Halasiak elismerése a Magyar Lovassport Szövetségtől
Sport

Halasiak elismerése a Magyar Lovassport Szövetségtől

Pénteken este Budapesten, a Nemzeti Lovardában tartotta Díjátadó Gáláját a Magyar Lovassport Szövetség. Gróf Széchenyi István Emlékérmet vehetett át Szegedi Gábor, a Pusztatízes kitalálója, Guinness-rekorder;  Kovács Iván, a Halasmédia főszerkesztője pedig a Magyar Lovassportért Emlékérmet kapta meg. 
Lovastusázóinkat díjazták
Sport

Lovastusázóinkat díjazták

A Kiskunhalason rendezett lovastusa országos szakági közgyűlésen, a szakmai értékeléseken és terveken túl elismerések átadására is sor került, amelyben négy halasi érintettség okán is büszkék lehetnek a helyi lovas barátok. A jövő is biztatónak ígérkezik, mert dr. Tuska Péter minősült a lovastusa Európa-bajnokságra.
Kaposváron álltak helyt lovasaink
Sport

Kaposváron álltak helyt lovasaink

A hétvégén fedett pályán versenyeztek és szerepeltek kiválóan a Hirling József Lovaspark lovasai Kaposváron. A két Határőr Dózsa SE színeiben sportoló Fazekas István és Karádi Ármin dobogós helyezéseket értek el lovaikkal a különböző versenyszámokban.

Ezüst és arany patkós kicsihuszárok (galéria)
Sport

Ezüst és arany patkós kicsihuszárok (galéria)

Gyermeknyüzsgés jellemezte szombaton délelőtt a Hilring József Lovasparkot. Az ide második Kicsihuszár Tanoda vizsgájára érkeztek az apróságok, sokukkal szüleik is. A nap elméleti és gyakorlati vizsgákkal telt. Négyen az ezüst patkó minősítést vehették át oklevél kíséretében a Kiskunhalasi Lovasbandérium vizsgáztatóitól, de sokan már az arany patkó fokozat megszerzéséért érkeztek.
Lovas elismerések
Sport

Lovas elismerések

Mint arról szombaton beszámolt hírportálunk a hétvégén Kiskunhalasra figyeltek a honi lovassportot kedvelők. Három szakág, a szabadidős lovasok, a lovastusázók és a díjugratók is a Hirling Lovasparkban tartották országos közgyűlésüket. Este pedig a lovasbált rendeztek a Sóstó csárdában a lovas barátok. Az eseményeken elismeréseket is átadtak