Életveszélyesen sérült a motoros (friss képekkel)
Archívum

Életveszélyesen sérült a motoros (friss képekkel)

Életveszélyes fej- és karsérülésekkel szállították mentőhelikopterrel Kecskemétre azt a miskolci motorost, aki a fehértói elágazásnál szenvedett balesetet.  A Honda Kunfehértó felől jött, feltehetően nagy sebességgel és nekiütközött a neki jobbról, a Tompa felől, szabályosan érkező Fordnak. A miskolci férfi életéért a halasi rohamkocsi szakemberei, valamint a szentesi légimentők harcoltak a tűzoltók segítségével a tűző napon.

Figyelmetlenség vezetett kis híján tragédiához az 53-as főút kunfehértói elágazásánál. A község felől érkező motoros előbb megelőzött egy személyautót, majd nem adott elsőbbséget a neki jobbról, szabályosan érkező Fordnak, amelyben hárman ültek.

A Honda az autó bal hátsó ajtajának csapódott, a vezető pedig métereket repült és azt út túloldalán zuhant le az aszfaltra. Azonnal mentőt hívtak, de mint a segélykérők elmondták alig sikerült felvenni a kapcsolatot a kecskeméti központtal. Az esethez a halasi rohamkocsit riasztották és a helyszínre érkeztek a halasi tűzoltók is.

A motoros karja és koponyája sérült súlyosan, rengeteg vért vesztett. Nem sokkal később megérkezett a szentesi mentőhelikopter, amelynek személyzete bekapcsolódott a válságos állapotban lévő sérült ellátásába. Közel egy órába telt, mire szállítható állapotba került a miskolci férfi. A tűző napon megfeszített küzdelmet folytató mentőknek és tűzoltóknak Bugyi László autómentős és egy civil hozott hideg ásványvizet.

Az sem zárták ki a helyszínen, hogy a motoros alkoholt fogyasztott, mielőtt a járművére ült. Ez majd később derül ki. A szemtanúk elmondása szerint a férfi igen gyorsan hajtott és nem volt rajta védőruha sem. A baleset vizsgálatát a halasi kapitányság közlekedésrendészete folytatja le.

A helyszíni szemle és a mentés idejére lezárták az 53-as főutat. Úgy tudjuk, hogy a miskolci motoros a kunfehértói kempingből indult el a baleset előtt. Könnyebben sérült az a halasi férfi is, aki az autóban azon az oldalon ült, ahová a motor becsapódott. Ő viszont nem igényelt kórházi ellátást.

Kép-szöveg: Jáger Levente

{phocagallery view=category|categoryid=949|limitstart=0|limitcount=0}