Friss hírek

 • Hun a Peti?!

  Hun a Peti?!

  2017. ápr 24.
  Kiskunhalason, a Tiszti Klubban bulizhatnak Polgár Petivel a műfaj kedvelői. A zenés humorista, parodista énekes új lemeze, a Hun a Peti anyagából is ízelítőt ad műsorában április 28-án éjszaka a Lakodalmas zenekarok és vőfélyek találkozóján. Peti azt ígéri, mindenki találhat kedvére valót a repertoárban.
 • Az Old Boyok újra bizonyítottak

  Az Old Boyok újra bizonyítottak

  2017. ápr 23.
  Le a kalappal az öregfiúk előtt. Budapesten rendezték meg a felnőtt II. osztályú csapatbajnokságot. Ahogy egy évvel ezelőtt, idén is rajthoz állt a Fazekas DSE 42 éves (!) átlagéletkorral rendelkező csapata a sokkal fiatalabbak mezőnyében. A halasiak, Csillag István szakavatott irányítása mellett a vidékbajnokság második helyét szerezték meg, Modok Gábor pedig egyéni összetettben lett aranyérmes.
 • Anita titka nívódíjat kapott

  Anita titka nívódíjat kapott

  2017. ápr 23.
  Kozma Anita, a Halasi Box Club válogatott ökölvívója, e mellett a Képzmőművészeti Egyetem hallgatója, egyébként kiváló tehetség ezen a területen is. Most utóbbiban bizonyított azzal, hogy nívódíjat és harmadik helyet szerzett egy országos pályázaton a Titok címet viselő kisplasztika-sorozatával.
 • Családi tekergés a Föld Napja alkalmából

  Családi tekergés a Föld Napja alkalmából

  2017. ápr 23.
  Bánhatja, aki lemaradt a Fészekrakó Nagycsaládosok Egyesülete és a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület közös rendezvényéről. A halasi természetbarátok csapata kevéssel tíz óra előtt a főtéren gyülekezett, majd innen indultak el a Csetényi Park irányába.
 • Bowling & Squash reggeltől estig

  Bowling & Squash reggeltől estig

  2017. ápr 23.
  Egész napos versenyt rendeztek mindkét műfajban az Esze Tamás lakótelep közelében található Bowling és Squash Centrumban szombaton. Nem született meglepetés a VIII. Rolló Kft. Squash kupán, amit Szűcs Ákos nyert már ötödször, aki ezúttal a Budapestről érkezett Kiss András ellen nyert parázshangulatú mérkőzésen. A VIII. Totya Boltja Bowling Kupán a férfiaknál Rigó János, a nőknél Bodorné Ida nyert.
 • Az Ártatlan - halasi diákfilmesek premierje a moziban

  Az Ártatlan - halasi diákfilmesek premierje a moziban

  2017. ápr 23.
  Szinte napra pontosan két hónapja számoltunk be weblapunkon arról, hogy a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Humán Szakképző Iskolájának diákjai egy játékfilmet forgatnak. A felvételek néhány hét alatt elkészültek, szombaton délután pedig megtartották az első nyilvános vetítést. Nem is akárhol, hiszen a kiskunhalasi Városi Filmszínház adott otthont a rendezvénynek.
 • Szakmák éjszakája a Váriban

  Szakmák éjszakája a Váriban

  2017. ápr 23.
  Nyitott műhelyekkel várta az érdeklődő fiatalokat a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája a Szakmák éjszakáján. Aki ott volt, az megismerkedhetett néhány jelentős halasi vállalkozás történetével, láthatta munka közben a tanboltot, a varrodát, valamint minden olyan termet, ahol a gyakorlati képzés folyik.
 • Aszfaltbetyárkodás

  Aszfaltbetyárkodás

  2017. ápr 22.
  Emlékezetes mérkőzést játszott egymással a magasabb osztályba készülő Duna Aszfalt és a Faddikorr-Kiskunhalasi FC. A halasiak mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltak a nagyratörő célokat emlegető vendégeknek. Egy szerencsétlen szituációt követő szabadrúgás döntötte el a három pont sorsát, de a mieink is lőhettek volna gólt. A játékvezetők finoman fogalmazva nem voltak mindig a helyzet magaslatán.

