeretlen a halasi közönség számára, hiszen operettgálán és színdarabokban is láthatta már a helyi publikum, e mellett pedig rendszeresen feltűnik televíziós sorozatokban is. A napokban egy jótékonysági bál fellépőjeként érkezett Kiskunhalasra. Lapunknak mesélt pályája kezdetéről és arról, milyen dalokat szeret leginkább énekelni fellépésein.
1956-os előadás a Tekóban
Közélet

1956-os előadás a Tekóban

Rendhagyó történelemórára várta Pajor Kálmán, az '56-os Emlékbizottság elnöke a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium diákjait. A témák között az 1956-os forradalom országos és helyi vonatkozású eseményei is helyet kaptak.
Halason is népszerű az Ovi-Zsaru Program (galéria)
Sziréna

Halason is népszerű az Ovi-Zsaru Program (galéria)

Rendőr Robival és Rosszcsont Ricsivel is megismerkedhettek kedden délelőtt a Vasút utcai óvoda nagycsoportosai. Az Ovi-Zsaru Program keretében látogatott el hozzájuk Farkasné Wodring Zsuzsanna őrnagy, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója és Komlós Gergő törzsőrmester. A cél az, hogy a gyermekek bizalommal forduljanak az egyenruhásokhoz és megismerjék az alapvető közlekedési szabályokat, tisztában legyenek a veszélyforrásokkal.
Wass Albert életéről, titkairól
Kultúra

Wass Albert életéről, titkairól

Wass Albert titkai címmel tartott előadást a Szilády Áron Református Gimnázium dísztermében Takaró Mihály író, irodalomtörténész, tanár. A Szilády Áron Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre meghívására érkezett előadó bepillantást nyújtott Wass Albert erdélyi magyar író és költő életébe, munkásságába.