Friss hírek

 • Fesztiválról fesztiválra

  Fesztiválról fesztiválra

  2018. júl 14.
  Szólóban és harmonikával lépett közönség elé Soltvadkerten, a Fehértone fesztiválon pedig a yesyes együttessel. Szabó Ádám előbbi produkciója inkább a harmincasok, negyvenesek érdeklődését kelti fel, utóbbi pedig a fiatalokét. Kunfehértón elektronikus zenei hangzásvilágot szólaltattak meg.
 • Ennek az autónak a sofőrjét keresik a halasi rendőrök

  Ennek az autónak a sofőrjét keresik a halasi rendőrök

  2018. júl 13.
  A képen látható autóval egy kerékpárost gázoltak el néhány napja Kiskunhalason. A kerékpáros szerencsére nem sérült meg, ám az autós elhajtott a helyszínről. Őt szeretnék megtalálni a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai.
 • A lovas tornát is gyakorolják

  A lovas tornát is gyakorolják

  2018. júl 13.
  Pirtón 25 gyermek táboroztatását szervezte meg a Halasi Lovasbandérium. A Pirtó Lovasfogadó Étterem udvarán táboroztak le a fiatalok a nappali foglalkozások idejére. A Lovasparkban folyó építési munkálatok miatt kellett új helyszínt keresni.
 • Tartalékos alapképzés Halason (galéria)

  Tartalékos alapképzés Halason (galéria)

  2018. júl 13.
  Képzési összevonást tart városunkban a járási önkéntes területvédelmi tartalékos század. A 20 napos alapképzés központja a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. A gyakorlati foglalkozásokat a Bundzsák Dezső Sportközpontban rendezik. Az  egész megye számára példaértékű alapképzést egy összevont gyakorlat követi a Tatárszentgyörgyi Lő és Gyakorló Téren.
 • Na, így kell hangulatot csinálni!

  Na, így kell hangulatot csinálni!

  2018. júl 13.
  Hazánk jelenleg egyik legfelkapottabb előadópárosa, Majka és Curtis közel 120 perces élő koncertet adott csütörtökön éjszaka Kunfehértón. Slágereik népszerűségét jól mutatja, hogy óvodásoktól egészen a nagymama korú hölgyekig minden korosztály képviseltette magát a színpad előtt.
 • Nyárias villámebéd

  Nyárias villámebéd

  2018. júl 12.
  A magyar konyha elengedhetetlen része a lecsó. A piacon könnyedén beszerezhetünk hozzá mindent és gyorsan el is készíthetjük. Ha még egy kis hús is kerül a tányérra, garantáltan mindenkinek elnyeri majd tetszését.
 • „Ez egyáltalán nem vicces!”

  „Ez egyáltalán nem vicces!”

  2018. júl 12.
  Ismeretlenek néhány napja több, az Erdei téren lévő társasházba is bejutottak az éjszakai órákban. A lépcsőházakban talált kerékpárokat, növényeket megrongálták, sok bosszúságot okozva ezzel az ott lakóknak.
 • Díjugrató Grand Prix-re készül Kiskunhalas

  Díjugrató Grand Prix-re készül Kiskunhalas

  2018. júl 12.
  Jelenleg még tart a kiskunhalasi Lovaspark felújítása, de a szervezők már javában készülnek a következő nagy versenyre. A lovasok naptárában pedig ott szerepel július utolsó hétvégéje: irány Kiskunhalas!

Eseménynaptár

2018. július
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
       1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Kiemelt hírek

 • Maradandó dolgokat alkottak

  Maradandó dolgokat alkottak

  2018. júl 12.
  A kiskunhalasi Ékeskapu Otthon lakói szeretik magukat kipróbálni a lehető legtöbb dologban. Most például egy alkotótáborban vettek részt. A Végh-kúria falai közt több napon át készültek kezeik között a különböző dísztárgyak és alkotások.
 • Zsűrizik a versengő konyhakerteket

  Zsűrizik a versengő konyhakerteket

  2018. júl 11.
  Munkában a zsűri. Ezekben a napokban tartják a legszebb konyhakertek halasi versenyének első szemléjét. Idén is több kategória van. Az eredmények pedig szeptemberben derülnek ki.
 • Vigyázat, csalók gyűjtenek adatokat!

