Heteken belül kezdődhet a városközpont felújítása
Gazdaság

Heteken belül kezdődhet a városközpont felújítása

Adminisztrációs akadályok hátráltatták a Kiskunhalas városközpontjának rekonstrukciós munkálatainak elkezdését, egy angol nyelvű pályázati anyag lefordítását megvárni. A kivitelezési munkálatokról szóló szerződést napokon belül aláírják az érdekelt felek, így legkésőbb május elején elkezdődhet a felújítás.

 
Érdemes lesz felkészülni, mert hamarosan komoly forgalomrend változások és korlátozások lépnek életbe a belvárosban. A felújítási munkálatok érintik a Városháza épületét, a Bethlen Gábor teret, a Hősök terét, a buszpályaudvart, a Szász Károly utca erre eső részét és a piacteret.

foteres 01

A Csipke-városközpont megújítás nevet viselő projekt egy több mint 800 millió forint értékű átfogó rekonstrukciót foglal magában. Már korábban kihirdették a közbeszerzési pályázaton megversenyeztettt pályázók közül, a kivitelezési munkálatokat megnyerő két győztes, a Merkbau Kft. és Modinvest Kft. nevét, azonban, az egyik vesztes cég pályázati anyagában szereplő angol nyelvű dokumentum, formai okok miatt nem volt elfogadható, ezért azt le kellett fordítani magyar nyelvre.

foteres 02

A közbeszerzési biztosság nemrégiben arról tájékoztatta a Városházát, hogy az adminisztrációs akadály elhárult, így rövidesen sor kerülhet a nyertes cégekkel a felújítási munkálatokról szóló szerződés megkötésére. Ezt követően elindulhatnak a munkálatok. Ennek során nem csak új díszburkolatot kapnak a terek, járdák, de új díszvilágítás is készül, és megújul a városháza épülete is. A rekonstrukcióval a tervek szerint az idei szüreti fesztivál idejére végezni kell, így hát várhatóan feszített tempóban folynak majd a felújítási munkálatok.

foteres 03

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos