Friss hírek

 • Tragédia a kelebiai kézilabda-mérkőzésen

  Tragédia a kelebiai kézilabda-mérkőzésen

  2017. okt 16.
  Gyászol a kézilabdás társadalom. Tragikus esemény történt vasárnap délután Kelebián, a Bácsalmás - Kecskemét a megyei férfi kézilabda-bajnokságban lejátszott mérkőzésen. A hazaiak játékosa, Eckert Tibor a találkozó első félidejének közepén összeesett, a helyszínen lévő orvos és kiérkező mentők nem tudták megmenteni az életét. 
 • Nagyon győzött az Autoteam SE

  Nagyon győzött az Autoteam SE

  2017. okt 16.
  Vasárnap délután, a megyei női kézilabda bajnokság harmadik fordulójában Kiskunfélegyházát fogadta otthonában a bajnok KB Autoteam SE. A két csapat nem egy kategóriába sorolható játéktudás, tapasztalat és erőnlét szempontjából, ami az egész játékra rányomta a bélyegét. Virág Erika csapata az első pillanattól kezdve döntő fölényben játszott a hitehagyott vendégekkel szemben és óriási gólkülönbségű győzelmet aratott.
 • Zsolt atya tiszteletbeli kanonok lett

  Zsolt atya tiszteletbeli kanonok lett

  2017. okt 16.
  Fontos bejelentést tett a vasárnap délelőtti szentmisén Csorba Dávid atya. Bábel Balázs érsekatya tiszteletbeli kanonokká nevezte ki Hozdik Zsolt plébánost.
 • Idén is kompromisszumok nélkül segítettek

  Idén is kompromisszumok nélkül segítettek

  2017. okt 16.
  A kiskunhalasi Római Katolikus Főplébánia idén is becsatlakozott a „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű önkéntes segítő akcióba. Idén már sajnos a számos program, a gyerekek leterheltsége és a szolgálati helyek hiánya miatt kénytelenek votak kevesebb emberrel, és egyetlen napra összpontosítani a missziót.
 • Kronachi diákok a Városházán

  Kronachi diákok a Városházán

  2017. okt 15.
  Még a polgármester is fogadta őket a Városházán, hiszen ez is a hagyományok közé tartozik. Egy hétig vendégeskednek Halason a Bibó István Gimnázium német partneriskolájának, a kronachi Frankenwald Gimnáziumnak a diákjai.
 • Vidékbajnoki cím és országos második hely az öregfiúknak (galériával)

  Vidékbajnoki cím és országos második hely az öregfiúknak (galériával)

  2017. okt 15.
  Csak a húsz esztendővel fiatalabb versenyzőkkel felálló Testnevelési Egyetem csapata tudta legyőzni a Fazekas DSE torrnászait a felnőtt II. osztályú országos bajnokságon, viszont a vidéki válogatottak között első volt a halasi. A Csikós Csaba, Magyar Benjamin, Mamlecz Zsolt, Modok Gábor, Varga Zsolt (edző: Csillag István) összetételű csapat ismét kivívta a szakemberek elismerését.
 • Anyakönyvi hírek

  Anyakönyvi hírek

  2017. okt 15.
  A legfrissebb anyakönyvi híreket most is nálunk olvashatják először. Tekintsék meg a legújabb adatokat!
 • Színes mezőny az idei karaokeversenyen (galéria)

  Színes mezőny az idei karaokeversenyen (galéria)

  2017. okt 15.
  2009 óta minden ősszel megrendezi a Halas TV a Pont Karaokeversenyt. A IX. évad mezőnyéről elmondható, hogy igen vegyes összetételű, hiszen nem csak Halasról és a kistérségből, hanem az ország több, távolabbi településéről is érkeztek a különböző korosztályba tartozó versenyzők az előválogatóra.

Eseménynaptár

2017. október
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
       1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31

Kiemelt hírek

 • Karcagon játszik az UKSC

  Karcagon játszik az UKSC

  2017. okt 15.
  Az előző szezonban még a megyei bajnokságban szereplő Karcag lesz a Kiskunhalasi UKSC ellenfele az NB II-es bajnokság soro fordulójában. A halasiak nagyon jól kezdték a szezont, ezt a formát szeretnék átmenteni az idegenbeli találkozóra is. 
 • Borkóstoló a Forrás–Új Tükör Klubban

  Borkóstoló a Forrás–Új Tükör Klubban

  2017. okt 14.
  Az Forrás- Új Tükör Klubban októberi programként borkóstoló volt napirenden. Vastagh Sándor a Koch pincészet szakembere hozott főleg vörösborokat, abból is a Kadarka félét, amely mint Kunszeri Miklós borszakértőtől megtudhatták a jelenlévők, kihaló félben lévő fajta.
 • Nem érdemeltünk vereséget

