Edzés világkupa-győztessel
Sport

Edzés világkupa-győztessel

Ezúttal a díjlovaglás egyik legkiválóbb hazai képviselője, Kafka Zsófia vezetett edzést a Hilring József Lovaspark ifjú sportolóinak. A Kiskunhalasi Lovasbandérium által szervezett tréningen a többszörös világkupa győztes, válogatott díjlovaglótól tanulhattak, a főleg fiatalokból álló érdeklődők. Az ismert hazai szakembertől megtudtuk, hogy minden lehetőség adott Halason a lovassport alapjának tekintett szakághoz, a díjlovagláshoz.
Lovas élet karácsonykor (galériával)
Sport

Lovas élet karácsonykor (galériával)

A lótartás, a lovassport állandó készenlétet és folyamatos munkát kíván. A Hirling József Lovasparkban a karácsonyi ünnepek alatt is szorgoskodnak a sportolók, lóápolók. Nem csak a hátasok felügyelete jelent feladatokat ilyenkor a lovasok számára, hanem a hétköznapokhoz hasonlóan edzések is zajlanak, így történt ez a szentestét megelőző délután is a halasi lovasbázison.
Lovas érmek Kecskemétről
Sport

Lovas érmek Kecskemétről

A Kecskeméti székhelyű Pataki Ménes területén található lovardában rendeztek fedettpályás országos minősítő díjugrató versenyt a hétvégén. A Kiskunhalasi Lovastömegsport Egyesület három sportolóval is dobogós helyezést ért el. Weinhardt Virág (címképen, archív) Bognár Betlivel nyerte az  ifjúsági versenyzők 110 cm-es stílusversenyét. Füzér Gábor Filibert nevű lován végzett harmadik helyen egy 120 cm-es nyitott kategóriában, Füzér Flóra pedig Casallina nyergében lett harmadik az 5 éves lovak 105 cm-es pályáján.
Lovas-show halasi csillagokkal
Kultúra

Lovas-show halasi csillagokkal

Táncoló lovak lepték el a küzdőteret december első hétvégéjén a Papp László Budapest Sportarénában. A Spanyol Királyi Lovasiskola, az Andalúzia csillagai című produkcióját mutatta be Magyarországon. A show egyik sztárvendége, Kiskunhalas díszpolgára Miklósa Erika volt, mellette Szegedi Gábor városunk pro urbe díjas fogathajtó világbajnoka is szerepelt a nagyszabású rendezvényen négyes fogat hajtójaként.
Lovas aranyak fedett pályán
Sport

Lovas aranyak fedett pályán

Jól indult és még jobban folytatódott a hétvégén Kecskeméten megrendezett fedett pályás országos minősítő díjugrató verseny kiskunhalasi szempontból. Szombaton és vasárnap is szólítottak lovasainkat érmes helyezésekhez az eredményhirdetéseken. Füzér Gábor Cym Carlsson S-sel, Fazekas István Elise-vel értek el aranyérmes helyezést.