11 milliós JYSK adományt kapott a kórház
Közélet

11 milliós JYSK adományt kapott a kórház

Néhány hete nyitotta meg kapuit Kiskunhalason a skandináv stílusról ismert JYSK Áruház. Az alváskultúra szakértő cég látva a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban zajló megfeszített munkát, adományozási szándékkal kereste meg a várost. A cég a koronavírus-veszélyhelyzet idején ágyneműket szeretett volna átadni, ám amikor meghallották, hogy az orvos szálló felújításához, berendezéséhez is segítség kellene, rögtön döntöttek az adomány módosításáról, így nyílt lehetőség, hogy összesen nyolc lakást berendeznek a kórház területén álló épületben.
Kórházi munkatársak miniszteri elismerése
Közélet

Kórházi munkatársak miniszteri elismerése


Hétfőn délelőtt a Pesti Vigadóban a Semmelweis napja alkalmából tartott ünnepségen az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, Kásler Miklós elismeréseket adott át. Mások mellett Kiskunhalasról a Semmelweis Kórház két munkatársa, Torma Éva és Dr. Nagy József kapott miniszteri elismerő oklevelet. A jutalmazott kollégákat Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató elkísérte az ünnepségre.
Semmelweis Nap - díjazták a legjobbakat
Közélet

Semmelweis Nap - díjazták a legjobbakat

Bensőséges hangulatú ünnepségen díjazta a kimagasló teljesítményt nyújtó munkatársait a Kiskunhalasi Semmelweis kórház vezetése. Semmelweis Ignácra emlékezve Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató elmondta a koronavírus veszély ismételten felhívta a figyelmet a higiéniára. A főigazgató szerint az elmúlt hónapokban a kórházi kollektíva jelesre vizsgázott, ezt a munkát szeretnék elismerni.
Hétfőn nyit a kórházi labor
Közélet

Hétfőn nyit a kórházi labor

Június 22-től, hétfőtől ismét a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházba kell menniük a pácienseknek a laborvizsgálatok esetében. Korábban a járványveszélyes időszak alatt a Szilády Áron utcán a City irodaháznál volt a vérvételre és az egyéb mintaleadásokra lehetőség.
Új szakorvossal erősít a Semmelweis Kórház
Közélet

Új szakorvossal erősít a Semmelweis Kórház

Dr. Rénes Loránd szülész-nőgyógyász Szegedről érkezett a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházba. A szakember korábban együtt dolgozott azokkal az orvosokkal, akik Dr. Sári Tamással együtt jöttek át Kiskunhalasra még a járványveszélyes időszak kezdetén.  Az eltelt időszak megerősítette őket abban, hogy a jövőbeli szakmai munkájukat a kiskunhalasi kórházban képzelik el, ehhez minden emberi és műszaki feltétel adott.