Milliós sportfejlesztés a Szent József-iskolában (galéria)
Közélet

Milliós sportfejlesztés a Szent József-iskolában (galéria)

A kiskunhalasi Szent József Katolikus Iskola is részt vesz a Magyar Diáksport Szövetség  (MDSZ)programjában, amelynek célja a testnevelés órai és az azon kívüli mozgásos tevékenységek növelése. Az intézmény csütörtökön délelőtt 1 millió forint értékben vehetett át sporteszközöket, sportszereket, e mellé szakmai segítséget is kapnak majd az MDSZ-től.
Milliárdos beruházás a Tinódi úton
Gazdaság

Milliárdos beruházás a Tinódi úton

A tetőszerkezet és padlóburkolat javítást követően már a homlokzati elemeket és a nyílászárókat cserélik a Tinódi utcán található egykori bútorgyár épületegyüttesén. A több mint 3000 négyzetméteres üzemet a Pannonpur Kft. vásárolta meg. Nagy Viktor ügyvezető a megkeresésünkre elmondta, hogy a tervek szerint az utasszállító repülőgépek konyhablokkjait készítik majd ebben a halasi üzemben.
Elkészült a várt járda
Közélet

Elkészült a várt járda

Most már járda köti össze a kertvárosi Híd utcát a Dongérvölgyi kerékpárúttal. A minap lettek kész a munkálatok. E mellett a vízelvezetési gondokat is próbálták orvosolni. Ezek ugyan apróbb lépések, de sokat jelentenek az ott élőknek -  mondta Hunyadi Péter önkormányzati képviselő.
173 milliós infrastruktúrafejlesztés a kórházban
Gazdaság

173 milliós infrastruktúrafejlesztés a kórházban

Növelik a betegbiztonságot. Több mint 173 millió forint Európai Uniós támogatást fordíthat a halasi kórház komplex infrastrukturális fejlesztésre. A beruházás segítségével csökkenthető lesz a munkavégzés során bekövetkező hibák és kórházi fertőzések kialakulásának kockázata, de kiemelt cél az egységes intézményi betegazonosító rendszer bevezetése is.
Ötletgazda(g)ság
Kultúra

Ötletgazda(g)ság

Czikkely Anna neve ismerősen cseng a kiskunhalasiak körében. A tehetséges fiatal lány a Bibó István Gimnáziumban érettségizett, és egyetemi tanulmányai mellett is rendszeresen visszatér a városba. Többször koncertezett itt együttesével, a Rumba Gitanával, a közeljövőben pedig egy országos kereskedelmi csatornán fog szerepelni.