  Nem érdemeltünk vereséget

  2017. okt 14.
  Kifejezetten jó és élvezhető mérkőzést játszott egymással a házigazda Kiskunfélegyháza és a vendég Faddikorr-Kiskunhalasi FC szombaton délután a bajnokság tizedik fordulójában. Fordulatokban gazdag volt a találkozó, a halasiak harcosak voltak, az utolsó percekben szerzett góllal tudta csak otthon tartani a három pontot a KHTK. A helyszínen lévő halasi drukkerek véleménye egyöntetű volt, a csapat nem érdemelt vereséget.
 • Rangadót vesztett az RFC

  Rangadót vesztett az RFC

  2017. okt 14.
  Kapufát is lőtt, helyzetei is voltak, mégis vereséget szenvedett hazai pályán a Szilády RFC U16-os csapata a Kiskunmajsa elleni megyei rangadón. Az első 45 percben még nem esett gól, a szünet után viszont könyörtelenül kihasználta a hazai védelem minden hibáját a vendégcsapat.
 • Gálával ünnepelt a 130 éves Vári (galériával)

  Gálával ünnepelt a 130 éves Vári (galériával)

  2017. okt 14.
  Ünnepelni gyűltek össze a volt és jelenlegi pedagógusok, dolgozók, valamint az intézmény partnerei. 130 éves a halasi szakképzés. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája még az előző tanévben megkezdte az évfordulóhoz kapcsolódó ünnepségeket és most az új tanévben folytatódnak a megemlékezések.
 • Térköveztetnék a sáros buszmegállókat

  Térköveztetnék a sáros buszmegállókat

  2017. okt 14.
  Amikor esős idő van sok buszmegállónál áll a sár. Ezen változtatna Kuris István László önkormányzati képviselő. A térkövezett buszmegállókra már van jó példa, és továbbiak kialakítását szeretné elérni a képviselő.
 • Motor és busz ütközött

  Motor és busz ütközött

  2017. okt 14.
  Nem sérült meg az a 60 éves halasi férfi, aki pénteken késő délután motorjával nekiütközött egy busznak a Harangos téren. A motorosnál felmerült az ittasság gyanúja.
 • Előzetesben a korrupcióval gyanúsított rendőr

  Előzetesben a korrupcióval gyanúsított rendőr

  2017. okt 13.
  A Szegedi Törvényszék tájékoztatása szerint 2700 eurót  ígértek annak a határrendészeti eladatokat ellátó rendőrnek, akit szerdán vettek őrizetbe a tompai átkelőn. Az alapos gyanús szerint a tiszthelyettes a szolgálat felvétele után elkezdte bedolgozni a határrendészeti nyilvántartásba 27 szerb és bosnyák állampolgár adatait, akik ott sem voltak. Most előzetesbe került.

Népszerű

 • Félegyházán játszik a KFC

  Félegyházán játszik a KFC

  2017. okt 14.
  Az elmúlt három mérkőzésen hibátlan a Faddikorr-Kiskunhalasi FC mérlege, ráadásul a csapat ezeken a találkozókon tíz gólt szerzett és mindössze egyetlen egyet kapott. Szombaton délután Kiskunfélegyházán folytatná jó sorozatát Stetakovic Marinko csapata.
 • Az Aradi vértanúkra emlékeztek (galéria)

  Az Aradi vértanúkra emlékeztek (galéria)

  2017. okt 06.
  Nemzeti gyásznap van ma. Az Aradi vértanúkra emlékezünk. Halason a Sétáló utcai emléktáblánál délután 5 órakor kezdődött a megemlékezés.
 • Áramszünetek lesznek

  Áramszünetek lesznek

  2017. okt 06.
  Októberben áramszünettel járó munkálatokat tervez Halason a DÉMÁSZ. Villamoshálózat-bővítés miatt kell majd a kimaradásokra számítani. A középfeszültségű villamoshálózat bővítése több helyszínt érint a városban.

 • Megemlékezés a kuruc szobornál (galériával)

  Megemlékezés a kuruc szobornál (galériával)

  2017. okt 06.
  Október 5-én, a halasi csata 314. évfordulóján előbb a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium volt kollégiumának udvarán, délután pedig a Búsuló kuruc szobornál tartottak megemlékezést. Damkó József alkotásánál a Szilády Áron Református Gimnázium diákjai adtak műsort, beszédet mondott Palásti Károly történelemtanár.

Hírlevél feliratkozásA Halas Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a
​ Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.