Friss hírek

 • Szűcs Károly emlékkör

  Szűcs Károly emlékkör

  2019. júl 20.
  A hétfőn váratlanul elhunyt Szűcs Károly művészettörténész, fotós, publicista emlékére szervezett kerékpározást a Király Gábor vezette Halasi Bringabarát Klub péntek este. A tiszteletkörön több mint harminc fő vett részt. A városon végigvezető menetvonal a 67 éves korában elhunyt bringás társ házánál mécses gyújtással ért véget.
 • Fehér Tone Fesztivál sztárfellépőkkel

  Fehér Tone Fesztivál sztárfellépőkkel

  2019. júl 20.
  Fesztiváli hangulat uralkodik Kunfehértón. A háromnapos rendezvény július 18-án startolt népszerű fellépőkkel, zenekarokkal. A közönséget a nagyszínpadon és a víziszínpadon egyaránt várták és várják programok.
 • Jován Richárd (Roche) nyert 130-on (galéria)

  Jován Richárd (Roche) nyert 130-on (galéria)

  2019. júl 19.
  Remek időjárás, tíz versenyszám és százhatvanhét start az országos minősítő díjugrató verseny első napján Kiskunhalason. A legnehezebb, 130 cm-es versenyszámot Jován Richárd  (Mezőhegyesi Ménes KH SE) Roche nevű lován (címképen) nyerte. Több helyi siker született. A rendezők megemlékeztek a kedden, 83. életévében elhunyt Matajsz János egyéni és csapatbajnok, válogatott halasi lovasról.
 • Sérültje is van a kisszállási tűznek

  Sérültje is van a kisszállási tűznek

  2019. júl 19.
  KIgyulladt egy nyárikonyha KIsszálláson, a Hársfa utcában pénteken késő délután. Az esethez a kiskunhalasi tűzoltókat riasztották, akik két gépjárműfecskendővel érkeztek a helyszínre. Úgy tudjuk, hogy egy férfi a vállán égési sérüléseket szenvedett, ezért értesítették a mentőket is.
 • Mindent egyhangúlag szavaztak meg

  Mindent egyhangúlag szavaztak meg

  2019. júl 19.
  Rendkívüli ülést tartott ma reggel Kiskunhalas képviselő-testülete. A városvezetők összesen hét témában értekeztek. Ezek között szerepelt egy együttműködési megállapodás módosítása, bölcsődei férőhelyek bővítése és egy zártkerti besorolású földrészletek hasznosítását segítő benyújtandó pályázat is.
 • Kívánságlista július 21.

  Kívánságlista július 21.

  2019. júl 19.
  Köszöntse dallal ismerősét, barátját, rokonát és küldjön jókívánságot a Szabadkai Magyar Rádión keresztül! A Délvidék legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 14 órától 20 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából hírportálunkon is böngészhet! A július 21-i dalok listája és a rádió elérhetőségei az alábbiakban található
 • Akár 2 óra is lehet a várakozási idő a tompai átkelőn

  Akár 2 óra is lehet a várakozási idő a tompai átkelőn

  2019. júl 19.
  Már csütörtökön délelőtt is érzékelni lehetett a megnövekedett forgalmat a tompai határátkelőn, a rendőrség prognózisa szerint ez csak a kezdet volt. Péntektől vasárnapig akár 2 órás várakozási időre is számítani kell azoknak, akik Szerbiába utaznak.
 • Tündérkert és lakói

  Tündérkert és lakói

  2019. júl 19.
  Kisszálláson tűzzománc-táborban vehettek részt gyerekek és felnőttek Sugár Ibolya művész-tanár vezetésével. A foglalkozásoknak a művelődési ház nagyterme adott otthont, ahol szakértő segítséggel ki-ki valóra válthatta alkotói elképzeléseit. 

Eseménynaptár

2019. július
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31

Kiemelt hírek

 • Friss anyakönyvi hírek (2019.07.19.)

  Friss anyakönyvi hírek (2019.07.19.)

  2019. júl 19.
  Szeretné megtudni, hogy kik születtek, kik kötöttek házasságot és kik hunytak el térségünkben az elmúlt napokban? Ha igen, a legjobb helyen jár.
 • Európa-kupára készülő lovastusázók

  Európa-kupára készülő lovastusázók

  2019. júl 18.
  Neves szakemberek tartanak egy hetes edzőtábort az augusztus első hétvégéjén Németországban megrendezendő lovastusa Európa Kupán (EK) induló magyar válogatott lovasoknak a Hirling József Lovasparkban. A formába hozó összetartás végén tesztelik is a sportolókat és lovaikat a szövetségi vezetők, mert startolnak a holnap Halason  kezdődő háromnapos országos minősítő díjugrató versenyen.

