Kettős halasi lovas siker Bábolnán
Sport

Kettős halasi lovas siker Bábolnán

Augusztus 16 és 18 között rendezték a Bábolna Országos versenyt és Championatust. A díjugrató lovasversenyen,  a szombaton rendezett egyik számban kettős halasi sikert született. Tuska Pál Camaprival lett aranyérmes (címképen), míg Bölecz Virág Ráhel Filibert nyergében végzett ezüstérmes helyen. Vasárnap a lovas barátok Kiskunhalason is színvonalas díjugrató versenyeket tekinthetnek meg és egyéb családi szórakoztató programokban lehet részük a Hirling József Lovasparkban.
Pályát neveznek el Suti Istvánról
Sport

Pályát neveznek el Suti Istvánról

Augusztus 19-én, a kormányzati támogatásból megvalósult lovasbázis-fejlesztés átadásán, az egész napos programok meghitt része lesz a Suti István emléktábla avatás a Hirling Lovasparkban. A lovas szakma egykor fénylő üstökösének nevezett sportolóról a nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas, megújult  négyévszakos pályát nevezik el. Suti István életéről, sportsikereiről az alábbiakban olvashatnak.
Lovas ünnep augusztus 19-én
Közélet

Lovas ünnep augusztus 19-én

Egész napos, ingyenes szórakoztató programokat biztosít minden korosztály számára augusztus 19-én vasárnap a Lovas és Szabadidőközpont Kft. Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban. Ekkor adják át hivatalosan a négyszáz milliós kormányzati támogatásból megvalósult komplex lovasbázis fejlesztést. A protokoll, a lovasversenyek és a játékos programok sorát a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar önálló koncertje zárja.
Népszerű a lovas tábor Pirtón
Sport

Népszerű a lovas tábor Pirtón

Már a harmadik sikeres lovas tábor turnus kezdte meg kalandos hetét a Pirtó Lovasfogadó melletti bázison. Elsősorban általános iskolás korú gyermekek töltik meg élettel az 53-as út mellett található tábor helyszínt. Kedden délután egy tereplovaglás előkészületei során osztotta meg a táborvezető, Rózsahegyi Róbert hírportálunkkal, hogy jelentős igény van a lovas élettel való ismerkedésre az ifjú generáció részéről, amelyben a lányok dominálnak.
Mezőhegyesi győzelem a felnőtt GP-n (galéria)
Sport

Mezőhegyesi győzelem a felnőtt GP-n (galéria)

Hét versenyszámot rendeztek, ebből négy különböző kategóriás Grand-Prix-t a Kiskunhalasi Országos Minősítő Díjugrató Verseny utolsó, negyedik napján. A nagy meleg nem befolyásolta a teljesítményeket, kiváló pályák születtek. A legrangosabb, felnőtt Grand Prix-t Piroska Zoltán Flórával nyerte (22 induló, címkép), de egy halasi sikernek is örülhettünk, mert Fazekas István Elise-vel, az utolsó nyitott számot első helyen hozta.