Bajnokünnep a Fazekas-műhelyben (galéria)
Sport

Bajnokünnep a Fazekas-műhelyben (galéria)

Egy héttel ezelőtt nem mindennapi győzelmet aratott Fazekas István Walter nevű lovával a Nemzeti Lovardában Budapesten. Utoljára negyedszázada volt egyéni felnőtt magyar bajnoka díjugratásban Kiskunhalasnak. A hosszú szünetet törte meg a Határőr Dózsa SE lovasa szeptember 13-án. Szombat délután bensőséges hangulatú találkozón ünnepelték a sikert a lovas barátok, ahol Fülöp Róbert polgármester is kifejezte elismerését.
Fazekas István (Walter) a felnőtt magyar bajnok (galéria)
Sport

Fazekas István (Walter) a felnőtt magyar bajnok (galéria)

Szeptember 10-13. között rendezték meg a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság döntőit a Nemzeti Lovardában. A 2020. évi felnőtt magyar bajnok Fazekas István (Határőr Dózsa SE) Walter (címképen) nevű lovával lett, aki a bajnoki serleg mellé egy 7 millió forint értékű Fiat Tipo személyautót kapott. A fiatal lovas kategóriában Weinhardt Virág (Kiskunhalasi LTSE) harmadik lett Equest Cha-cha nyergében.

Fazekas István nyerte az OB középdöntőt
Sport

Fazekas István nyerte az OB középdöntőt

Három napja folyik Budapesten a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság, ahol több kiskunhalasi klub lovasa is nyeregbe szállt a különböző kategóriákban. A pénteki napon két remek eredményt is hoztak a mieink. Fazekas István Walterrel nyerte a középdöntőt és halasiakból álló Bács-Kiskun Megyei Csapat a negyedik helyen végzett. (címkép archív)
Bölecz Virág amatőr champion
Sport

Bölecz Virág amatőr champion

Két hete Kiskunhalason kétszer is győzött Filibert nevű lovával Bölecz Virág Ráhel, a Kiskunhalai LTSE lovasa a Hirling Lovasparkban rendezett championátus első fordulóján. Az összetett verseny második, egyben záró szakaszában Szilvásváradon a hétvégén ismét jól ment a páros és végül a pontszámítás alapján első helyen zárták a 2020. évi díjugrató championátust.
Redemptio 275. - Jász-Kun szerelem (galéria)
Kultúra

Redemptio 275. - Jász-Kun szerelem (galéria)

Méltó módon, hatalmas közönségsikerrel, egy szabadtéri színházi előadással megkoronázva emlékeztek meg a jászkunok szabadságmegváltásának 275. évfordulójáról a Hirling József Lovasparkban péntek este. A Rózsahegyi Róbert megálmodta zenés, táncos, lovas előadás premierjén a Nemzeti Lovas Színház és halasi egyesületek együttműködéséből látványos, kétfelvonásos produkció jött létre.