Friss hírek

 • Halasi bronzérem tűzoltó lépcsőfutásban

  Halasi bronzérem tűzoltó lépcsőfutásban

  2018. sze 24.
  Harminc kilogrammos védőfelszerelésben kellett feljutni a budapesti Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületének 23. emeletére a hagyományos tűzoltó lépcsőfutás résztvevőinek. A komoly fizikai és pszichikai terhelést jelentő próbát kiválóan állta Balázs Árpád (a kép bal oldalán) halasi tűzoltó korosztályában a harmadik legjobb volt. 
 • Simán nyertek a fiatalok (galéria)

  Simán nyertek a fiatalok (galéria)

  2018. sze 23.
  Magabiztos győzelmet aratott a férfi ifjúsági III. osztályú kéziabda-bajnokság szombat délutáni mérkőzésén a Kiskunhalasi UKSC. Demeter Ádám csapata az első félidőben tetemes előnyt harcolt ki a vendég Bajával szemben, amelyet  második félidőben tovább növelt. 
 • Tényleg madaras volt az RFC meccse (galéria)

  Tényleg madaras volt az RFC meccse (galéria)

  2018. sze 23.
  A Madaras volt a Kiskunhalasi Szilády RFC ellenfele a megyei III. osztályú bajnokság szombat délutáni mérkőzésén. A találkozó nemcsak az öt gólról és a halasi győzelemről marad emlékezetes, ugyanis a 90 perc folyamán többször is visszatért egy liba a Bundzsák Dezső Sportközpontba és leszállt a pályára, miközben zajlott a mérkőzés.
 • Sikeres volt a Halas Kupa (galéria)

  Sikeres volt a Halas Kupa (galéria)

  2018. sze 23.
  Több mint 170 versenyző és 200 nevezés jellemezte a IV. Halas Kupa Meghívásos Nemzetközi Kyokushin Bajnokságot. A szervező Union Dojo Kiskunhalas ismét kivívta a sportág vezetőinek elismerését, ráadásul még érmeket is nyertek a hazai karatékák. Látványos mérkőzések, hatalmas ütések, rugások szórakoztatták a lelátókat megtöltő nézőket. Horváth Zoltán főszervező szerint a versenyzőktől és az edzőktől is sok pozitív visszajelzés érkezett.
 • Esőben is örömtánccal jubiláltak (galéria)

  Esőben is örömtánccal jubiláltak (galéria)

  2018. sze 23.
  A szemerkélő esőben is húzták a talpalávalót és ropták a táncot. A Mándity László vezette Kiskun Táncegyüttes Jubileumi Gálával készült szeptember 22-én estére 10. évfordulójuk jegyében. Az Örömtánc Rábaköztől Felcsíkig című rendezvényt a városháza díszudvarán tartották 130 fellépő részvételével. A csapadékos időjárás közepette is sok-sok érdeklődő kísérte figyelemmel a programot.
 • Traktor- és gépbörze Halason

  Traktor- és gépbörze Halason

  2018. sze 23.
  A régi mezőgazdasági gépek, stabil motorok felújítóit, gyűjtőit látta vendégül Kiskunhalason az Agrár Géptörténeti Egyesület. Csatári Sándor és barátai hívó szavára az egész ország területéről jöttek résztvevők.
 • Cselekvő szeretet - Jótékonysági est versekkel

  Cselekvő szeretet - Jótékonysági est versekkel

  2018. sze 23.
  A Bibó István Gimnáziumban rendezték meg a József Attila Irodalmi Kör és a Pásztortűz Egyesület Cselekvő Szeretet című pályázatának díjkiosztó ünnepségét.  A zenés irodalmi jótékonysági estre közel százötvenen voltak kíváncsiak.
 • Diákok és tanáraik is jelmezt húztak (galéria)

  Diákok és tanáraik is jelmezt húztak (galéria)

  2018. sze 23.
  Megkezdődött a gólyaavatók sora Kiskunhalason. Elsőként a Szilády Áron Református Gimnázium végzősei szervezték meg a legfiatalabb tanulók beavatására szolgáló bulit.

