Musicalgála sztárokkal
Kultúra

Musicalgála sztárokkal

A Budapesti Operettszínház népszerű művészei léptek színpadra április elsején a Városi Filmszínházban. A Musicalgálát a Halasi Waldorf Egyesület szervezte. Terveik szerint a jövőben folytatják a megkezdett hagyományt.
Varázslatos est
Kultúra

Varázslatos est

Pénteken a Baptista Imaházban Kínai Virágok címmel különleges fuvolakoncertet hallhattunk.
(►) Bach muzsika extrákkal
Kultúra

(►) Bach muzsika extrákkal

„Bach zenével a gyógyulásért”. Ez volt a címe annak a kulturális programnak, amely a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház és a Magyar Kórházszövetség együttműködésében valósult meg a Thorma János Múzeumban. A bő hatvan perces zenei utazás során a Hoppál Mihály Band formáció tagjai mutatták be, milyen sok zenei motívum maradt fent Bach műveiből például a mai, modern zenében.
(►) Romantikára hangolva
Kultúra

(►) Romantikára hangolva

Juhászné Zelei Judit és Kovács Andrea többször adott már közös koncertet. Többéves hagyományai vannak hangversenyeiknek Kiskunhalason és a régióban. Legutóbb, március 20-án ültek zongorához négykezest játszani, romantikára hangolva. Különleges estében volt része a közönségnek a múzeumban.
Fergeteges latinbuli a Rumba Gitanaval
Kultúra

Fergeteges latinbuli a Rumba Gitanaval

Március elején jelent meg a kiskunhalasi Rumba Gitana zenekar Kék című albuma. A lemezbemutatót néhány napja Szegeden tartották, szombaton este pedig a helyi közönség is átérezhette azt a hamisítatlan latin hangulatot, amit a tagok dalaikon keresztül szeretnének átadni az embereknek.