(►) Programok augusztus 20-án
Közélet

(►) Programok augusztus 20-án

Közeledik augusztus huszadika, államalapításunk ünnepe. A Halasi Média és Kultúra Kft. két helyszínre várja az érdeklődőket, a Végh-kúria ad otthont az ünnepi műsornak és a kenyérszentelésnek, délután pedig a kikapcsolódáson lesz a fő hangsúly. A Sóstó partján könnyűzenei koncertek, látványos bemutatók lesznek, a tűzijátékot követően pedig Keresztes Ildikó koncertjét lehet megtekinteni.
Újrakezdték
Kultúra

Újrakezdték

A Rumba Gitana koncertje nyitotta a hétvégén a soltvadkerti sörfesztivált. A kiskunhalasi együttes tagjai között egyetemisták is vannak, így a formáció időszakosan működik. Nem tudnak annyi fellépést vállalni, amennyit szeretnének, az ősz eleje azonban eseménydúsnak ígérkezik. Többek között a Halasi Szüreti Fesztiválon is fellépnek.
Nézőből fellépő
Kultúra

Nézőből fellépő

Halász Máté kiskunhalasi születésű zenész, többnyire budapesti együttesek tagjaként lép fel a nyári fesztiválokon, gyakran és szívesen látogat vissza szülővárosába. Bibós gimnazistaként a Platform 5 zenekar tagja volt, és játszott a Rézangyalok formációban. Idén a Fehértone fesztiválon találkozhattunk vele, a Mary Popkids dobosaként, ahol felidéztük kicsit a múltat és beszéltünk az aktualitásokról.
(►) Maximalista sportban, dalban
Kultúra

(►) Maximalista sportban, dalban

A The Voice, A Dal és a Sztárban sztár egyaránt ismertséget hozott Berkes Olivérnek. Az ifjú énekes eredetileg sportolónak készült, aztán egyszer csak váltott. A küzdeni tudását azonban az előadóművészi pályán is jól tudja kamatoztatni. Maximalistának tartja magát, ezt a példát látta családtagjaitól. Bármibe belekezdenek, azt a tőlük telhető legjobb tudással, alázattal és szenvedéllyel teszik. Berkes Olivérrel a régióban tartott borfesztiválon beszélgettünk. Az énekes a napokban együtt lépett fel Király Viktorral, aki ősszel a kiskunhalasi szüreti rendezvény sztárfellépője lesz zenekarával.
Na, így kell hangulatot csinálni!
Kultúra

Na, így kell hangulatot csinálni!

Hazánk jelenleg egyik legfelkapottabb előadópárosa, Majka és Curtis közel 120 perces élő koncertet adott csütörtökön éjszaka Kunfehértón. Slágereik népszerűségét jól mutatja, hogy óvodásoktól egészen a nagymama korú hölgyekig minden korosztály képviseltette magát a színpad előtt.