Friss hírek

 • Szerencsétlen volt a 13-as szám...(galéria)

  Szerencsétlen volt a 13-as szám...(galéria)

  2018. nov 17.
  Siber Glória nevét egy életre megtanulták a Kiskunhalasi FC U15-ös csapatának tagjai a szombat délelőtti mérkőzés után. Az Astra Kiskunfélegyháza játékosa egymaga nyolc góllal terhelte a halasi hálót, jelentős érdemeket szerezve a magabiztos győzelemből. Pedig a meccs első gólját a halasiak szerezték.
 • Fontos, hogy a diákok mozogjanak

  Fontos, hogy a diákok mozogjanak

  2018. nov 17.
  Kiskunhalason a szülők és a pedagógusok nevelő munkáját, valamint a nevelési-oktatási intézmény feladatainak ellátását a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kiskunhalasi Tagintézménye segíti, amelynek egyik szakfeladata a gyógytestnevelés. Ennek részleteiről és fontosságáról számolt be lapunknak a foglalkozásokban érintett gyógytestnevelő.
 • Figyelem! Áramszünet lesz a Felsővárosban

  Figyelem! Áramszünet lesz a Felsővárosban

  2018. nov 17.
  Áramszünet lesz hétfőn 8-16 óra között néhány utcában a Felsővárosban. A Nemzeti Közművek tájékoztatása szerint karbantartási és felújítási munkálatom miatt szünetel majd a közszolgáltatás.
 • (►) Az öröm és meghatottság könnycseppjei váltották egymást

  (►) Az öröm és meghatottság könnycseppjei váltották egymást

  2018. nov 17.
  Pénteken késő este ért véget a Bibó István Gimnázium szalagavató ünnepsége. A végzősök osztályfőnökeiktől kapták meg a kitűzőket, majd jöhetett az önfeledt szórakozás és a látványos produkciók sora a gimnázium sportcsarnokában.
 • Autótűz a Dózsa György utcában (galéria)

  Autótűz a Dózsa György utcában (galéria)

  2018. nov 16.
  Kigyulladt egy Chevrolet Lacetti pénteken késő este a Dózsa György utcában. A jármű tulajdonosa alig 100 métert tett meg a parkolóból, amikor felcsaptak a lángok.
 • Újabb szalagavató jön, óvatosan közlekedjenek!

  Újabb szalagavató jön, óvatosan közlekedjenek!

  2018. nov 16.
  Pénteken este a Bibó István Gimnázium végzősei rendeznek bált az iskola sportcsarnokában. Mivel nagy forgalom várható az iskola környékén, mindenki közlekedjen óvatosan!
 • Mézédes volt a halasi reggel (galéria)

  Mézédes volt a halasi reggel (galéria)

  2018. nov 16.
  Mézédes volt a péntek reggel a Szent József Katolikus Általános Iskolában és az uszodában is. Az Európai Mézes reggel programsorozat keretében helyi méhészek igyekeztek propagandát csinálni a terméküknek. A diákok és a sportolók is szívesen fogadták a finom falatokat és a hasznos tanácsokat.
 • Bringával a Föld körül

  Bringával a Föld körül

  2018. nov 16.
  Érdekes előadásnak ígérkezik a Forrás-Új Tükör Klub vasárnapi rendezvénye. Már a cím is talányos,  Szabó Ádám mondanivalója pedig méltán tarthat közérdeklődésre számot. 

Eseménynaptár

2018. november
Hét Ke Sze Csü Pén Szo Vas
    1
2
3 4
5
6 7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30

Kiemelt hírek

 • Kigyulladt egy Peugeot, civilek segítettek a sofőrnek

  Kigyulladt egy Peugeot, civilek segítettek a sofőrnek

  2018. nov 16.
  Kigyulladt egy Peugeot motortere pénteken délelőtt Kiskunhalason, a Kanizsa téren. Példaértékű volt az, ahogyan a közeli üzletekből többen is a sofőr segítségére siettek és megakadályozták a nagyobb bajt.
 • Családsegítésről, gyermekvédelemről tanácskoztak

  Családsegítésről, gyermekvédelemről tanácskoztak

  2018. nov 16.
  A Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete Dél-Alföldi régiója és a Halasi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ meghívására több mint százötvenen gyűltek össze a Csipke Hotelben, hogy összegezzék az elmúlt időszak történéseit.
 • Tűz, megsérült tűzoltó, újraélesztés (galéria)

  Tűz, megsérült tűzoltó, újraélesztés (galéria)

  2018. nov 16.
  Különleges helyszínen gyakorlatoztak az elmúlt napokban a kiskunhalasi és kiskunmajsai tűzoltók. Az Alkotmány utcában, az egykori polgári védelmi raktárban alakítottak ki egy kárhelyet, amelyen több helyiség és két padlástér is található. A feltételezett tűz megfékezése mellett életmentés is szerepelt a forgatókönyvbe, sőt azt csak a próbariadó kitalálói tudták, hogy még egy sérült tűzoltót is ki kellett szabadítani szorult helyzetéből.
 • Mi lesz a Majsai úton hagyott vegyi anyagokkal?