Eseménynaptár

2018. szeptember
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30

Kiemelt hírek

 • Rendhagyó tánckurzus (galéria)

  Rendhagyó tánckurzus (galéria)

  2018. sze 22.
  Hazánkban is egyre népszerűbb a kontakt tánc elnevezésű kortárs mozgásforma. Ma, egy teljes napon át tartó kurzus keretében bárki ingyenesen elsajátíthatta ennek a rendhagyó önkifejezési módnak az alapjait.
 • Tréleren lévő autóban bújtak el az afgánok

  Tréleren lévő autóban bújtak el az afgánok

  2018. sze 22.
  Bújtak már el migránsok ládák között, tehervonaton, de egy autószállító tréleren lévő járműben elég ritkán. Most erre is volt példa pénteken délután, a tompai határátkelőn.
 • Négy ponttal és harcos meccsel búcsúzott Viki a VB-től

  Négy ponttal és harcos meccsel búcsúzott Viki a VB-től

  2018. sze 22.
  Befejezte világbajnoki szereplését Felhő Viktória. A Kiskunhalasi Birkózó Club versenyzője a vigaszágon a kínai Hszijujan Szun ellen lépett szőnyegre. Egy harcos meccset vívott a zsanai sportoló, azonban az utolsó másfél percet riválisa bírta jobban, így ő nyert.
 • Különleges útiélmények Indiából és Sri Lankából

  Különleges útiélmények Indiából és Sri Lankából

  2018. sze 22.
  Ladóczki Mária a nyár folyamán több hetet töltött kint Indiában és Sri Lankán, ahol emberjogi aktivistaként a nők helyzetét vizsgálta. A nem mindennapi élményeit velünk, halasiakkal is megosztja majd a Forrás-Új Tükör Klub jövő keddi estjén.
 • Sportos Semmelweis kórház (galéria)

  Sportos Semmelweis kórház (galéria)

  2018. sze 21.
  Sportos és lazább napot tartott pénteken a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház. Délután rendezték meg az I. Semmelweis Emlékfutást és kerékpártúrát. Mindkettő népszerű volt a dolgozók körében, az egy kilométeres kocogáson hetvenen vettek részt. A főtéri célbaérkezés után fergeteges közös zumba következett, amelyből dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató sem maradhatott ki.
 • Autómentes nap, sok programmal

  Autómentes nap, sok programmal

  2018. sze 21.
  Ez a hét a kerékpározásról és a környezetkímélő közlekedésről szólt Európa szerte, így Halason is. A város főterén pénteken egész nap zajlottak az autómentes nap programjai. Sok mindent ki lehetett próbálni és voltak vetélkedők, illetve sportbemutatók is.
 • Kerékpározni hívják a középiskolásokat

  Kerékpározni hívják a középiskolásokat

  2018. sze 21.
  A Dékáni Árpád Szakgimnázium diákjai a napokban értek haza egy kerékpáros túráról. A fiatalok számára az iskola biztosította a kétkerekű járműveket, elsőként ezek a tanulók tesztelhették a bicikliket.
 • (►) Bejelentették: börtön létesül a Szegedi úton

  (►) Bejelentették: börtön létesül a Szegedi úton

  2018. sze 21.
  Közel 500 fő befogadására alkalmas büntetésvégrehajtási intézmény lesz a Szegedi úton a korábban idegenrendészeti központként működő ingatlanokban. Az erről szóló bejelentést néhány perccel ezelőtt tette meg Pogácsás Tibor a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és Bányai Gábor országgyűlési képviselő. A városházi tájékoztatón elhangzott, a börtön várhatóan február elsején kezdi meg működését, többségében női fogvatartottakkal.  A beruházásból Kiskunhalas és körzete is profitálhat, mivel az elítéltek dolgozni fognak - hangzott el.

Népszerű

 • Akkor és most - kirándulás a jelenből a múltba

  Akkor és most - kirándulás a jelenből a múltba

  2018. sze 20.
  Egy rendhagyó kiállításon „találkozik” napjaink Kiskunhalasa évtizedekkel ezelőtti önmagával. Az Akkor és most című tárlaton Fodor Imre fotóösszeállításait szemlélhetik meg az érdeklődők.
 • Ízlelőbimbókat felkészíteni!

  Ízlelőbimbókat felkészíteni!

  2018. sze 17.
  A chilis bab sokak kedvence. Én most a megszokott „magyaros” verzióhoz képest egy, az eredeti recepthez sokkal jobban hasonlító változatot készítettem el. A hozzávalók között található dolgok némelyike bizonyára meglepő lesz elsőre, de nem kell tartani tőlük, az összhatás remek lesz.
 • Savanyú édesség

  Savanyú édesség

  2018. sze 03.
  Hűs, frissítő és eszméletlenül savanyú. Ez a citrom, melyből ezen a héten egy ízletes süteményt készítünk. Nyári délutánokon kitűnő csemege lehet egy kocka finom citromszelet, melynek most kétféle variációját is megosztom önökkel.
 • Tuti siker

  Tuti siker

  2018. aug 28.
  Úgy tapasztaltam, hogy az ízletes töltött húsételekkel nem nagyon lehet melléfogni, ha vendégeket vár az ember. Íme, egy remek tipp, ebből a kategóriából.