Friss hírek

 • Már bontják az épületeket, hamarosan megszépül a sóstói strand

  Már bontják az épületeket, hamarosan megszépül a sóstói strand

  2019. sze 16.
  A Sóstó az 53-as főút mellett található Kiskunhalason. Sok utazó megáll itt, hogy megpihenjen. A tópart egykoron a helyiek kedvelt fürdőhelye volt, hétvégenként több százan hűsöltek itt. Az elmúlt évtizedek során egyre csökkent a tó vízszintje, a strand épületei is egyre rosszabb állapotúak lettek és a strandolók száma is megfogyatkozott Napjainkban inkább a kirándulni, sportolni vágyók keresik fel ezt a helyszínt.
 • Két új kukásautó járja Halas utcáit

  Két új kukásautó járja Halas utcáit

  2019. sze 16.
  Modernek, korszerűek, környezetkímélőbbek és persze sokkal szebbek, mint elődeik voltak. Két új kukásautót vásárolt Kiskunhalas egy pályázatnak köszönhetően. A járművekkel a tervek szerint pár napon belül már találkozhatnak az utakon a halasi lakosok.
 • „Egyre kevésbé éri meg szőlőt termelni”

  „Egyre kevésbé éri meg szőlőt termelni”

  2019. sze 15.
  Sok szőlő fogy ezekben a napokban a kiskunhalasi piacon. A termelők véleménye megoszlik arról, hogy milyen lett az idei termés. Van, aki szerint a mennyiséggel nincs baj, de a felvásárlási ár olyan alacsony, hogy lassan már nem éri vesződni a szőlővel.
 • Ilyen volt a Testvérvárosok Kupája (galéria)

  Ilyen volt a Testvérvárosok Kupája (galéria)

  2019. sze 15.
  Több mint száz nevező, közel ötven mérkőzés, izgalmak és emlékezés az elődökre. A Halasi Box Club már tizenkilencedik alkalommal rendezte meg a Testvérvárosok Kupája Nemzetközi Ökölvívó Tornát. A Kertvárosi Általános Iskola sportcsarnokában felállított ringben jó bunyót láthattak a kilátogató nézők, szakemberek és Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke is.
 • Egygólos rangadó a Jánoshalma ellen (galéria)

  Egygólos rangadó a Jánoshalma ellen (galéria)

  2019. sze 15.
  Kimaradt helyzetek és ami a halasiak szempontjából a legfájóbb,  az elhibázott büntető, valamint a másik oldalon viszont egy gól. Rangadót játszott a Faddikorr-Kiskunhalasi FC és vállalható vereséget szenvedett a Jánoshalmától.
 • Nude by Melk 2.0: a sikeres folytatás (galéria)

  Nude by Melk 2.0: a sikeres folytatás (galéria)

  2019. sze 15.
  Csinos hölgyek, egyedi szoknyák, felsők, főszerepben a tüll és az ősz színei. A Nude by Melk Fashion, vagyis Király Melinda tervei alapján készült ruhák bemutatója volt szombaton kora este a Közösségek Házában. A halasi tervező által választott út a jelek szerint járható, a közönség soraiban helyet foglalók mosolya és érdeklődő tekintete is megerősítette ezt.
 • Programszüret Kiskunhalason

  Programszüret Kiskunhalason

  2019. sze 14.
  Lesz miből válogatni az elkövetkező napokban is. Olvasóklub, Mobilitási hét, Zsidó Fesztivál, és Afrika-nap várja az érdeklődőket, de indul a Motolla kézműves műhely és a játékos bábos mesék is.
 • „Marhajó” fogás

  „Marhajó” fogás

  2019. sze 14.
  Az e heti receptötletet Mongyi Gergelytől kaptam, aki egyik kedvenc ételének leírását és fotóját osztotta meg velem.

