Felosztották a külterületi pénzt
Gazdaság

Felosztották a külterületi pénzt

A halasi képviselő-testület még 2012-ben fogadta el a külterületi lakosok életminőségének javítását célzó operatív programot. Az egyik fő problémát az utak állapota okozza, a nagy hepehupák, esős időben a sár, nyáron a por nehezítik a város területén kívül élők mindennapjait.

A program elfogadása óta még nem születtek nagy és látványos eredmények. Halas idei évi költségvetésében 9 millió forintot biztosítanak a külterületi feladatokra. Ezek felosztására egy munkacsoport tett javaslatot és a legutóbbi képviselő-testületi ülés hozott döntést.

Az előterjesztés 400 ezer forintot javasolt a GPS-es útbaigazító programra, 800 ezret a Téglagyári út engedélyezési tervére, 500 ezret útkorona szélességének kitűzésére és 300 ezret útjelző táblákra. A legnagyobb tétel, 7 millió forint traktor és eszközök vásárlására lett betervezve, melyekkel a Halasi Városgazda Zrt. karban tudná tartani a külterületi utakat. A testület 14 igen szavazattal elfogadta a javaslatot, és megszabta a feladatok megvalósításának határidejét is.
 
Szöveg: Fehér Erika