Friss hírek

 • Gasztrokulturális kalandozás jazzel fűszerezve

  Gasztrokulturális kalandozás jazzel fűszerezve

  2020. júl 06.
  Egy héttel ezelőtt a Swing Angels fellépésével kezdődött meg az a programsorozat, melynek mostani állomásaként a Timeless Jazz Trió + „Á” formáció koncertjét hallgathatta meg a közönség. A zene mellet a finom ételek is komoly szerepet kaptak az est során.
 • Kutyát mentettek a halasi tűzoltók

  Kutyát mentettek a halasi tűzoltók

  2020. júl 05.
  A Járószék utcában élők értesítették vasárnap este a tűzoltóságot, hogy egy kutya nem tud kimászni a Dong-ér csatornából. A kiérkező egység segített a pórul járt négylábúnak.
 • A Jánoshalma nyerte el a Szent István Serleget (galéria)

  A Jánoshalma nyerte el a Szent István Serleget (galéria)

  2020. júl 05.
  Négy héten át, szombati játéknappal zajlott a Bundzsák Dezső Sportközpontban a Levente Sportnapok sorozata. A Kelebiai Levente SE és a Kiskunhalasi FC közös szervezésében július 4-én az utolsó tornát, a Szent István Kupát rendezték, amelyen 5 felnőtt csapat küzdött egymással. Az első két helyen a jánoshalmi válogatottak végeztek, a házigazda a harmadik helyen zárt.
 • Lengyel Péter – Magyarország jó tanulója, jó sportolója

  Lengyel Péter – Magyarország jó tanulója, jó sportolója

  2020. júl 05.
  Kimagasló elismerésben részesült Lengyel Péter labdarúgó, aki ebben a versenyszezonban a Faddikorr-Kiskunhalasi FC megyei I. osztályú felnőtt csapatának kapuját védte, bravúrosan. Péter a napokban átvehette az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozott Magyarország jó tanulója, jó sportolója – díjat.
 • A halasiak is elbúcsúztak Józsi atyától

  A halasiak is elbúcsúztak Józsi atyától

  2020. júl 05.
  Berki József káplán váratlan halála óriási megdöbbenést keltett Kiskunhalason. Józsi atya búcsúztatása szülőhelyén, Salgótarjánban volt, a Szent József Plébániatemplomban. Városunkból különbusz indult, hogy a halasiak is elbúcsúzhassanak szeretett papjuktól. 
 • Vigyázat, csalni akarnak!

  Vigyázat, csalni akarnak!

  2020. júl 05.
  Különös csalási kísérletről számolt be egy halasi lakos. A majdnem pórul járt férfi elmondása szerint a Tesco parkolóban lévő autójához igyekezett, amikor megszólította két fiatalember. Egyikük azt mondta, hogy ismeri a fiát és egy csomagot szeretne hozzá eljuttatni.
 • A gyermekek, a szülők és a nagyszülők is imádják

  A gyermekek, a szülők és a nagyszülők is imádják

  2020. júl 05.
  Kisgyermekes szülők, nagyszülők gyűlnek össze csütörtökönként a Végh-kúria udvarán található Pajtaszínpadnál. A Ringató foglalkozás a veszélyhelyzet ideje alatt szünetelt, azonban most ismét nagy népszerűségnek örvend a térségben.
 • Mentes lekváros piskótatekercs Dorkától

  Mentes lekváros piskótatekercs Dorkától

  2020. júl 05.
  Egyik kedvenc süteményem a piskótatekercs, ami nagy örömöt okozott, amikor először sikerült elkészítenem. Gluténmentes változatban szerencsére két hozzávalót kell csak kicserélnünk, a lisztet, illetve a sütőport. Lássunk is hozzá, szerezzünk magunknak és másoknak is örömöt a szép gluténmentes piskótánkkal.

Eseménynaptár

2020. július
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
   1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31

Kiemelt hírek

 • Halas példát mutat, hogy kell a szemetelőket lebuktatni

  Halas példát mutat, hogy kell a szemetelőket lebuktatni

  2020. júl 04.
  Kiskunhalas önkormányzatának tevékenysége kiváló követendő példa ahhoz, hogy lebuktassuk a szemetelőket: a nyilvánosság ereje. Így fogalmazott a hulladekvadasz.hu internetes oldal, amely most számolt be a halasi eredményekről, amelyek az illegális hulladékelhelyezés elleni harcban jelentkeztek.
 • Adományszámlát nyitott a Városért Közalapítvány

  Adományszámlát nyitott a Városért Közalapítvány

  2020. júl 04.
  Civil kezdeményezésre adományszámlát nyitott a Városért Alapítvány. Két emlékkereszt felállítása mellett a nemrégiben kihelyezett defibrillátor fenntartására, illetve egy új vásárlására gyűjtenek hozzájárulásokat. 
 • Dallista július 5-re

  Dallista július 5-re

  2020. júl 04.
  Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 14-től, 20 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A július 5-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
 • Sokat tanult a Szuperligában a Halasi Tenisz Club (galéria)

  Sokat tanult a Szuperligában a Halasi Tenisz Club (galéria)

  2020. júl 04.
  A Budaörs elleni pénteki mérkőzéssel befejezte szereplését a Szuperligában a Halasi Tenisz Club-Római Tenisz Akadémia. A csapat 6:1 arányú veresége azt jelenti, hogy jövőre az első osztályban szerepelhet. Az elmúlt egy héten lejátszott öt meccsből viszont sokat tanultak a teniszezőink.
 • (►) Újabb akció: kábítószerrazzia volt Kiskunmajsán

  (►) Újabb akció: kábítószerrazzia volt Kiskunmajsán

  2020. júl 04.
  Újra lecsaptak a rendőrök Kiskunmajsán azokra, akik az alapos gyanú szerint pszichoaktív anyaggal kereskedtek. A csütörtök hajnalban lezajlott akcióban hét embert állítottak elő, egyikük őrizetbe került.
 • Álmok hímzett szövete

  Álmok hímzett szövete

  2020. júl 04.
  B. Boros Ilona művészetével ismerkedhettek meg mindazok, akik részt vettek kiskunhalasi kiállításának megnyitóján július 3-án. Köszöntőt mondott Fülöp Róbert, városunk és Haszlió Ferenc, Kecel polgármestere. A kiállítást N. Kovács Zita művészettörténész nyitotta meg.
 • Várja a látogatókat a városházi kilátó

  Várja a látogatókat a városházi kilátó

  2020. júl 03.
  A turisztikai fejlesztés a TOP-1.2.1-15-BK1-2016-00004 azonosítószámú „A kiskunhalasi városháza tornyának kilátó céljára történő hasznosítása” című projekt a Széchényi 2020 program keretében, közel 100 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívása keretében valósul meg.
 • Strand: használható a nagymedence

  Strand: használható a nagymedence

  2020. júl 03.
  Most már lehet róni a hosszokat. Péntek délután kaptuk a tájékoztatást Hugyecz Sándortól, a Halasthermál Kft. vezetőjétől, hogy megnyitották a szabadtéri nagymedencét, így a hétvégén már lehet hűsölni vagy úszni benne.

Népszerű