Két halasi csapat is remekelt
Sport

Két halasi csapat is remekelt

Több évtizedes hagyománya van Magyarországon az Old Boys tornaversenynek. Idén már huszonnegyedszer rendezték meg a megméretést. Érdekesség, hogy városunkból a 35-45 év közötti korcsoportban két csapat is regisztrált a versenyre, s mindkét team érmekkel térhetett haza.
Ricsi a Pyraminx mestere
Közélet

Ricsi a Pyraminx mestere

Tudták, hogy a Bűvös-kockához hasonló logikai játékból 18 féle létezik és ezekből versenyt a rendeznek? Egyik ilyen az úgynevezett Pyraminx, amelyben egy halasi fiatalember az ország legjobbjai között van. Kapás Richárd legutóbb a harmadik helyet szerezte meg egy rangos nemzetközi megméretésen. 
Halasi fitnesz-sikerek Törökbálinton
Sport

Halasi fitnesz-sikerek Törökbálinton

Elkezdődött a versenyidőszak a Halas Fitness Egyesület versenyzőinek. Szombaton Törökbálint volt a házigazdája annak az országos megméretésnek, amelyen dance B-kategóriában és dance show-ban szerepeltek a halasiak, mégpedig igen eredményesen.
Csernák Zsolt volt a legjobb a Pump & Run versenyen
Sport

Csernák Zsolt volt a legjobb a Pump & Run versenyen

Fekvenyomás és futás, mégpedig a kecskeméti Vízmű-dombra. Ez a tűzoltók Pump & Run elnevezésű speciális versenyének a legfőbb ismérve. Idén volt a negyedik ilyen megméretés Kecskeméten, több mint félszázan álltak rajthoz, az abszolút bajnok pedig a halasi Csernák Zsolt lett.
Zeneünnep
Kultúra

Zeneünnep

A Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola 11. alkalommal ad otthont zenei versenyének. Tavaly tankerületi megmérettetéssé bővült a program, így az idei már a második a sorban ebben a minőségében. A szervező oktatási intézmény ezzel a rendezvénnyel tiszteleg a zene világnapja előtt.