Friss hírek

 • Szárnyaltak a hétvégén versenytáncosaink

  Szárnyaltak a hétvégén versenytáncosaink

  2019. nov 11.
  Több helyszínen is rendeztek hazánkban megméretést versenytánc sportban a hétvégén. A Stúdió 2000 TSE sportolói három helyszínen is helytálltak és elsőségeket, értékes helyezéseket szereztek. Juhász Ágnes, a Stúdió 2000 TSE művészeti vezetője összefoglaló tájékoztatóját az alábbiakban olvashatják.
 • Kidőlt egy fa a Vasút utcában

  Kidőlt egy fa a Vasút utcában

  2019. nov 10.
  Vasárnap délután riasztották a halasi tűzoltókat a Vasút utcába. A Barnevál közelében egy jókora fa gyökerestől fordult ki a földből és rádőlt az útra.
 • Áramszünetek a jövő héten

  Áramszünetek a jövő héten

  2019. nov 10.
  A jövő héten sok halasi utcában lesz áramszünet.  Az NKM Áramhálózati Kft. a villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, melyek időtartamában szünetel a villamosenergia-szolgáltatás. A cég tájékoztatója szerint a berendezéseket az áramszünet ideje alatt is feszültség alatt állónak kell tekinteni! Aggregátor használatról előre kell egyeztetni a szolgáltatóval. Az áramszünetekben érintett utcákban külön tájékoztatókat is kihelyeznek. 
 • (►) Javasoljon halasi kincseket!

  (►) Javasoljon halasi kincseket!

  2019. nov 10.
  A Halasi Csipke, a Thorma János Múzeum vagy éppen a kuruc szobor. Néhány azok közül a kiskunhalasi kulturális kincsek közül, amik ott szerepelnek az úgynevezett helyi értéktárban. A már felkutatott és rögzített tételek mellé, most a lakosság segítségével újabb értékeket szeretnének találni.
 • (►) Egy tökéletes este a Szilády végzőseivel

  (►) Egy tökéletes este a Szilády végzőseivel

  2019. nov 10.
  Színvonalas, látványos, humoros, sokszor mégis megható délután és este áll a Szilády Áron Református Gimnázium végzősei mögött. Szombaton tartották szalagavató báljukat, melynek pillanatai bővelkedtek az imént említett jelzőkben.
 • Csapat- és egyéni sikerek az Old Boys tornaversenyen

  Csapat- és egyéni sikerek az Old Boys tornaversenyen

  2019. nov 09.
  Az utóbbi években Kiskunhalas neve minden évben ott volt az Old Boys Tornaverseny eredménylistáján. Idén több halasi siker is született, de már alapból az rendhagyónak számított, hogy nem egy, hanem midnjárt két csapat is képviselte városunkat a rangos megméretésen.
 • A Daróczi nyuszik tovább hódítanak

  A Daróczi nyuszik tovább hódítanak

  2019. nov 09.
  Újabb Daróczi világsikert hoztak a bócsai üregi nyuszik. A mai napon Hollandia Ede nevű városában a Naturephotographer of The Year pályázat fődíját vette át Daróczi Csaba soltvadkerti természetfotós ugró nyuszik című képének köszönhetően. A kiskunhalasi központú Kiskunszt Fotóklub fotográfusát telefonon értük utol.
 • Márton napi felvonulás Halas belvárosában

  Márton napi felvonulás Halas belvárosában

  2019. nov 09.
  Ahogy besötétedett, sok kis lámpás világította meg Halas főterét. Pénteken tartották a Városi Márton napi felvonulást Halas központjában. Délután fél 5-re várta az érdeklődőket a szervező Halasi Média és Kultúra Kft. Az esős idő ellenére is sokan látogattak el a rendezvényre, ovisok, iskolások és családok egészen pici gyermekekkel is.

