Friss hírek

 • (►) Extrém mennyiségű eső esett Halason

  (►) Extrém mennyiségű eső esett Halason

  2018. máj 24.
  A mai, extrém mennyiségű eső is bebizonyította, hogy szükség van arra az intézkedési tervre, amelyet a képviselő-testület jövő héten tárgyal. Közel 100 milliméternyi égi áldás zúdult a városra, jéggel, néhány óra leforgása alatt. A csatornarendszer nem tudta azonnal elvezetni a vizet, ezért több utcában gondot okozott. A tűzoltók és a Halasi Városgazda Zrt. munkatársai közel tíz bejelentést kaptak. A Sóstó Csárda tetejét egy nagyméretű faág szakította be.
 • Ezt láthatják a Kultúrképben

  Ezt láthatják a Kultúrképben

  2018. máj 24.
  A múlt és a jövő találkozik a mai műsorban. Régi időkbe tekintünk vissza és a történelmi íjászok segítségével felidézzük őseink vadászatait. Aztán egy nagy ugrással jön a távoli jövő. Egy messzi-messzi galaxisba látogatunk Han Solohoz és Chewbaccahoz. Hiszen folytatódott a filmlegenda.
 • Halasi tűzoltók győzelmei a megyei sportversenyen (galéria)

  Halasi tűzoltók győzelmei a megyei sportversenyen (galéria)

  2018. máj 24.
  A halasi tűzoltók nyertek valamenyi számot a csütörtökön megrendezett megyei tűzoltósport-versenyen. A horoglétra-mászás, kismotorfecskendő-szerelés, 4x100 méteres akadálypálya és a 100 méteres akadálypálya teljesítés során egyetlen más városbéli versenyző fért fel a dobogóra, a többi érem hazai nyakakba került.
 • Csillagok halasi háborúja (galéria)

  Csillagok halasi háborúja (galéria)

  2018. máj 24.
  A Star Wars filmeknek különleges kultusza van, Kiskunhalason is sok rajongója van a filmtörténeti szempontból is jelentős alkotásoknak. Van, aki a klasszikus trilógiára esküszik, van, aki szerint az újak látványosabbak. Egyben azonban mindenki egyetért,  George Lucas klasszikusa nélkül szegényebbek lennénk, éppen ezért aki csak tehette, szerdán közös képet készített a Magyarországi Star Wars Klub idelátogató tagjaival, Csubakkával, Darth Vaderrel, vagy éppen a birodalmi rohamosztagossal.
 • Szűrőbusz érkezik Halasra

  Szűrőbusz érkezik Halasra

  2018. máj 24.
  Május 25-én, pénteken egészségügyi szűrőbusz érkezik Halasra a kórház meghívására. - A Csipke Hotel előtti parkolóban a kórház felőli oldalon délelőtt 9-től várhatóan délután 15-16 óráig várjuk a lakosságot. A speciálisan kialakított buszban délelőtt nőgyógyászati és bőrgyógyászati, délután kardiológiai jellegű szűrővizsgálatok vehetőek igénybe. Azt kérjük, minél többen vegyék ezeket igénybe – mondta Dr. Szepesvári Szabolcs a halasi kórház főigazgatója.
 • Nemzeti Összetartozás Napja

  Nemzeti Összetartozás Napja

  2018. máj 24.
  Trianoni emléknap lesz június 4-én, hétfőn Kiskunhalason. A 16 órakor kezdődő eseményre az Országzászló emlékműhöz várja az emlékezni vágyókat a szervező Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft.
 • Kiskunvíz születésnap majálissal

  Kiskunvíz születésnap majálissal

  2018. máj 24.
  Közel 300 dolgozóját látta vendégül a Bundzsák Dezső Sportközpont területén a Kiskunsági Víziközmű Szolgáltató Kft.