  Mi lesz a Majsai úton hagyott vegyi anyagokkal?

  2018. nov 15.
  Évekkel ezelőtt kezdődtek a bonyodalmak az egyik Majsai úti telephely körül. A hosszú ideig itt működő, veszélyes hulladékok tárolásával foglalkozó cég tönkrement, a tulajdonukban lévő hordókkal és egyéb tárolóeszközökkel viszont azóta sem történt semmi.
 • Hószemlét tartott a Városgazda Zrt. (galéria)

  Hószemlét tartott a Városgazda Zrt. (galéria)

  2018. nov 15.
  Bár a télies időjárás várat még magára, a Halasi Városgazda Zrt-nél megtartották a szokásos hószemlét. Ez azt jelenti, hogy valamennyi bevethető gépet, traktort, teherautót, kézi hómarót átvizsgáltak és a szükséges karbantartásokat, javításokat is elvégezték. A csütörtök délelőtti tájékoztatón az is kiderült, hogy ezen a télen kevesebb közmunkást tudnak majd az utcákra irányítani hótakarításra, illetve síktalanításra.
 • Pázsit István kalandjai Halastól Szaud-Arábiáig (galéria)

  Pázsit István kalandjai Halastól Szaud-Arábiáig (galéria)

  2018. nov 15.
  Nem mindennapi életútja van a kiskunhalasi Pázsit Istvánnak. Dolgozott Angliában, Ausztráliában,  Szaud-Arábiában, városokat épített és különleges kalandjai voltak. Ezekről mesélt a Forrás-Új Tükör Klub vendégeként a napokban.

 • Ne gyújtsa, gyűjtse szelektíven! (galéria)

  Ne gyújtsa, gyűjtse szelektíven! (galéria)

  2018. nov 15.
  Nyugdíjastalálkozót szerveztek a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, amelyet összekötöttek egy lakossági fórummal is. Az égetés szabályairól és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról beszélt Babud Jenő ezredes, illetve az önkormányzat képviseletében Baics Tamás környezetvédelmi referens. A hallgatóság részéről több kérdés is felmerült, főként a zöldhulladék összegyűjtésével kapcsolatban.
 • Az ország legjobbja a halasi roma felzárkóztatási program

  Az ország legjobbja a halasi roma felzárkóztatási program

  2018. nov 14.
  Rangos elismerésben részesült a halasi roma felzárkóztatási program. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Bemügyminisztériummal és az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen hirdetett meg egy pályázatot, amelyre különböző programokkal lehetett jelentkezni. Kiskunhalas bekerült a legjobb négy közé, szerdán délelőtt pedig Budapesten Szűcs Csaba alpolgármester prezentációja meggyőzte a zsűrit arrról, hogy a halasi kezdeményezés a legjobb az országban.

Népszerű

 • Világhírű fogás

  Világhírű fogás

  2018. nov 13.
  Ha megkérdezünk egy külföldit, milyen magyar ételeket ismer, biztosan ott lesz az első háromban a gulyásleves. Itt a hűvös ősz, így nem csak a külföldi turistáknak, hanem nekünk is jól eshet egy tál forró, tartalmas kanalaznivaló.
 • Mesés élmények

  Mesés élmények

  2018. okt 20.
  Bábos foglalkozások helyszíne lesz a Martonosi Pál Városi Könyvtár. Az első alkalommal nagyon jó tapasztalatokat szerzett Fejes Józsefné, a Szivárvány Bábszínházi Alapítvány vezetője. Akkora volt az érdeklődés, hogy azt tervezik, a folytatásban csoportbontás is lesz korosztályonként. 
 • Hazai klasszikus

  Hazai klasszikus

  2018. okt 11.
  Igyekszem folyamatosan előszedni régi, magyaros recepteket. E heti ajánlatom is egy klasszikus, aminek ott a helye a családok étkezőasztalán.
 • Hús is, zöldség is

  Hús is, zöldség is

  2018. okt 05.
  Véleményem szerint meg kell találni egy ételben az ideális hús-zöldség arányt. Mostani ajánlatomra ez tökéletesen igaz.