 • Gyakorlatoznak az önkéntesek

  Gyakorlatoznak az önkéntesek

  2019. júl 18.
  Kiskunhalason a Dékáni Árpád Szakgimnázium a főhadiszállása az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 38. Területvédelmi Zászlóalj (Bács-Kiskun megye) helyi kiképzéseinek. Ebben az időszakban rendezik meg a nappali tagozaton tanuló tartalékos katonák felkészítéseit. 2 helyszínen, Kecskeméten és Kiskunhalason tartanak önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖT) felkészítést, amelyen több mint 200 fő Bács-Kiskun megyei tartalékos vesz részt.
 • A Kalocsával kupázik a Faddikorr-KFC

  A Kalocsával kupázik a Faddikorr-KFC

  2019. júl 18.
  Sorsoltak a Magyar Kupában, megvan a Faddikorr-Kiskunhalasi FC ellenfele az első fordulóban. A halasiak augusztus 3-án hazai pályán fogadják a Kalocsa csapatát. 
 • Fegyverügyintézés új időpontban

  Fegyverügyintézés új időpontban

  2019. júl 18.
  A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság fegyvertartással, valamint a személy- és vagyonvédelemmel kapcsolatos ügyintézések ügyfélfogadási ideje július 27-étől megváltozik.
 • 14 éves lány lett rablás áldozata a Kertvárosban

  14 éves lány lett rablás áldozata a Kertvárosban

  2019. júl 18.
  Már rendőrkézen van az a férfi, aki a gyanú szerint egy fiatal lányra támadt Kiskunhalason a Kertvárosban. A felháborító eset hétfőn este történt.
 • Jobb műszerre adtak össze pénzt a vízművesek

  Jobb műszerre adtak össze pénzt a vízművesek

  2019. júl 18.
  Összefogott a Kiskunsági Víziközmű - Szolgáltató Kft. kollektívája, így százezer forinttal gazdagodott a Jobb Műszer, Kevesebb Szenvedés Alapítvány. A vízszolgáltató cég vezetője személyesen vitte el a felajánlást az alapítvány vezetőjének.
 • Igazgatási szünet lesz, időben intézzék a gyermekvédelmi kedvezményt!

  Igazgatási szünet lesz, időben intézzék a gyermekvédelmi kedvezményt!

  2019. júl 17.
  Ne feledjék, hogy igazgatási szünetre készül a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal! A képviselő-testület döntése alapján, július 29-től augusztus 2-ig rendeltek el igazgatási szünetet a városházán. Ez idő alatt a hivatalban az ügyfélfogadás csökkentett létszámmal történik, az ügyintézéshez pedig előzetes telefonos egyeztetés szükséges.

Népszerű

 • Nyárköszöntő muzsikával

  Nyárköszöntő muzsikával

  2019. jún 23.
  Még a határon túlról is érkeztek zenészek. Idén is élénk érdeklődés mellett rendezte meg a kiskunhalasi Szilaj Citerazenekar a nyárköszöntő Citerajuniálist. Helyi, környékbeli és egészen messzi vendégek is közönség elé álltak az egésznapos rendezvényen.
 • Határtalanul a Váriban - Határtalanul Erdélyben

  Határtalanul a Váriban - Határtalanul Erdélyben

  2019. jún 18.
  A 2019 márciusban elkezdődött Határtalanul program folytatásaként május utolsó hetében ismét 40 diákunk fedezhette fel Erdély természeti, történelmi és kulturális kincseit.
 • Hatalmasok gyermekkora

  Hatalmasok gyermekkora

  2019. jún 05.
  Ezzel a címmel jelent meg Hahner Péter történész, egyetemi docens legújabb kötetet, melyben ismert történelmi alakok életének első néhány évéről olvashatnak az érdeklődők. Ezt a könyvet mutatta be a szerző Kiskunhalason, a Szilády Áron Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre szervezésében.
 • Botot ragadtak a tekósok

  Botot ragadtak a tekósok

  2019. jún 03.
  Napsütés, halk tücsökciripelés és remek hangulat várta a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium horgászversenyére érkező pecásokat. Az iskola évek óta, egyre élénkebb érdeklődés mellett szervezi meg a megméretést.