Friss hírek

 • Vasárnap eldőlhet a bajnoki cím sorsa (galéria)

  Vasárnap eldőlhet a bajnoki cím sorsa (galéria)

  2019. jan 19.
  Fogy az idő azok a csapatok számára, amelyek szeretnék eldönteni a helyezések kérdését a Connextion Városi Teremlabdarúgó-bajnokságon. Már csak két forduló van hátra, a szombati körben az A-ligában a Retro hozta a kötelező győzelmet, a Rose is győzni tudott, a Cel-nek majdnem elfogyott a háromgólos előnye, de azért behúzták a meccset. A nap győzelmét a fiatal Pelle DVK aratta azzal, hogy 4-2-re felülmúlta a Totya Boltját.
 • Kezdődik az egyetemes imahét

  Kezdődik az egyetemes imahét

  2019. jan 19.
  Idén is részt vesznek az egyetemes imahét programjában a halasi keresztények. Az imanyolcad január 20-án, vasárnap kezdődik és 27-én zárul. Az imahét anyagát az indonéz keresztények állították össze „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj”- ez lesz az imahét központi igéje. Az egyetemes imahét jellemzője, hogy ilyenkor ellátogatnak egymáshoz a felekezetek.
 • Fazekas: tornász aranyak a megyei diákolimpiáról (galéria)

  Fazekas: tornász aranyak a megyei diákolimpiáról (galéria)

  2019. jan 19.
  A Fazekas Mihály Általános Iskola volt a házigazdája a torna diákolimpia megyei döntőjének. Az intézmény sportcsarnokában kilenc csapat versengett egymással. Két kategóriában is hazai aranyérem született, a legjobbak ott lehetnek az országos elődöntőben, amelyet szintén Kiskunhalason rendeznek meg.
 • Disznóvágás a lovasparkban (galéria)

  Disznóvágás a lovasparkban (galéria)

  2019. jan 19.
  Korábbi esztendőkben is hagyomány volt a lovasbázison, hogy az év első hónapjában disznóvágást tartottak a lovas barátok. Ezúttal január 19-én szervezte meg a Hirling József Lovaspark üzemeltetője, a Lovas és Szabadidőközpont Kft. a rendezvényt. Több, mit száz vendég fordult meg a szombati disznóvágáson.
 • Újabb 20 kamera a közterületen

  Újabb 20 kamera a közterületen

  2019. jan 19.
  A Tabán és az Alsóváros több pontjára is telepítenek a jövőben közterületi kamerákat. Újabb húsz helyszín kerül be a rendszerbe, ezekkel együtt közel 200 berendezés pásztázza az utcákat, tereket. 
 • Hasznos információkkal gyarapodtak a civilek

  Hasznos információkkal gyarapodtak a civilek

  2019. jan 18.
  Ötödik alkalommal szervezett konferenciát a városunkban működő civil szervezetek képviselőinek a Halasi Média és Kultúra Kft. A rendezvényen most is csupa olyan téma szerepelt, amelyek sokakat érintenek.
 • Önkifejezés művészi fokon

  Önkifejezés művészi fokon

  2019. jan 18.
  Új időszaki tárlat látogatható a Közösségek Házában. Az Átjárók címet kapta az a kiállítás, mely Blank Zita képeit mutatja be. A tárlat elnevezése átvitt értelemmel bír, ki-ki elgondolkodhat a művek előtt, és hozzájuk teheti saját érzéseit. A Közösségek Házában péntektől megtekinthető akril-alkotások az utóbbi évek művészeti termését jellemzik. A megnyitón Rácz-Fodor Katalin mondott beszédet. Zitát és Katit telt ház fogadta és sok-sok gratuláció.
 • Kedvencük a töltött káposzta és a lángos

  Kedvencük a töltött káposzta és a lángos

  2019. jan 18.
  Az elmúlt hónapokban Ausztráliában élő, magyar felmenőkkel rendelkező diákok vendégeskedtek kiskunhalasi családoknál. Mire Önök e sorokat olvassák, egyikük élményekkel gazdagodva már haza is utazott, a többiek azonban még egy ideig élvezik a halasi vendégszeretetet.

