Biztató GP eredmények Bábolnán
Sport

Biztató GP eredmények Bábolnán

A díjugrató szabadtéri szezon első igazi nagy versenyét rendezték Bábolnán a hétvégén. A legrangosabb Grand Prix (GP) számokban két halasi lovas is jó teljesítményt hozott. A 25 év alatti versenyzők nagydíjában Weinhardt Virág Chiclana nyergében lett negyedik, míg a felnőtt GP-ben Füzér Gábor  Je T'aime-mel maradt le éppen a dobogóról. A négynapos verseny során több biztató halasi eredmény is született más kategóriákban.
Lovastorna érmek Kaposvárról
Sport

Lovastorna érmek Kaposvárról

Több kategóriában is helytálltak a Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület lovastorna versenyzői a hétvégén Kaposváron rendezett Tavasz Kupán. Műlovon és lovon is neveztek a halasi lovastronászok és az érmek mellett értékes pontszerző helyeket is begyűjtöttek - tudatta hírportálunkkal Rózsahegyi Róbert az egyesület elnöke, egyben a csapat vezetője.

Fazekas István Félixszel nyert 130-on (galéria)
Sport

Fazekas István Félixszel nyert 130-on (galéria)

Regionális, felkészítő díjugrató versenyt rendeztek a Hirling József Lovasparkban vasárnap. Ezzel kezdetét vette a lovas szabadtéri versenyszezon Kiskunhalason. Az ország számos pontjáról jöttek kipróbálni a lovaspark adta környezetet, hiszen sok nagy díjugrató esemény helyszíne lesz városunk. A hazaiak is jól szerepeltek. Fazekas István Félix nyergében (címképen) lett első a nap legnehezebb számában, de több helyi sikernek is örülhettek a lovas barátok.
Rajtengedély vizsga nyitotta a szezont
Sport

Rajtengedély vizsga nyitotta a szezont

A lovasoknál elkezdődött a szabadtéri szezon. Ennek első hivatalos mozzanata Kiskunhalason a rajtengedély vizsga volt szombaton. Az ország minden részéből érkeztek lovasok, hogy megszerezzék az idény elején versenyzésükhöz szükséges jogosítványt, a rajtengedély vizsgát. A zsűri előtt huszonketten vállalkoztak a komplex feladatra. A sikeres vizsgázók a vasárnapi regionális versenyen, akár startolhatnak is.

Indul a szabadtéri lovas szezon
Sport

Indul a szabadtéri lovas szezon

Hamarosan a kiskunhalasi Hirling József Lovasparkban is megkezdődik az idei szabadtéri versenyszezon. A Stróbl Dorottya által vezetett két napos felkészítő díjugrató edzőtábort április 6-án rajtengedély vizsga, majd 7-én vasárnap regionális díjugrató verseny követi, amely ez alkalommal a filces lovas pályán kerül megrendezésre.