Eseménynaptár

Kiemelt hírek

 • Adél bronzérmes, Gréta is legyőzte Katinkát

  Adél bronzérmes, Gréta is legyőzte Katinkát

  2017. ápr 22.
  Megint örülhetünk: Juhász Adél bronzérmes lett minden idők legerősebb úszó országos bajnokságán a 800 méteres gyorsúszás döntőjében szombaton kora este, a debreceni sportuszodában. Ugyanebben a számban Szilvási Gréta ötödik volt, ami azért is szenzációs eredmény, mert a hatodik helyezett Hosszú Katinka volt. Juhász Janka a 200 méteres gyorsúszásban szerzett egy igen értékes negyedik helyet.
 • „Nyugdíjba megy az én szeretett doktor bácsim

  „Nyugdíjba megy az én szeretett doktor bácsim

  2017. ápr 22.
  A fenti mondatot dr. Varga Gyula házi gyermekorvos egyik kis páciense írta, a Csodadoki pályázatban. A méltán népszerű halasi szakember a hónap végén nyugállományba vonul, de mint elmondta, aktív életet él ezután is. A vele készült interjúból megtudtuk, hogy mi jut eszébe a Színművészeti Egyetemről, hogyan került a svájci laborból a gyermekklinikára és azt is, miért éppen ezt a területet választotta.
 • Hazai aranyérmek a Fazekas Kupán

  Hazai aranyérmek a Fazekas Kupán

  2017. ápr 22.
  Tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Fazekas Kupa meghívásos tornaversenyt, amelynek a névadó iskola tornacsarnoka volt a helyszíne. Öt település, több mint ötven tornásza mutatta be gyakorlatait, három korcsoportban és hat kategóriában. A megméretésen szép hazai sikerek születtek
 • Herman Ottó termet avattak Kiskunhalason

  Herman Ottó termet avattak Kiskunhalason

  2017. ápr 22.
  Korábban C103 volt a jelzése a főként természettudományi tantárgyak oktatásának helyet adó teremnek a Humán Szakképző Iskolában. Mostantól azonban egy neves tudós, Hermann Ottó nevét viseli a tanterem. A jeles alkalomból egy házi versenyt is hirdettek az intézmény diákjai számára.
 • Szenzáció: országos bajnok a halasi váltó

  Szenzáció: országos bajnok a halasi váltó

  2017. ápr 21.
  Szenzációs eredmény az úszók országos bajnokságán! A 4x200 méteres gyorsváltó (Juhász Janka, Szilvási Gréta, Vas Luca, Juhász Adél) aranyérmes lett úgy,  hogy 5(!) másodpercet vert a második helyezett, Késely Ajnával szereplő Kőbányára.
 • Bemutatkozott a Humán Szakképző

  Bemutatkozott a Humán Szakképző

  2017. ápr 21.
  Látványos mentő- és tűzoltóbemutató, kutyás elfogás, sminkelés, fordrászat, sertésszív-boncolás. A Szakmák éjszakája rendezvénysorozat már délután elkezdődött városunkban, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Humán Szakképző Iskolája várta a diákokat. Ahogy Simon Ilona igazgatóhelyettes fogalmazott, azt akarták megmutatni, hogy milyen értékeket képviselnek.
 • Finomságok és kulturális értékek

  Finomságok és kulturális értékek

  2017. ápr 21.
  2001 óta minden tavasszal megrendezik az iskola aulájában a Bibós Kávéház elnevezésű kulturális rendezvényt. Mindig egy-egy végzős diák kapja meg a főszervezői feladatokat. Idén Tóth Mirtill volt a kávéház tulajdonosa, aki sok meglepetéssel készült.
 • Közeleg a mulatás napja

  Közeleg a mulatás napja

  2017. ápr 21.
  Lakodalmas zenekarok és vőfélyek találkozója immár ötödször lesz városunkban. A szervező Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. április 28-án estétől hajnalig tartó mulatozásra várja a vendégeket.

Népszerű

 • Bármiből lehet leves

  Bármiből lehet leves

  2017. már 22.
  Képzeljék, még akár kígyóuborkából is. Alapból ez egy tipikus, hűsítő nyári fogás, azonban szerintem évszaktól függetlenül, bármikor jól esik kellemesen fanyar, frissítő íze.

 • Horgász- és legeltetési tilalom jön

  Horgász- és legeltetési tilalom jön

  2017. már 25.
  Horgászati tilalom lesz a Sóstón, mert halakat telepítenek. Ugyancsak jó tudni, hogy legeltetési korlátozás is életbe lép majd a közeljövőben, ezért ezt a figyelmeztetést is komolyan kell venni. A folytatásban jönnek a részletek.

Facebook

Hírlevél feliratkozás

A Halas Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.