Friss hírek

 • Táncgála - ezúttal a pénz körül forgott (galéria)

  Táncgála - ezúttal a pénz körül forgott (galéria)

  2019. máj 19.
  Szombat este megtartotta évente szokásos táncgáláját a Stúdió 2000 Táncsport Egyesület, ezúttal is a közelmúltban ünnepelt táncvilágnapja alkalmából. A telt ház előtt történt eseményt Fülöp Róbert polgármester nyitotta meg. A táncklub apraja-nagyja és vendégelőadók léptek fel a három órás show elemekkel tarkított táncos esten, amelynek kitüntetet része volt a Moneyyyy címmel jelölt táncszínházi előadás.
 • Őrizetben a sofőr

  Őrizetben a sofőr

  2019. máj 19.
  Gyorsított bírósági eljárás vár egy 34 éves férfire, aki úgy ült autóba, hogy korábban több hatóság eltiltotta őt a vezetéstől. A halasi rendőrök szabálysértési őrizetbe vették.
 • Meg kell őriznünk magyarságunkat!

  Meg kell őriznünk magyarságunkat!

  2019. máj 19.
  Országjárása során Kiskunhalasra is ellátogatott Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. Az aktivistákkal együtt igyekeztek minél több halasihoz eljuttatni a közelgő európai parlamenti választásokkal kapcsolatos véleményüket, programjukat.
 • Pikáns ebédindító

  Pikáns ebédindító

  2019. máj 19.
  A klasszikus húslevesek és gulyások mellett érdemes néha kipróbálni valami újat, valami egészen mást, mint amit megszoktunk. Remek választás lehet e heti ajánlatom, ami merőben írja újra a tartalmas leves fogalmát.
 • „Mancs és Tappancs két kis jó barát”

  „Mancs és Tappancs két kis jó barát”

  2019. máj 19.
  Játékos formában ismerkedtek a közlekedés szabályaival a Felsővárosi-iskolában a gyermekek. A meghívott szakemberek mellett négylábú segítők is hozzájárultak a program sikeréhez.
 • Halasi tornászérmek

  Halasi tornászérmek

  2019. máj 18.
  A Fazekas Mihály Általános Iskola két csapattal szerepelt a II. Kovács László Emlékversenyen Dunapatajon. Rendhagyó módon,  szabadtéren rendezték meg a megméretést, ahonnan két éremmel térhette haza a halasiak.
 • A zöldpolitika helyben kezdődik

  A zöldpolitika helyben kezdődik

  2019. máj 18.
  A klímaváltozás elleni lépésekre és a helyi jellegű környezetvédelmi problémákra hívja fel a figyelmet az LMP-hangzott el a párt kiskunhalasi sajtótájékoztatóján. Kis-Szeniczey Kálmán, és Turcsán Szabolcs országos elnökségi tag, a Hősök terén ismertette az EP választással kapcsolatos tudnivalókat.
 • Működött a sziládys gólgyár (galéria)

  Működött a sziládys gólgyár (galéria)

  2019. máj 18.
  Gólzáporos győzelmet aratott a Kiskunhalasi Szilády RFC az U16-os megyei bajnokság szombat délelőtti találkozóján. A Harta csere nélkül érkezett a meccsre, ráadásul kapusuk sérülése miatt a második félidő felétől emberhátrányban játszottak. A 17 halasi találatból Fenyvesi Bálint egymaga hatot vállalt.

Eseménynaptár

2019. május
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
   1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Kiemelt hírek

 • Különleges koncert a múzeumban

  Különleges koncert a múzeumban

  2019. máj 18.
  Énekhang, hegedű, gitár – így együtt – már ez is különleges! Hát még az együttes összetétele! Zseni Zsuzsa magyarországi (kiskunhalasi) mezzoszoprán operaénekes, Vladimíra Ščigulinská szlovákiai hegedűművész, Morten Andre Larsen norvégiai gitárművész a bergeni Grieg Zeneakadémián végezték mesterfokú tanulmányaikat. A találkozásuk „eredménye” Bjørgvin Trio létrejötte. 
 • Fókuszban a történelem