Eseménynaptár

2019. szeptember
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
       1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30

Kiemelt hírek

 • Első meccsét nyerte az UKSC (galéria)

  Első meccsét nyerte az UKSC (galéria)

  2019. sze 14.
  Megkezdte szereplését a megyei kézilabda-bajnokságban a Kiskunhalasi UKSC. Demeter Ádámék mindjárt egy kemény ellenféllel, a Balogh Tészta Tiszakécskével meccseltek a Horváth István Sportcsarnokban. Az első félidő első felében úgy tűnt, hogy simán nyer a pályaválasztó, de a második 30 perc tartogatott izgalmakat.
 • Elkészült a könyvtári parkoló

  Elkészült a könyvtári parkoló

  2019. sze 14.
  Régi problémára hozott megoldást a Martonosi Pál Városi Könyvtár előtti terület rendbetétele. A korábban is parkolónak használt zúzalékköves területen gyakran alakultak ki nagy tócsák, mélyedések, emiatt esős időben nehezen tudtak itt megállni az autóikkal a könyvtárba látogatók.
 • Helyi adók – lejár a befizetési határidő

  Helyi adók – lejár a befizetési határidő

  2019. sze 14.
  Már csak pár nap és lejár a helyi adók befizetési határideje. A második félévi részleteket kell most rendezni. A lakosság legnagyobb részét a kommunális és a gépjárműadó érinti. A befizetéseket többféle módon is lehet intézni.
 • Küzdelmes meccseket ígér a Testvérvárosok Kupája

  Küzdelmes meccseket ígér a Testvérvárosok Kupája

  2019. sze 14.
  Az egykori kiváló szakosztályvezetőről, a 100 esztendővel ezelőtt született Tóth Balázsról is megemlékeznek a Testvérvárosok Kupáján. A Halasi Box Club már 19. alkalommal szervezi meg a versenyt, amely az ország negyedik legnagyobb múlttal bíró ökölvívó eseménye. A helyszín ezúttal is a Kertvárosi Általános Iskola sportcsarnoka lesz.
 • Szüreti vigasságok

  Szüreti vigasságok

  2019. sze 14.
  A Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskolában hagyományőrző program várta a gyerekeket pénteken délután. Szüreti forgatagnak lehettek részesei az alsó tagozatos diákok. Ahogy a korábbi években, úgy most is a Kalamáris Kulturális Alapítvány szervezte a rendezvényt.
 • Összefogtak a munkanélküliség csökkentése érdekében

  Összefogtak a munkanélküliség csökkentése érdekében

  2019. sze 13.
  Jánoshalma és további hat település egy konzorcium keretében, egy nagyszabású pályázat jóvoltából azt a célt tűzte ki, hogy térségükben közösen lépnek fel a munkanélküliség visszaszorítása érdekében. A projektre több, mint 470 millió forintos támogatást nyertek a települések.
 • 381 millió forintból újult meg a halasi kórház (galéria)

  381 millió forintból újult meg a halasi kórház (galéria)

  2019. sze 13.
  Közel 12 milliárd forintnyi uniós fejlesztési pénz érkezett az elmúlt években Kiskunhalasra- mondta Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár pénteken délelőtt a kórházban. Egy 381 millió forintos projekt keretében megújult a homlokzat, az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően valamennyi nyílászárót kicserélték, az épület szigetelése is megoldódott.
 • Közösségi házat avatott a Kolping Család Egyesület

  Közösségi házat avatott a Kolping Család Egyesület

  2019. sze 13.
  Az Ady Endre utca 12 szám alatt található a 26 éve újjáalakult Baranyi László Kolping Család Egyesület új közösségi háza. Dr. Láng Mátyás tanár és felesége döntött úgy korábban, hogy a Kolping Család Egyesületnek adományozzák az Ady Endre utcai házukat. A házaspár végakaratának megfelelően most pályázati források bevonásával igazi közösségi teret hoztak létre a tagok.

Népszerű

 • Bűzre panaszkodtak a Jókai utcán

  Bűzre panaszkodtak a Jókai utcán

  2019. sze 05.
  „A mostani helyzet a halaknak és nekünk, embereknek rossz, de a madaraknak terített asztal.” Greguss Viktor környezetvédő mondta ezt a Jókai utcai domb mellett található vizes területnél. A környéken élők a múlt hét folyamán egyre elviselhetetlenebb bűz miatt panaszkodnak. Mint kiderült, a szag forrása a vízben keresendő.
 • Boszorkányok és varázslók Kunfehértón

  Boszorkányok és varázslók Kunfehértón

  2019. sze 02.
  A Bibó-gimnázium után a dékánis diákok is megtartották nyárzáró, tanévköszöntő gólyatáborukat. A hagyományoknak megfelelően, Kunfehértón gyűltek össze a résztvevők. A szervezők szó szerint varázslatos tematikát álmodtak meg az idei rendezvénynek.