Friss hírek

 • Ebzárlat és legeltetési tilalom

  Ebzárlat és legeltetési tilalom

  2020. ápr 04.
  Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal. A tilalom érinti Kiskunhalas, Jánoshalma és Kiskunmajsa térségét is. A rókák veszettség elleni immunizálása miatt április 4-től április 24-ig lesz érvényben az ebzárlat és a legeltetési tilalom.
 • Nem lesz holnap vásár

  Nem lesz holnap vásár

  2020. ápr 04.
  Lehet, hogy sokan már elfelejtették az elmúlt napok hírdömpingjében Fülöp Róbert polgármester azon bejelentését, amely a vásárok megtartásáról szólt. A városvezető döntésének értelmében a veszélyhelyzet idején nem lesznek vásárok a Harangos téren. 
 • Már 1800 szájmaszk van úton a családokhoz

  Már 1800 szájmaszk van úton a családokhoz

  2020. ápr 04.
  Szombat reggelig átvették az átadással megbízott személyek azt az 1800 darab szájmaszkot, amely első körben kerül a halasi családokhoz. A védőeszköz egy részét már meg is kapták az érintettek. A halasi kórházban továbbra is négy beteget ápolnak koronavírus-fertőzéssel. 
 • Halálos gázolás: a sofőr jánoshalmi, az elhunyt kunfehértói volt

  Halálos gázolás: a sofőr jánoshalmi, az elhunyt kunfehértói volt

  2020. ápr 04.
  Egy 26 éves jánoshalmi férfi vezette azt a BMW-t, amely pénteken este nyolc óra körül halálra gázolt egy 50 éves kunfehértói férfit. Mint arról tegnap beszámoltunk, a tragédia Kiskunhalas és Kunfehértó között történt, a rendőrség drámai fotókat közölt a balesetről.
 • (►) Óvodai, bölcsődei beiratkozás tudnivalói

  (►) Óvodai, bölcsődei beiratkozás tudnivalói

  2020. ápr 04.
  Kiskunhalason a koronavírus-veszély miatti rendkívüli helyzetre tekintettel online történnek az óvodai és bölcsődei beiratkozások. A város internetes oldalán - www.kiskunhalas.hu - már elérhető az erre a célra megnyitott felület. Április 24-ig várják a jelentkezéseket.
 • Dallista április 5

  Dallista április 5

  2020. ápr 04.
  Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 14-től, 20 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. Az április 5-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
 • A kerékpárját toló férfit gázolt halálra egy autó

  A kerékpárját toló férfit gázolt halálra egy autó

  2020. ápr 03.
  Halálos közlekedési baleset történt este nyolc óra körül Kiskunhalas és Kunfehértó között. Az elsődleges információk szerint egy személyautó elgázolt egy kerékpárost. A biciklis olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azonnal meghalt a helyszínen.
 • Hétvégén kezdik osztani az ingyenes szájmaszkokat

  Hétvégén kezdik osztani az ingyenes szájmaszkokat

  2020. ápr 03.
  Órák óta csomagolják a városházáz azokat az ingyenes szájmaszkokat, amelyeket egy tájékoztatóval együtt juttatnak el minden halasi háztartásba. Információink szerint elsőként a lakótelepeken élők kapják meg a kis csomagot. Fülöp Róbert polgármester közleménye szerint az elmúlt 24 órában  heten kerültek házi karanténba.

