Tizennégy regionális halasi elsőség (galéria)
Sport

Tizennégy regionális halasi elsőség (galéria)

Háromnapos regionális és felkészítő díjugrató lovasverseny helyszíne volt a Hirling József Lovaspark filces pályája. A péntektől vasárnapig tartó eseményen huszonhat versenyszámot rendezett meg a szervező Kiskunhalasi Lovasbandérium SE különböző kategóriákban, amelyből tizennégyben halasi lovas végzett az első helyen. A 130 cm-es nagydíj győztese Fodor Gábor (Equirria Lovasklub) Rádiháza Garnier nyergében lett (címképen).
Telt házas Honfoglalás (galéria)
Kultúra

Telt házas Honfoglalás (galéria)

Ahogy arra számítani lehetett telt ház fogadta a Nemzeti Lovas Színház június 8-i Honfoglalás című előadását Kiskunhalason a Hirling József Lovasparkban. A két felvonásos rockopera több mint két órán át szórakoztatta a majd ezres közönséget, a magyar embernek oly kedves történelmi témával, amelyben domináltak a lovas jelenetek.
Komplex képzések a lovasparkban (galéria)
Sport

Komplex képzések a lovasparkban (galéria)

Zsúfolt hétvégét szervezett a Hirling József  Lovaspark vezetése a lovasok számára. A Magyar Lovas Szövetség Szabadidős Szakága támogatásával díjugrató, díjlovagló, lovastusa elméleti és gyakorlati képzéseket tartottak a bázison neves szakmai előadók, edzők. A célzott lovas képzések mellett sportpszichológus is előadást tartott a lovasbázison.
Színvonalas regionális díjugrató verseny (galéria)
Sport

Színvonalas regionális díjugrató verseny (galéria)

Közel háromszáz startot láthatott a Hirling József Lovasparkba kilátogató közönség az elmúlt két napon Kiskunhalason megrendezett regionális díjugrató versenyen. Születtek szép halasi eredmények. Kovácsné Vetró Adrienn Ravellel egy 105 cm-es pálya győztese lett. Szikora Bea (címképen) pedig kétszer is ezüstérmes helyezést ért el Nadlin F nevű lovával 120 cm-en.
Lovasaink Lisszabonban
Sport

Lovasaink Lisszabonban

Mától vasárnapig  tart a portugál fővárosban megrendezésre kerülő 99. CSIO Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny. A nagy hagyományú lisszaboni eseményen a magyar válogatott tagjaiként két halasi lovas is elutazott Portugáliába. Fazekas István (Határőr Dózsa SE) Walter nevű lovával, míg Füzér Gábor (Kiskunhalasi LTSE) Je T'Aime-vel kapott meghívást a nemzeti csapatba. A versenyszámok ma kezdődnek. Halason regionális versenyt rendeznek a hétvégén.