Eseménynaptár

2019. november
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
     1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30

Kiemelt hírek

 • (►) Sacra Hungarorum

  (►) Sacra Hungarorum

  2019. nov 09.
  Mire figyelmeztetnek bennünket a magyarságra vonatkozó próféciák? Kik vagyunk mi és mi most a legfontosabb feladatunk? Többek között ezekre a kérdésekre kaphattak választ azok, akik ellátogattak november 5-én a Forrás - Új Tükör Klub előadására.
 • Nagyon jó ide hazajönni! (galéria)

  Nagyon jó ide hazajönni! (galéria)

  2019. nov 09.
  A Fonogram-díjas Napra énekesnője, a kiskunhalasi születésű Krámli Kinga volt a vendége a Forrás-Új Tükör Klub péntek esti programjának. Kinga tiszta lelke, közvetlen stílusa és fantasztikus énekhangja varázsolta el a jelenlévőket. Az énekesnő szívesen mesélt pályájának minden állomásáról és még a közönséget is megénekeltette. A végén pedig neki daloltak a nézők, ugyanis éppen pénteken ünnepelte a születésnapját.
 • Lajtos kocsiból kapják a vizet a pirtóiak

  Lajtos kocsiból kapják a vizet a pirtóiak

  2019. nov 09.
  Komoly műszaki hiba elhárításán dolgoznak a Kiskunvíz Kft. munkatársai a településen. A víztisztító berendezés szivattyúi égtek le egy üzemzavar miatt. Pirtón jelenleg van vízszolgáltatás, ám a csövekben úgynevezett tisztítatlan nyersvíz található, amely fürdésre, wc öblítésére alkalmas, emberi fogyasztásra a jelenlegi szabályozás szerint nem ajánlott.
 • (►) ,,Az tudja, meddig jutottunk, aki látta, honnan indultunk el!”

  (►) ,,Az tudja, meddig jutottunk, aki látta, honnan indultunk el!”

  2019. nov 08.
  Pénteken este megkezdődött a 2019-2020-as tanév szalagavató szezonja Kiskunhalason. Elsőként a Vári Szabó István Szakképző Iskola végzősei ünnepeltek. Humoros táncok és megható pillanatok jellemezték a műsort.
 • Ők már biztosan ott vannak a top8-ban

  Ők már biztosan ott vannak a top8-ban

  2019. nov 08.
  A Pont című ifjúsági műsor mai adásában két produkció került be a legjobb nyolc közé a XI. Pont Karaokeverseny döntőjének mezőnyéből. A zsűri döntése alapján egy duett és egy könnyed hangvételű dal jutott a top8-ba.
 • Főszerepben a portrék és a természetfotók

  Főszerepben a portrék és a természetfotók

  2019. nov 08.
  Színes, látványos, elgondolkodtató fényképekből nyílt kiállítás csütörtökön este a Közösségek Házában. A térségünk fotósait egybefogó Kiskunszt fotóklub idén ősszel is érdekes összeállítással jelentkezett.
 • Utat és ipari parkot építenek

  Utat és ipari parkot építenek

  2019. nov 08.
  Két nagy projekten dolgozik egy időben a tompai városvezetés. Egészen a határátkelőig tart az a kerékpárútszakasz melynek befejezése néhány napon belül várható. Egy határon átnyúló szerb-magyar pályázatnak köszönhetően nyolc 8 kilométer hosszú új kerékpárút épülhet meg.
 • Folytatódik a lombgyűjtési akció

  Folytatódik a lombgyűjtési akció

  2019. nov 08.
  Helyükön vannak a konténerek. A hétvégén folytatódik az önkormányzat és a Halasi városgazda Zrt. őszi lombgyűjtési akciója. Ezúttal két újabb városrészben lehet leadni az összegyűjtött zöldhulladékot: a Kertvárosban, a Kanizsa téri parkolónál, illetve a Baross és Berzsenyi utcák sarkánál, a katolikus temető mellett.  

Népszerű

 • Nagyszerű fotók Halason

  Nagyszerű fotók Halason

  2019. nov 06.
  Ha november eleje, akkor Kiskunsztságok! A Kiskunszt fotóklub ismét remek képekkel érkezik a Közösségek Házába. Az egymást segítő fotósokból álló kis csapat sokadszorra állítja ki legjobbnak ítélt képeiket városunkban. Ott lesz többek között Daróczi Csaba is, aki már nemzetközileg is elismert művész, idén több komoly díjat is nyert különböző megméretéseken.
 • (►) Ilyen volt a Zene világnapja a Szilády-gimiben

  (►) Ilyen volt a Zene világnapja a Szilády-gimiben

  2019. okt 10.
  Közel 20 percen keresztül szóltak a különböző zenei produkciók a Szilády Áron Református Gimnázium aulájában a Zene világnapja alkalmából.