Kicsi huszárok vizsgáztak
Közélet

Kicsi huszárok vizsgáztak

Milyen színű a halasi lovasbandérium egyenruhája? Hogyan tisztítják a lovak patáját?  Ilyen és hasonló kérdésekre várták a választ az ifjú lovasoktól. A minap 40 gyerek vizsgázott a kicsi huszár tanodában a halasi Hirling József Lovasparkban. Az okleveleket a lovasbandérium főparancsnoka, Halas polgármestere, Fülöp Róbert adta át. A lovasbázis már eddig is sokat fejlődött, és a jövőben szeretnének sort keríteni a fedeles lovardára is.
Mozgalmas év elé néz a Hirling Lovaspark
Közélet

Mozgalmas év elé néz a Hirling Lovaspark

A Magyar Lovas Szövetség Díjugrató Szakágának vezetői gyűltek össze azon a szakmai fórumon, ahol többek között értékelték a 2018-as évet, és terveket készítettek az elkövetkező 12 hónapra is.
Idomító munka világkupa győztessel (galéria)
Sport

Idomító munka világkupa győztessel (galéria)

A Hirling József Lovasparkban ezen a hétvégén ismét különleges edzés lehetőséget kaptak a lovasok. Kafka Zsófia világkupa győztes díjlovagló már nem először járt a halasi lovasbázison idomító munkát oktatni. Ezúttal is sokan jelentkeztek a különleges ló és lovas képzési feladatra, akik között első osztályú, válogatott lovasok is éltek a lehetőséggel.
Budai Gyula országgyűlési képviselő lesz
Közélet

Budai Gyula országgyűlési képviselő lesz

A Nemzeti Választási Bizottság csütörtöki ülésén döntött arról, hogy a Fidesz-KDNP közös listájáról Budai Gyula kaphatja meg a Balog Zoltán lemondása miatt megüresedett országgyűlési képviselői helyet - írta az MTI. Budai Gyula kormánybiztosként, Bányai Gábor országgyűlési képviselővel együtt tett sokat azért, hogy Kiskunhalason a Hirling József Lovaspark rekonstrukciója kormányzati támogatást kapjon.

Bajnokok találkoztak Zsanán
Sport

Bajnokok találkoztak Zsanán

A régmúlt lovassportjára emlékeztek "Bajnokok Találkozója" elnevezéssel a Zsanai Lovas Sport Klub közgyűlésén Zsanán vasárnap. Kis Zoltán, az egyesület elnöke a közgyűlésre olyan nagy öregeket hívott, akik együttesen huszonháromszor értek el nemzeti bajnoki elsőséget díjugratásban és a halasi lovassport dicső múltjának meghatározó sportolói voltak a hatvanas évektől évtizedeken át. Az eseményen emlékplakettek kerültek átadásra.