Eseménynaptár

2020. április
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
   1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Kiemelt hírek

 • (►) Maradj otthon - kisfilmek halasi szereplőkkel

  (►) Maradj otthon - kisfilmek halasi szereplőkkel

  2020. ápr 03.
  Maradj Otthon Kiskunhalas! Ez a szlogenje annak a kampánynak, amit a Halas Televízió indított néhány nappal ezelőtt. Halasi emberek, gyermekek, idősek hívják fel rövid üzenetek formájában a lakosok figyelmét arra, milyen fontos a koronavírus terjedésének megállítása érdekében az, hogy a lehető legtöbben otthon maradjanak a veszélyhelyzet ideje alatt.
 • Újabb adományok a halasi mentőknek

  Újabb adományok a halasi mentőknek

  2020. ápr 03.
  Az elmúlt napokban többen is nemes felajánlásokat tettek a Kiskunhalasi Mentőállomáson szolgálatot teljesítőknek. A mentőtisztek, szakápolók, gépészek a nap 24 órájában készen állnak arra, hogy segítsenek rajtunk. 
 • 500 ezres plusz juttatást kapnak az egészségügyi dolgozók

  500 ezres plusz juttatást kapnak az egészségügyi dolgozók

  2020. ápr 03.
  Orbán Viktor miniszterelnök pénteken reggel, a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosítanak. Az ezt - és más intézkedéseket, pénzügyi eszközöket is - tartalmazó járványügyi alapot szombaton mutatja be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.
 • Mától tűzgyújtási tilalom van érvényben

  Mától tűzgyújtási tilalom van érvényben

  2020. ápr 03.
  Megszaporodott az avartüzek száma az elmúlt napokban. Ennek következménye az, hogy Bács-Kiskun megye területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint ezek határaitól számított kétszáz méteren belüli területre, április 3-tól, péntektől általános tűzgyújtási tilalom van érvényben.
 • Később nyílik a Kertvárosi Óvoda

  Később nyílik a Kertvárosi Óvoda

  2020. ápr 02.
  Átdolgozzák az idei városi költségvetést a kialakult helyzet miatt, közben a polgármester legfrissebb közleményéből az is kiderült, hogy a Kertvárosi Óvoda később, a következő nevelési év közben nyit.  Fülöp Róbert arról is tájékoztatott, hogy az elmőlt 24 órában öt halais került házi karanténba.
 • Egymillió forintos támogatást nyújt a halasi Fidesz-frakció

  Egymillió forintos támogatást nyújt a halasi Fidesz-frakció

  2020. ápr 02.
  - A Fidesz-KDNP kiskunhalasi frakciója 1 millió forinttal támogatja a koronavírus elleni védekezést. Az összeget a mai napon átutaltuk arra az adományszámlára (11732064-15338806-10920002), amely városunkban az egészségügyi célú intézkedések támogatására jött létre- közölte szerkesztőségünkkel dr. Skribanek Zoltán, a képviselőcsoport vezetője.
 • Ingyenes maszkot kapnak a harkakötönyiek (galéria)

  Ingyenes maszkot kapnak a harkakötönyiek (galéria)

  2020. ápr 02.
  A kilencszáz lakosú Harkakötöny önkormányzata felkészült a koronavírus-veszély miatti helyzet kezelésére. Az elmúlt hetekben kidolgozták a lakossági tájékoztatás rendszerét, a teljes lakosságnak kiküldött ismertető anyagok mellett az idős, veszélyeztetett korosztály is szórólapokon kapta meg legfontosabb higiéniai és közösségi védekezésről szóló tájékoztatókat. Brassó Imre Albert polgármester úgy gondolja, minden korosztályra gondoltak, amikor meghozták a szükséges intézkedéseket.
 • (►) Adomány: 5 milliót érő altató-, lélegeztető gépet kapott a kórház (galéria)

  (►) Adomány: 5 milliót érő altató-, lélegeztető gépet kapott a kórház (galéria)

  2020. ápr 02.
  Egész Európában hiánycikknek számít a lélegeztetőgép, éppen ezért számít kisebbfajta bravúrnak az, amit az UniCorp Biotech Kft. tett. Az orvostechnikai vállalkozás egy 5 millió forintot érő kombinált altató-, lélegeztetőgépet adományozott a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház SZTE Oktatókórháza részére.  Kiderült, hogy a berendezés a koronavírus-fertőzött kismamák ellátására épített műtőben lesz.

Népszerű