Névadó és zászlóavató a Dékániban (galériával)
Közélet

Névadó és zászlóavató a Dékániban (galériával)

Ünnepség keretében volt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának a névadója. Az intézmény sportcsarnokában a meghívott vendégek és a diákok előtt mutatták be, majd adták át az iskolazászlót, amelyet aztán megáldottak az egyházak képviselői. A rendezvényen elhangzott, hogy az itt tanulók a remények szerint olyan nagy dolgokat visznek majd véghez felnőttként, mint azt Dékáni Árpád tette. Az ünnepség végén elültették az iskola fáját is az udvaron.
Virtuális hegesztés a Váriban
Közélet

Virtuális hegesztés a Váriban

Már a hegesztést is lehet szimulátoron gyakorolni. A Vári Szabó István Szakképző Iskolában a napokban nyílt mód a virtuális hegesztésre. A speciális bemutatón kiderült: a kiterjesztett valósággal működő szimulátorok segíthetik a hegesztő tanulók első lépéseit a szakma elsajátításában. Minden tanulónak képessége és tanulási sebessége alapján határozhatják meg az elsajátítandó feladatokat lépésről lépésre.
Indul a tanszervásárlási roham
Közélet

Indul a tanszervásárlási roham

Hamarosan vége a vakációnak, így ezekben a napokban már egyre többen kezdik meg a tanszerek beszerzését. A halasi üzletek felkészültek az iskolakezdésre, a táskák, füzetek, tolltartók ott sorakoznak a polcokon. A munkáltatók a bevásárláshoz most is adhatnak iskolakezdési támogatást a dolgozóiknak.
Indul a tankönyv kiszállítás
Közélet

Indul a tankönyv kiszállítás

A diákok még javában vakációznak, de az iskolák már készülnek a tankönyvek fogadására. Az MTI tájékoztatása szerint megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákban, hogy a hónap végére mindenhová megérkezzenek a csomagok.

Füzesi iskolások találkozója
Közélet

Füzesi iskolások találkozója

Az I-es számú Füzesi Általános Iskola egykori diákjait várják egy találkozóra augusztus 6-án. A szervező Visnyovszki Jolán reméli, hogy nagyon sokan eljönnek majd a különleges eseményre.