Eseménynaptár

2019. január
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
29 30
31

Kiemelt hírek

 • A tettes 22, az áldozata 74 éves volt

  A tettes 22, az áldozata 74 éves volt

  2019. jan 18.
  Ki akart rabolni egy 74 éves nőt egy fiatal férfi csütörtökön délben Kiskunhalason. Előbb felajánlotta segítségét az idős asszonynak, majd amikor ezzel az ürüggyel nem ért cél, rángatni kezdte a néni kerékpárján lévő táskát. Végül egy lánccal és egy lakattal kellett megelégednie.
 • Mindenki tud adni a másiknak valamit (galéria)

  Mindenki tud adni a másiknak valamit (galéria)

  2019. jan 18.
  A közelgő magyar kultúra napja apropóján hívta tagságát és az érdeklődőket a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület nőtagozata egy beszélgetésre, amelynek vendége Balogh Zsuzsa volt. Zsuzsa 5 évvel ezelőtt, nyugdíjazása után kezdett el irodalommal foglalkozni, mára négy könyve jelent meg. Az ő hitvallását, miszerint mindenki tud adni a másiknak valamit, megosztotta a népes hallgatóságával is.
 • A megyét is elérte az influenza

  A megyét is elérte az influenza

  2019. jan 18.
  Az országban elkezdődött az influenzajárvány. Egyre többen fordulnak orvoshoz és már a megyét is elérik a megbetegedések. Az ország több kórházában is látogatási tilalmat rendeltek el. Az ÁNTSZ internetes felületén folyamatosan frissülő információk vannak arról, hogy melyik intézményekbe nem mehetnek be a látogatók.
 • Zebrán gázolt a Peugeot vezetője (galéria)

  Zebrán gázolt a Peugeot vezetője (galéria)

  2019. jan 17.
  Gyalogost gázolt egy Peugeot csütörtökön este, nem sokkal háromnegyed hét előtt a Batthyány utca és az 53-as főút kereszteződésében. A nő a zebrán kelt át, amikor a sofőr figyelmetlensége miatt megtörtént a baleset.
 • Tervek a kórházi parkolóbővítésre

  Tervek a kórházi parkolóbővítésre

  2019. jan 17.
  Egy jelenleg kihasználatlan terület átalakítása jelenthetne megoldást a parkolási gondokra a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznál. Az intézmény körül gyorsan megtelnek a szabályos várakozóhelyek, így sokan kénytelenek a padkákon, a zöldfelületeken parkolni.
 • Érdekes kulturális programok

  Érdekes kulturális programok

  2019. jan 17.
  Az elkövetkező napokban is hasznos időtöltésre nyújt lehetőséget Kiskunhalas. Tekintse meg a programkínálatot!
 • Tavasz a télben

  Tavasz a télben

  2019. jan 17.
  Igen szeszélyes ez a tél. Most pár napra hirtelen tavasziasra fordult az időjárás. De ez nem marad így sokáig, hiszen az előrejelzések szerint a hétvégén már ismét jönnek a mínusz fokok. Csütörtökön viszont még akár a +13 fokot is elérheti a maximális hőmérséklet. Nem csoda, ha sokak fejfájással küzdenek ezekben a napokban.
 • Az e heti választható dalok

  Az e heti választható dalok

  2019. jan 17.
  Válasszon és küldjön a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának szeretteinek dalt! A Szabadkai Magyar Rádió vasárnaponként 14-től, 20 óráig tartó kívánságműsorának előadói listája megtalálható a Halasmédia honlapján. Megjelent az év harmadik hetének kívánságlistája. A január 20-i választható dalok sorából az alábbiakban válogathatnak.

Népszerű

 • Őszi-téli egytálétel

  Őszi-téli egytálétel

  2018. dec 13.
  Kevesen merik felhasználni a sütőtököt főételekhez. Pedig remek alapanyag, igazán érdekes ízvilágot ad egy-egy fogásnak. Jöjjön most egy könnyen, gyorsan elkészíthető ebédötlet.
 • Hentesek kedvenc eledele

  Hentesek kedvenc eledele

  2018. dec 09.
  Magyaros finomságokat előtérbe helyező sorozatom újabb étellel bővül ezen a héten. Egy igazi klasszikus került a tányérokra nálunk, készítsék el Önök is bátran!
 • Szezonális leves

  Szezonális leves

  2018. dec 05.
  A leggyorsabban elkészíthető ételek közé tartoznak a krémlevesek. A piaci standokon még ott van a sütőtök. Mint neve is mutatja, elsősorban megsütve szoktuk fogyasztani, ám higgyék el, levesként is népszerű lesz a családi ebédeken.