Új épületek, színpad - megszépül a Sóstó partja
Közélet

Új épületek, színpad - megszépül a Sóstó partja

A kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzés előkészítése történik, megjelent a kiírás, július 9-ig várják az ajánlatokat a Sóstó turisztikai célú fejlesztése pályázat kapcsán. A projekt keretében a jelenlegi, rossz állapotban lévő kiszolgáló épületek elbontásra kerülnek, helyükre egy stílusában megújult, mégis a strand szellemiségéhez illeszkedő rendezvénytér kerül kialakításra. Felépül egy színpad, valamint hozzá kapcsolódóan egy öltöző és egy vizesblokk.
Egy délután alatt két szalagátvágás Kunfehértón
Közélet

Egy délután alatt két szalagátvágás Kunfehértón

Nagy volt az öröm pénteken, Kunfehértón. A település óvodája és művelődési háza is megújult, megszépült az elmúlt időszakban. Mindkét épületet tegnap adták át a lakosságnak, ünnepélyes keretek között.
Gyors lesz és gyorsan megtérülő
Gazdaság

Gyors lesz és gyorsan megtérülő

A Budapest-Belgrád vasútvonallal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Tompán Dr. Budai Gyula miniszteri biztos és Bányai Gábor országgyűlési képviselő. A politikusok szerint a közlekedési fejlesztés lendületet adhat a térségnek, megújulnak a vasútállomások, logisztikai központ létesülhet, és a magyar és szerb főváros is alig egy órányi utazással elérhető lesz.
Összegyűjtik a felsővárosi csapadékvizet
Közélet

Összegyűjtik a felsővárosi csapadékvizet

Kiskunhalas sikeresen pályázott, így 200 millió forintnyi összeget fordíthat a Felsőváros csapadékvizének összegyűjtésére, ez a víz a Sóstó vízutánpótlását segíti majd. A projekthez kapcsolódóan a szükséges engedélyek rendelkezésre állnak, a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzés sikeresen lezajlott, így pár héten belül indul a kivitelezés.
„Pajtasztikus” este volt
Közélet

„Pajtasztikus” este volt

„Óriási a változás, szinte el sem lehet hinni, hogy ez ugyanaz a helyszín.” Többen is ezt mondták azon vendégek közül, akik ott voltak pénteken este a Végh-kúria új közösségi terének, a Pajtaszínpadnak az átadásán. A zenés, kulturális, gasztronómiai különlegességeket kínáló rendezvényen helyi tehetségek álltak közönség elé.