Friss hírek

 • Finisében a feltöltőkártyás adategyeztetés

  Finisében a feltöltőkártyás adategyeztetés

  2017. jún 24.
  Figyelem, közeleg a határidő! Már csak pár napig van mód az előre fizetős, SIM kártyás mobiltelefon szerződések adategyeztetésére. A törvény június 30-ig ad erre lehetőséget. A határidőt célszerű betartani, mert aki elmulasztja az egyeztetést, annak megszüntetik a szolgáltatást, így július 1-től már nem tud telefonálni.
 • A határőrségre emlékeztek

  A határőrségre emlékeztek

  2017. jún 23.
  - Büszkén emlékezhetünk arra, hogy egy nagy család tagjai lehettünk - fogalmazott beszédében Fráter Sándor nyugállományú alezredes azon a rendezvényen, amelyet a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóság megszűnésének tizedik évfordulója kapcsán szerveztek a Mártírok útján, a rendőrség udvarán. A találkozó résztvevői a megemlékezés végén virágokat, koszorúkat helyeztek el a hősi halált haltak kopjafájánál és a Szent László emléktáblájánál.
 • Ballagás és gyermeknap a bölcsődében

  Ballagás és gyermeknap a bölcsődében

  2017. jún 23.
  Benépesült az udvar. Gyermeknapot tartottak a Kiskunhalasi Városi Bölcsődében a minap. Ilyenkor a szülők és a gyerekek együtt játszanak. Ez egyben az óvodába induló kicsik ballagási ünnepsége is. A nyári szünet után megkezdődik az új gyerekek beszoktatása.
 • Az utolsó újmise

  Az utolsó újmise

  2017. jún 23.
  Kőhegyi Dániel káplán a Jászszentlászlói Katolikus Egyházközség meghívására a településen mutatta be utolsó újmiséjét. A Szent László-emlékév keretében megtartott programsorozaton a szentlászlóiak nagy szeretettel fogadták Dániel atyát.
 • Nyári ebéd rászoruló gyerekeknek

  Nyári ebéd rászoruló gyerekeknek

  2017. jún 23.
  Tojásleves, valamint pásztortarhonya majonézes káposztasalátával – ez volt például a szerdai menü az önkormányzat Lomb utcai főzőkonyháján. Itt főznek azoknak a gyerekeknek is, akik a vakáció idején díjmentes ebédre jogosultak. Ahogy véget ért a tanév, megkezdődött a nyári gyermekétkeztetés.
 • Hőség és felhőszakadás

  Hőség és felhőszakadás

  2017. jún 23.
  Itt a forró nyár.  Az időjárás miatt jelenleg többféle figyelmeztetés is érvényben van. A nagy meleg miatt az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az ország egész területére vonatkozóan június 22-én 0 órától egészen június 26-án 24.00 óráig 2. fokú hőségriasztást adott ki!
 • Esőre vár a gabona

  Esőre vár a gabona

  2017. jún 23.
  Ha nem jön elég csapadék az elkövetkező napokban, bajban lesz a termés. Várhatóan két hét múlva már indul az aratás. Hogy a térségben melyik gabonafajta, hogyan bírja a klímát, azt a napokban tartott fajtabemutatón vehették szemügyre a gazdák.
 • Ha nem fizet, korlátozhatják a vízszolgáltatást

  Ha nem fizet, korlátozhatják a vízszolgáltatást

  2017. jún 22.
  Letelt a türelmi idő, megkezdte a szolgáltató a lakásokon belüli vízkorlátozásokat azoknál a fogyasztóknál, akik hónapok óta nem fizettek a vízfogyasztás után. Kiskunhalason a társasházak esetében több mint ötven ilyen lakásról van szó. Mátyus Zoltán a Kiskunsági Víziközmű-szolgáltató Kft. ügyvezetője elmondta, több hivatalos felszólítást is küldtek az adósoknak, jelezték a problémát a társasházi közös képviselőknek, ám sok esetben hiába várták a vízdíjak befizetését, az ismételten nem történt meg.

