Tehetségkoordinátorok jártak Halason
Közélet

Tehetségkoordinátorok jártak Halason

A pedagógiai szakszolgálatok alapfeladatai között szerepel a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása is. A köznevelési törvény szerint kiemelten tehetséges gyermek az a „különleges bánásmódot igénylő tanuló, aki átlag feletti általános vagy speciális képességek birtokában magas fokú kreativitással rendelkezik, és felkelthető benne a feladat iránti erős motiváció, elkötelezettség.” Többek között erről is értekeztek azok a koordinátorok, akik a megye területéről érkeztek Halasra egy szakmai megbeszélésre.
Érzékenyítő nap a Központi-iskolában
Közélet

Érzékenyítő nap a Központi-iskolában

Különleges érzékenyítő és szakmai napot tartottak a halasi Központi Református Általános Iskolában. Az intézménynek van egy látássérült tanulója, ennek kapcsán a diákok többek között ismerkedtek a Braille írással, de még vakvezető kutyák is érkeztek.
Operanagykövet járt Halason
Kultúra

Operanagykövet járt Halason

Prof. Dr. Temesi Mária operanagykövet tartott előadást a napokban az Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében. A művésznő nem titkolt célja, hogy még közelebb hozza a komolyzenét a mai fiatalokhoz.
Vekerdy Tamás tanácsai
Közélet

Vekerdy Tamás tanácsai

Gyerek, óvodák, iskolák címmel tartott előadást a moziban dr. Vekerdy Tamás. A pszichológus szaktekintélyt a Halasi Waldorf Egyesület hívta meg. A nézőtéren szülők és leendő szülők foglaltak helyet nagy többségben. Szerettek volna minél többet megtudni arról, hogyan neveljék jól a gyereküket. 
Nagy Gábor Halasra érkezik
Kultúra

Nagy Gábor Halasra érkezik

Március 13-án, kedden este ismét várja az érdeklődőket a Forrás-Új Tükör Klub. Ezúttal egy népszerű színművész, Nagy Gábor érkezik városunkba egy közönségtalálkozóra.