Új módszerek és kiemelt tehetséggondozás a Sziládyban
Közélet

Új módszerek és kiemelt tehetséggondozás a Sziládyban

A KRK Szilády Áron Gimnáziumban nyílt nap lesz november 23-án. A program reggel 8 órakor tájékoztatóval indul külön a diákoknak és külön a szülőknek. Ezt követően 9 órától lesznek nyitva az ajtók a tantermekben. A szaktanárok duplaórákat tartanak az érdeklődőknek. A nyílt nap résztvevői fél 11-től délig a sokoldalú iskolai élettel, és az itt folyó tehetséggondozással ismerkedhetnek meg közelebbről. Varga Judit igazgatóval az új módszerekről és az oktatás eredményességének növeléséről beszélgettünk.
(►) Egy tökéletes este a Szilády végzőseivel
Közélet

(►) Egy tökéletes este a Szilády végzőseivel

Színvonalas, látványos, humoros, sokszor mégis megható délután és este áll a Szilády Áron Református Gimnázium végzősei mögött. Szombaton tartották szalagavató báljukat, melynek pillanatai bővelkedtek az imént említett jelzőkben.
A középpontban II. Rákóczi Ferenc
Közélet

A középpontban II. Rákóczi Ferenc

A magyar Országgyűlés a 2019-es évet II. Rákóczi Ferenc emlékévnek nyilvánította azon határozatával, amelyet II. Rákóczi Ferenc Gyulafehérvárott erdélyi fejedelemmé választása 315. évfordulója alkalmából, egyhangúlag meghozott. A Szilády Áron társaság szombati konferenciája is II. Rákóczi Ferencről szólt. A jelenlévők több előadást is meghallgathattak a fejedelemmel kapcsolatban.
Meglepetés-Vegyes Kupa, szép gólokkal (galéria)
Sport

Meglepetés-Vegyes Kupa, szép gólokkal (galéria)

Ha gólt lő az ellenfél, akkor egy játékosnak le kell mennie a hátrányban lévő csapatból. Ez az egyik speciális szabálya annak a középiskolás labdarúgó-tornának, amelyet már negyedik alkalommal rendezett meg a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium. A Meglepetés-Vegyes Kupán volt olyan mérkőzés, amelynek a 10 perces játékidő letelte előtt ért véget, mivel elfogytak a játékosok a bekapott gólok miatt.