Eseménynaptár

2017. június
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
    1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Regisztrációk

Kiemelt hírek

 • A Wawelben énekel a halasi kórus

  A Wawelben énekel a halasi kórus

  2017. jún 22.
  Visszamondhatatlan felkérést kapott a kiskunhalasi Szent József Pedagógus Kórus. A Nowy Sacz-i  bazilikában és Szent Kinga sírjánál tervezett fellépéseiket követően a krakkói főkonzulátus kérésére a tervek szerint június 29-én a Wawel székesegyházában énekelnek a Szent László-emlékév lengyelországi eseményei alkalmából a szentmisén.
 • Jönnek a veteránok

  Jönnek a veteránok

  2017. jún 22.
  Előzetesen több mint félszázan jelezték részvételüket a Kántor András emlékére rendezett veterán autós- és motoros találkozón. A tapasztalatok szerint a túraversenyen és a vasárnapi felvonuláson már közel százan lesznek a harminc évnél idősebb két- és  négykerekű masinák.
 • Bence az Európa-bajnokságon

  Bence az Európa-bajnokságon

  2017. jún 22.
  Másfél héttel azután, hogy Halász Bence az olimpiai bajnok Pars Krisztiánt legyőzte az országos bajnokságon kalapácsvetésben, a magyar válogatott tagjaként a csapat Európa-bajnokságon szerepel. A korábban Kiskunhalason, az év utánpótlás sportolójának megválasztott atléta szombaton áll dobókörbe.
 • Bárki hűsölhet a belvárosban

  Bárki hűsölhet a belvárosban

  2017. jún 22.
  Mivel itt a nyári kánikula, a Halasi Városgazda Zrt. munkatársai szerdán felszerelték és beüzemelték az évek óta nagy népszerűségnek örvendő párakaput.
 • Sportcélú fejlesztésekről tárgyaltak

  Sportcélú fejlesztésekről tárgyaltak

  2017. jún 22.
  Rendkívüli testületi ülés keretében felhatalmazást adott az önkormányzat arra, hogy a Bundzsák Dezső Sportközpont területén új parkolókat alakítsanak ki, a kerítést beljebb hozzák. Döntés született a Kossuth utcai sportcsarnok felújítása kapcsán kötött megállapodás elfogadásáról is. 
 • Akár Ön is igényelheti

  Akár Ön is igényelheti

  2017. jún 21.
  Egészen szeptember 30-ig lehet kérni a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft.-nél a lakossági felhasználóknak járó locsolási kedvezményt. Sokan csak vezetékes vízzel tudják öntözni a kiskertjüket, számukra enged el 10%-ot a szennyvízdíjból a szolgáltató abban az esetben, ha ezt egy formanyomtatványt kitöltve jelzik számukra.
 • Vegyes erdő aljnövényzete ég

  Vegyes erdő aljnövényzete ég

  2017. jún 21.
  Kiskunhalasi, kiskőrösi, kiskunfélegyházi, kiskunmajsai és soltvadkerti tűzoltók dolgoznak Harkakötöny és Tázlár között, ahol két-három hektárnyi területen kigyulladt a vegyes erdő aljnövényzete. A lángokat már körülhatárolták.
 • Világhírű zenészek az Idősek Otthonában

  Világhírű zenészek az Idősek Otthonában

  2017. jún 21.
  Helybe hozták a szép dallamokat. Nem mindennapi zenei élményben volt szerdán része a Kiskunhalasi Idősek Otthonában élőknek. Világhírű művészek érkeztek hozzájuk. A Budapesti Fesztiválzenekar vonósnégyese adott koncertet az intézményben.

Népszerű

 • Tarja vagy csirkemell helyett

  Tarja vagy csirkemell helyett

  2017. jún 12.
  A háziasszonyok, tapasztalatom szerint ritkán mernek olyan alapanyagokat kipróbálni, amik némiképp eltérnek a megszokottól. Ha sikerül jó minőségű bárány-, birka- vagy ürühúst beszereznünk, akkor ne idegenkedjünk tőle, készítsünk el egy ízletes ebédet belőle az alábbi módon.
 • Nyuszi ül a…tányéron

  Nyuszi ül a…tányéron

  2017. máj 24.
  Egy nagyon különleges ételt választottam erre a hétre. Aki szereti a vadhúst, garantáltan kóstolta már ezt a finomságot, aki pedig még nem találkozott vele, az első falatok után garantáltan kedvet kap majd hozzá.
 • Gyümölcsös hűsítő

  Gyümölcsös hűsítő

  2017. máj 18.
  Végre itt az eperszezon, a piacon és az üzletekben finomabbnál finomabb gyümölcsöt találhatunk. Akár ebédre, akár hűsítő gyanánt kiváló lehet egy megfelelően elkészített leves.
 • Minden, amit az autókról tudni kell

  Minden, amit az autókról tudni kell

  2017. máj 10.
  Knezsik István, az Autós Nagykoalíció vezetője tartott előadást Kiskunhalason Magyarok a világ járműgyártásában címmel. Az NKA elnöke hatalmas lelkesedéssel és konkrét példákkal, történetekkel fűszerezve a Református Imaházban várta a járművek iránt érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozásA Halas Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a
​ Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.