Halasi fiatalok, francia ízek
A hét arca

Halasi fiatalok, francia ízek

Még mondja valaki, hogy nincsenek tehetséges fiatalok. A Halasi Tükör hétről hétre felfedez olyan valakit, aki különleges képességeinek, rátermettségének köszönhetően kiemelkedik az átlagból. Zöldhegyi Andrea és bátyja, Nándi is ebbe a körbe tartozik. A két, ízig-vérig halasi kötődésű fiatal elhatározta, hogy éttermet nyit Budapesten, a belváros szívében. Ráadásul nem is akármilyen helyben gondolkodtak. Az első hetek sikere bizony az alapítókat is nagyon meglepte, de ez büszkeséggel tölti el őket.

 
Budapest, Nádor utca. Elegáns környék a pesti cityben. Különleges elvárásokkal, igényekkel. Itt nem ismerik azt, hogy bármit, bárkinek. Itt a minőségre van szükség. Két halasi fiatal pedig úgy gondolta, hogy az ötletüknek helye van a nyüzsgő főváros szívében. Álmodtak, mertek nagyban gondolkodni. És tessék, megnyitották éttermüket. Zöldhegyi Andrea és Nándor vendéglőjében már megfordult például Dévényi Tibi bácsi is. Andi örült a lehetőségnek, amikor az interjú ügyben kerestem. Azt mondja, jó érzés, hogy Kiskunhalasról is észrevettük, hogy létrehoztak egy értéket.

- Miért éppen ez a vendéglátóhely neve? Van magyar jelentése?

- Az étterem neve A la Maison, a magyar jelentése otthon, otthonosan. A célunk az volt, hogy mindenki úgy érezze magát nálunk, mintha csak otthon lenne, kilépve a rohanó budapesti hétköznapokból.
 

- Hogyan jött az ötlet, hogy megnyissatok egy ilyen helyet?

- Igazából egy ruhaüzlet volt a tervem, de a barátom ültette a bogarat a fülembe, hogy nyissunk egy reggelizőt, mert mar régóta érdekelt mindkettőnket a gasztronómia.

- Miért éppen francia ízek?

- Szerettünk volna valami mást, valami újat és ugye köztudott tény, hogy a francia konyha reggeliben az egyik legjobb a világon.

- Egyedül nyitottad vagy voltak társaid?

- Az A la Maisont a bátyámmal, Nándival és a barátommal, Márkkal nyitottuk. Gyorsan hozzáteszem, hogy a szüleim nélkül nem valósulhatott volna meg, hiszen végig támaszt nyújtottak és segítettek minket. Ezért nagyon hálásak vagyunk nekik.

- Volt minta előttetek, van-e egyáltalán vendéglátós tapasztalatotok?

- Én személy szerint soha nem dolgoztam a vendéglátóiparban, így azért kicsit ijesztő is volt belefogni. Szerencsére Nándi bátyám rutinos már a vendéglátásban, ezért a szakmai hátteret ő alapozta meg.

- Milyenek az első jelzések?

- Az eddigi visszajelzések nagyon biztatóak, mindenki nagyon meg van elégedve az ételek minőségével es árával.
- Eljöttél Kiskunhalasról. Azóta hogy ment sorod?

- Éltem Olaszországban, utaztam a világban és jelen pillanatban a Pázmány Péter Egyetemen vagyok joghallgató az étterem üzemeltetése mellett. Amikor kint éltem Olaszországban, akkor az Universita Degli Studi di Milano jogi karán voltam ösztöndíjas.

- Van még kötődésed Kiskunhalashoz?

- Természetesen van, mivel a családom Kiskunhalason él, és amikor csak időm engedi, meglátogatom őket

- A megújult halasi belváros is elbírna még egy éttermet. Nem gondolkodsz ilyenben?

- Jelen pillanatban teljesen lefoglal mindhármunkat a reggeliző üzemeltetése, ezért nem gondolkodtunk még egy hely megnyitásában. De ki tudja. Minden a jövő titka- mondja mosolyogva.

- Láttam, olvastam több elismerő cikket is a helyről. Ezek inspirálnak titeket?
- Igen, nagyon jó érzés olvasni egy elismerő írást vagy látni az elégedett arcokat. Ilyenkor úgy érezzük, volt értelme a sok munkánknak.
Jáger Levente

Még több cikk

Élveztem minden pillanatot!

Élveztem minden pillanatot!