  Vigyázat, csalók gyűjtenek adatokat!

  2018. júl 11.
  Újabb adathalász levél kering a magyar e-mail címmel rendelkezők között - figyelmeztet honlapján az OTP Bank. Úgy tudjuk, már halasi személyek is kaptak a „kamulevélből".
 • Nyári programlehetőségek

  Nyári programlehetőségek

  2018. júl 11.
  Az elkövetkező hetekre is tudunk  Önöknek ajánlani néhány érdekes programlehetőséget. Mutatjuk, mikor, hol várják az érdeklődőket.
 • Keressék a friss Tükröt!

  Keressék a friss Tükröt!

  2018. júl 11.
  Ma reggeltől elérhető a megszokott árusítóhelyeken a Halasi Tükör legfrissebb száma. Mutatjuk, milyen témákkal találkozhatnak a lapban.
 • Különleges halasi hétvége

  Különleges halasi hétvége

  2018. júl 10.
  A IX. Iklandi Vadadi-Filep családok találkozóját Kiskunhalason tartották. A résztvevőket Pajor Kálmán, a Halasi Csipke Közalapítvány elnöke köszöntötte. Az alkalom helyi vonatkozása az volt, hogy a halasi csipke megálmodójának, Dékáni Árpádnak az édesanyja a család tagja volt.
 • Tovább szépül a Dékáni Sportcsarnok

  Tovább szépül a Dékáni Sportcsarnok

  2018. júl 10.
  Pár perccel ezelőtt kaptuk hírt, miszerint Kiskunhalason hamarosan egy újabb nagy volumenű beruházás valósulhat meg. A Magyar Kézilabda Szövetség Tornaterem felújítási pályázatának IV. ütemében Kiskunhalas Város Önkormányzata sikerrel pályázott. Ennek értelmében 130 millió forintot kap a város a Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola sportcsarnokának további fejújítására.
 • Koncertek és kapcsolatépítés Kronachban

  Koncertek és kapcsolatépítés Kronachban

  2018. júl 10.
  Hivatalos partnervárosi látogatáson vett részt Németországban múlt hétvégén Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere Wolfgang Beiergrößlein, Kronach polgármesterének meghívására. A küldöttségünk a német testvérvárosunk borfesztiválján vett részt, amelyen a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar két alkalommal nagy sikerű koncertet adott. A városvezetők a partnerség aktualitásának áttekintése mellett a jövőre esedékes 30 éves kapcsolat megünneplésének részleteit is megbeszélték. (címkép: két polgámester a koncert előtt)

Népszerű

 • Ha nyár, akkor kovászos uborka

  Ha nyár, akkor kovászos uborka

  2018. júl 10.
  Itt a nyár, meleg van, és bár a felhős időjárás miatt most éppen nem százágra süt a nap, de így is érdemes elkészíteni egy tökéletes kovászos uborkát. Nem nagy ördöngösség, bátran vágjunk bele!
 • Már rég ettünk ilyet

  Már rég ettünk ilyet

  2018. júl 02.
  Ha valakit megkérünk, soroljon fel klasszikus, magyaros leveseket, tuti, hogy az első ötben benne lesz a lebbencsleves. Ezen a héten ezt készítjük.
 • Könnyed fogás

  Könnyed fogás

  2018. jún 26.
  A rántott sajt akkor a legfinomabb, ha házilag készítjük. És ha esetleg még lecseréljük a hagyományos, trappista sajtot valami különlegesebbre, a siker garantált lesz.
 • Uniós pályázat halasi és szerbiai diákok részvételével

  Uniós pályázat halasi és szerbiai diákok részvételével

  2018. jún 25.
  Egy nagy volumenű projektben vesznek részt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának és Kollégiumának diákjai, pedagógusai. A határon átnyúló IPA pályázatban több, mint 99.000 euros összeget nyert el a halasi intézmény a sombori Srednja Ekonomska Skolaval közösen.