Élveztem minden pillanatot!
A hét arca

Élveztem minden pillanatot!

Manapság már annyi nem elég egy szépségversenyen, hogy valaki mutatós. Alázat, elhivatottság, szorgalom, nyelvtudás, intelligencia, empátia szükségeltetik ahhoz, hogy az adott ifjú hölgy fejére korona kerüljön. A halasi születésű, Jánoshalmán élő Dukai Babettben mindez megvan. Nem véletlen, hogy az idei Magyarország Szépe 2016 versenyben ő lett a második udvarhölgy. Babett azt mondja, mindenképpen nyerni akart, ennek rendelt alá mindent. Elárulta, egyáltalán nem izgult az élő show-ban, de mesélt a felkészítő tábor sűrű programjáról, meg arról is, hogy segíteni szeretne a családján és azokon, akik betegség, vagy éppen anyagi okok miatt nem tudják kibontakoztatni tehetségüket.

 

  

Amikor tavaly beszélgettünk azt mondtad, mindenképpen megpróbálod újra.  Egyértelmű volt, hogy idén is elindulsz a versenyen?

- Persze. Mindenképpen meg akartam próbálni, sőt idén elhatároztam, hogy korona nélkül nem utazom haza. Határozott célom volt, ez a magabiztosság látszott rajtam az élő show-ban is. Az volt a tervem, hogy megnyerem a versenyt.

- Mindenben ilyen határozott vagy? A célért tűzön vízen át?

- Igen, mindenben. Ha nem azon az úton érem el a célomat, amelyet előzetesen elterveztem. Nem biztos, hogy azonnal sikerül, de én újból és újból próbálkozom. Megkeresem a megfelelő ajtót, amely elvezet a célhoz.

- Azért ahhoz, hogy bekerülj a döntőbe, egy kemény felkészülésen kellett részt venned. Milyen volt a miskolci tábor?

- Az Avalon Park Hotel tökéletes helyszín volt, nagyon szép környezetet biztosítottak a lányoknak. Nyugodt volt a környék is. Természetesen kemény és sűrű program várt ránk a két hét alatt, de nagyon jól éreztem magam.

- Bocsánat, hogy közbevágok, de lehetséges sokan azt gondolják, a táborban szép ruhákat kaptatok, sminket csináltak nektek és élveztétek az életet.

- Azért nem így nézett ki a dolog (mosolyog). A sminket és frizuránkat mindig nekünk kellett az alkalomnak megfelelően elkészíteni, ehhez igazítani a ruhánkat is. Minden reggel edzés volt, forgattunk, felkészítésekre jártunk, a zsűri is elbeszélgetett velünk, feladatokat kellett teljesíteni Fontos volt a pontosság, a késést nem fogadták el. Úgy készültünk, hogy helyt tudjunk állni akár a világversenyen is.

- Voltak a táborban versenyek is, ahol jól szerepeltél.

- A Miss Beauty Face versenyen harmadik voltam, ennek nagyon örültem. Rendeztek egy alversenyt, Miss Talent elnevezéssel. Én ott hastáncoltam, és szintén a harmadik helyet szereztem meg. örültem neki, hogy megmutathattam magam.

- Már az elején említetted, hogy magabiztos voltál az élő televíziós műsorban. Tényleg nem volt benned félsz?

- Egyáltalán nem. Emlékszem, tavaly nagyon izgultam, most meg annyira vártam, hogy elkezdődjön a verseny és kilépjek a kulisszák mögül. Mosolyogtam, amikor pedig megszólalt a zene, már járt a lábam. El tudtam magam engedni, élveztem a verseny minden pillanatát.

- Határozott céllal vágtál neki idén a megméretésnek. Nyerni akartál, harmadik lettél. Így is elégedett vagy?

- Az lebegett végig a szemem előtt, hogy meg akarom nyerni a királynői koronát. Ez nem sikerült, de elégedett voltam, megérdemelte az első helyezett a győzelmet. Fontos volt, hogy elindulhattam azon az úton, ahol megváltoztathatom a családom és a saját életemet is.

- Már tavaly is említetted, hogy azért is fontos neked a verseny, illetve a modellkedés, szépségipar, mert segíteni szeretnél a családodnak.

- Igen, ez számomra nagyon fontos. Az öcsémnek öt éve volt egy motorbalesete, szüleim cukorbetegek. Nekik szeretnék segíteni. Emellett olyanokat is szeretnék felkarolni, akik anyagi okok vagy betegség miatt nem tudják kibontakoztatni a tehetségüket. Akiknek csak a segítség hiányzik ahhoz, hogy sikeresek legyenek.

- Egész Jánoshalma, a születési helyed Kiskunhalas és környéke is neked drukkolt. Érezted ezt?

- Nagyon jól esett az a sok szeretet, biztatást, amit kaptam az emberektől. Örülök, hogy bebizonyíthattam, vidéki lány is nyerhet koronát. A sikerem örömöt okozott, fellelkesített sokakat.

- Tényleg, az élő show-ban ki drukkolt neked a helyszínen?

- Édesapám és a párom volt ott. A családom pedig otthon, Jánoshalmán gyűlt össze a nagymamánál televízión nézték a versenyt.

- Kimondtad az előbb, vidékiről is lehet sikereket elérni, még ha egy kisvárosból is indultál. Szerinted mi kell ehhez?

- Kitartás, nagyon sok türelem, empátia, szorgalom. Meg kell találni a boldoguláshoz, sikerhez vezető utat. Sokszor nagy küzdelem ez, de amikor odaérsz, ahová szerettél volna eljutni, rájössz, megérte.

- Jövőre is indulsz?

- Egészen biztosan ott leszek a következő évi döntőben is, de nem versenyzőként. Én fogom átadni a második udvarhölgynek a koronát.

- Gondolom, ez a harmadik hely kötelezettségekkel is jár. Tudsz már ezekről valamit?

- Egy világversenyen ott lehetek majd, ezen kívül felkészítéseken veszek részt. Biztosan lesznek feladataim, amelyekről folyamatosan tájékoztatnak majd. Sűrű év lesz, az biztos, de ezért vágtam bele annak idején az egészbe. Lesznek jótékonysági szerepléseim is, amelyeket örömmel teljesítek.

- Pihenésre, nyaralásra volt időd?

- A párommal már nagyon készültünk arra, hogy együtt nyaraljunk. Horvátország volt a cél, még egyikünk sem látta a tengert. Most ezt is bepótoltuk. Most viszont kőkemény felkészülés következik majd a világversenyre.

Jáger Levente

Fotó: mti.hu, magyarorszagszepe.hu

Még több cikk

A KNKSE-től a Ferencvárosig

A KNKSE-től a Ferencvárosig

Életműdíjas doktornő

Életműdíjas doktornő