Eseménynaptár

2018. május
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
  1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31

Kiemelt hírek

 • Véget ért a koncertek sora

  Véget ért a koncertek sora

  2018. máj 24.
  A Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskolában januártól május 23-ig tartott a házi hangversenyek sora. Ez idő alatt bemutatkozott az ének, az ütő, a rézfúvós, a fafúvós tanszak és a billentyűsök. Legutóbbi alkalommal Juhászné Zelei Judit tanítványai léptek közönség elé.
 • (►) Jövő szerdán lesz a Kihívás Napja

  (►) Jövő szerdán lesz a Kihívás Napja

  2018. máj 24.
  Kiskunhalas idén is csatlakozott a Kihívás Napja országos programsorozathoz, a rendezvény szervezője a Halasi Média és Kultúra Kft. lesz. Május 30-án, szerdán 24 órán át a mozgásé lesz a főszerep a városban. 
 • Munkahely lenne Halason, munkavállaló nincs (galéria)

  Munkahely lenne Halason, munkavállaló nincs (galéria)

  2018. máj 23.
  Több helyi vállalkozás vezetője is arra panaszkodik, hogy hiába hirdetnek akár már évek óta jól fizető állásokat, kevés a szakember. Van olyan munkahely, ahol a halasi és környékbeli munkavállalók mellett szerbiai, magyarlakta területekről kellett dolgozókat toborozni.
 • A főtéren lesz a Gyermeknap!

  A főtéren lesz a Gyermeknap!

  2018. máj 23.
  A programok változatlanok, de a helyszín módosult a vasárnapi gyermeknappal kapcsolatban. A korábban meghirdetett Hirling Lovaspark helyett vasárnap délelőttől délutánig a Bethlen Gábor téren várja az érdeklődőket a szervező Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft.
 • Vágányzár lesz a Budapest-Kelebia vonalon

  Vágányzár lesz a Budapest-Kelebia vonalon

  2018. máj 23.
  Pótló buszokra kell majd szállni a hétvégén. A MÁV Start és a Dél-Alföldi Közlekedésszervező Iroda tájékoztatása szerint május 26-tól 27-ig Soroksár – Kunszentmiklós-Tass állomások között vasúti pálya karbantartási munkákat végeznek. Emiatt a Budapest – Kunszentmiklós-Tass – Kelebia vasútvonalon  módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Soroksár – Kunszentmiklós-Tass állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.
 • Egyre jobb eredményeket érnek el a Sasok (galéria)

  Egyre jobb eredményeket érnek el a Sasok (galéria)

  2018. máj 23.
  Jó közösséget alkotnak és egyre jobb eredményeik vannak a Sasok SE Kiskunhalas taekwon-do egyesület versenyzőinek. A napokban többen sikeres övvizsgát tettek, volt, aki kettős előléptetést kapott.
 • Bringakihívás Halasról a megye körül

  Bringakihívás Halasról a megye körül

  2018. máj 23.
  Bárki és bárhol csatlakozhat ahhoz a különleges kezdeményezéshez, amely Tóth Zoltán nevéhez fűződik. A halasi kerékpáros körökben Totyaként emlegetett bringás elhatározta, hogy május 30-án, a Challange Day alkalmából körbetekeri Bács-Kiskun megyét.
 • Fehértói szórakózóhelyeket ellenőriztek

  Fehértói szórakózóhelyeket ellenőriztek

  2018. máj 23.
  Elkezdődött a szezon a kunfehértói üdülőterületen lévő szórakozóhelyeken. A halasi rendőrök ellenőrzést szerveztek a nyitónapra, amelyet az elkövetkező hetekben többször megismételnek majd.

Népszerű

 • Aki a húst szereti…

  Aki a húst szereti…

  2018. máj 22.
  …az most biztosan felkapja a fejét. Ezen a héten folytatom a népszerű, magyaros fogások bemutatását.
 • Ilyen egy tökéletes főétel

  Ilyen egy tökéletes főétel

  2018. máj 13.
  A rostélyos ételek mindegyikére jellemző, hogy igen tartalmasak. Én most egy olyan klasszikust választottam, ami egyszerre pikáns, laktató és kellően egyesíti a zöldségek ízét a marhahúséval.
 • Ettől hamar jól lakunk

  Ettől hamar jól lakunk

  2018. máj 10.
  Van benne hús, zöldség, ízletes mártás, szóval minden adott ahhoz, hogy egy ízletes ételt tegyünk a családtagok vagy a vendégek elé.
 • Brumi pogi

  Brumi pogi

  2018. máj 08.
  A piacon még lehet találni medvehagymát. Napjainkban egyre többen fedezik fel finom ízét és jótékony hatásait. Ezúttal egy könnyed pogácsát sütöttem belőle.

Hírlevél feliratkozásA Halas Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a
​ Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.