Kijárási tillárom
Kultúra

Kijárási tillárom

Továbbra is érvényben van a kijárási tilalom. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet megihlette a zenészeket. A Bánfalvi Eszter Kvartett Kijárási tillárom címmel dalt és klipet hozott ki. Nem gondolták, hogy ilyen soká aktuális lesz. Azóta újabb videót is készítettek. Koncertek hiányában több idő van alkotásra, stúdiómunkákra. Mátó Gergő kiskunhalasi kötődésű dobos több együttessel is dolgozik. Erről is kérdeztük hazalátogatásakor.
(►) A jó zene visszhangja
Kultúra

(►) A jó zene visszhangja

A kiskunhalasi kötődésű hegedűművész, Nagy Teodóra és Szűcs Tamás közös produkciókkal jelentkezik időről időre. A DJ, zenész THOMX néven teszi közzé dalait, klipjeit a világhálón. Az utóbbi években ezeknek Teodóra is aktív részese.
Nem volt lehetőség koncertekre
Kultúra

Nem volt lehetőség koncertekre

Az elmúlt nyolc hónapban játszott zongorán, de fellépni nem volt alkalma. Kovács Mártont a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusaként ismerhették meg a helyiek. Művész-tanárként a városi rendezvények rendszeres közreműködője volt. Most már Szegeden él és dolgozik, de készült kiskunhalasi szereplésre. A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások óta nem koncertezett. Zongorajátékát év végi turnéja alkalmával a kiskunhalasi közönség is élvezhette volna, de fellépését a súlyosbodó helyzet miatt el kellett halasztania.