  Fókuszban a történelem

  2019. máj 18.
  A Katolikus iskolák XV. országos történelemversenyének döntőjét Kiskunhalason tartották. A rendezvénynek a Thorma János Múzeum Galériája adott otthont május 18-án. A megmérettetésen 11 csapat és 44 diák vett részt.
 • Nyugdíjas mozdonyvezetők találkozója Halason (galéria)

  Nyugdíjas mozdonyvezetők találkozója Halason (galéria)

  2019. máj 18.
  Rengeteg fotó, egy korabeli napló, számtalan kedves és szomorú történet is előkerült a nyugdíjas kiskunhalasi mozdonyvezetők baráti találkozóján. Immáron 2007 óta hagyomány, hogy évente két alkalommal összejönnek a már nem aktív masiniszták, hogy felidézzék a dolgos hétköznapokat és beszélgessenek egy jót. A pénteki találkozón három új tagtársukat is köszöntötték, akik az elmúlt hónapban vonultak vissza.
 • Böde Dániel adta át a tekós lányoknak a kupát

  Böde Dániel adta át a tekós lányoknak a kupát

  2019. máj 18.
  Úgy tűnik, hogy a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium lány focicsapata rákapott a győzelem ízére. Több remek sikert is arattak az elmúlt hónapokban, erre tették fel a koronát azzal, hogy Dunaújvárosban Szuperkupát nyertek.
 • „Pajtasztikus” este volt

  „Pajtasztikus” este volt

  2019. máj 18.
  „Óriási a változás, szinte el sem lehet hinni, hogy ez ugyanaz a helyszín.” Többen is ezt mondták azon vendégek közül, akik ott voltak pénteken este a Végh-kúria új közösségi terének, a Pajtaszínpadnak az átadásán. A zenés, kulturális, gasztronómiai különlegességeket kínáló rendezvényen helyi tehetségek álltak közönség elé.
 • 5 millió forintra pályázhatnak a halasi sportegyesületek

  5 millió forintra pályázhatnak a halasi sportegyesületek

  2019. máj 17.
  A képviselő-testület a költségvetés tárgyalásakor ebben az évben is 5 millió forintot különített el sportszervezetek támogatására. A pályázati kiírás szerint az érintett egyesületek június 30-ig jelentkezhetnek.
 • Kezdődhet a sóstói turisztikai fejlesztés

  Kezdődhet a sóstói turisztikai fejlesztés

  2019. máj 17.
  A kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzés előkészítése folyik a Sóstó turisztikai célú fejlesztése kapcsán is. A projekt keretében a jelenlegi, rossz állapotban lévő kiszolgáló épületek elbontásra kerülnek, helyükre egy stílusában megújult, mégis a strand szellemiségéhez illeszkedő rendezvénytér kerül kialakításra. Felépül egy színpad, valamint hozzá kapcsolódóan egy öltöző és egy vizesblokk.
 • Dallista május 19.

  Dallista május 19.

  2019. máj 17.
  Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 14-től, 20 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A május 19-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.

Népszerű

 • Aki a vadat szereti…

  Aki a vadat szereti…

  2019. máj 15.
  …az biztosan elkészíti majd e heti ajánlatomat, ami egy tartalmas pörkölt. Kerül bele egy-két extra hozzávaló is, de higgyék el, ezt így, ebben a formában érdemes elkészíteni.
 • Hűsítő gyümölcsözön

  Hűsítő gyümölcsözön

  2019. máj 10.
  Egyre több friss gyümölcs jelenik meg a piacokon, éppen ezért lassan érdemes előkeresni azokat a recepteket, amik a lédús vitaminbombákat helyezik középpontba. Most egy főzésnélküli levest ajánlok olvasóim figyelmébe.
 • Vasárnap fúvószenekarok találkoznak Halason

  Vasárnap fúvószenekarok találkoznak Halason

  2019. máj 04.
  Ne lepődjenek meg, ha vasárnap Halas több pontján is fúvószenekarokkal találkoznak. Hat zenekar, 250 zenész és két mazsorett csoport vesz részt az I. Kiskunhalasi Fúvószenekari Találkozón.
 • Mentsük meg a sonkát!

  Mentsük meg a sonkát!

  2019. ápr 30.
  Túl vagyunk a húsvéton, de a finom sonkából soha nem elég. Ha akad odahaza egy kis füstölt sonka, mutatok egy remek mentőötletet, nehogy kárba vesszen.