„Azzal ártunk, ha nem segítünk” (galéria)
Közélet

„Azzal ártunk, ha nem segítünk” (galéria)

A Forrás-Új Tükör Klub idei sorozatának az egyik leghosszabb előadása volt a legutóbbi, amelynek Nagy József állomásvezető mentőtiszt volt a vendége. A jelenlévők hasznos ismeretekkel gazdagodhattak az újraélesztéssel kapcsolatban, ráadásul néhány tévhitet is igyekezett eloszlatni a mentőtiszt. Mindezt csipetnyi humorral fűszerezte, ráadásul igen élményszerű volt mindaz, amit elmondott. 
Egy diplomata a történelem sűrűjéből (galéria)
Közélet

Egy diplomata a történelem sűrűjéből (galéria)

Egy neves diplomata, külpolitikában jártas személy vendégeskedett a Forrás-Új Tükör Klubban. Erdős Andrét legtöbben mint Magyarország ENSZ nagykövetét ismerik, azt kevesebben tudják róla, hogy ötven esztendővel ezelőtt a külügyminisztérium arab főosztályán kezdte a pályafutását. Kiskunhalasi előadása során  bepillantást engedett a magyar diplomácia és az ENSZ kulisszatitkai mögé.
Adj teret a helyinek!
Gazdaság

Adj teret a helyinek!

Bátran mutassák meg és értékesítsék termékeiket, a lakosság pedig részesítse előnyben a helyi termelők kínálatát – erre bíztat a Százszorszépföld Egyesület. A termelőket vagy leendő vállalkozókat november végi rendezvényén hasznos előadásokkal segítette az egyesület. Szó volt a termelőket érintő előírásokról, adózási szabályokról, de a pályázatokról is.
A modern vállalkozásokról tanultak
Közélet

A modern vállalkozásokról tanultak

Vállalkozói információs napot tartottak Kiskunhalason a Közösségek Házában. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Modern Vállalkozások Programja sok hasznos információval várta az érdeklődőket. A digitalizáció, az online jelenlét ma már elengedhetetlen egy vállalkozás életében is így közel ötven vállalkozó hallgatta végig a szakemberek előadásait és tanult arról, hogyan lehet modern egy vállalkozás.
Kortárs segítőképzés középiskolásoknak
Közélet

Kortárs segítőképzés középiskolásoknak

Kétnapos kortárs segítő képzést tartottak a Vári Szabó István Szakképzőben.  Mintegy 20 diák speciális foglalkozásokon vett részt. Az órákat vezető szakember a játékos tréningen többek között a drog, az alkohol és az internet veszélyeire hívta fel a figyelmet. A képzés résztvevői a tanultak birtokában tanácsaikkal segíthetik majd a társaikat.