Játszótér és speciális foglalkoztató migránsoknak
Gazdaság

Játszótér és speciális foglalkoztató migránsoknak

Teljesen felújították a rendőrség Kárpát utcai eddig használaton kívüli Őrzött Szállását Kiskunhalason. Játszótér, sétáló udvar és egy speciális foglalkoztatót is kialakítottak a különleges bánásmódot igénylő hazánkba érkező migránsoknak.

A több mint 100 millió forintból megvalósult átalakítás során létrehoztak egy, az őrzött szálláshoz tartozó, gyermekjátékokkal felszerelt sétálóudvart, valamint az épület belsejében hálókörleteket és vizesblokkokat, étkező- és foglalkoztató-helyiségeket alakítottak ki. A földszinti és emeleti szinten teljes körűen korszerűsítették a gépészeti berendezéseket, kicserélték a külső-belső nyílászárókat.

Korábban Kiskunhalason átadtak egy speciális terápiás foglalkoztató helyiséget is, amelynek kialakításában a Menedék Egyesület nyújtott anyagi és szakmai támogatást. Ez a szoba a hivatali jellegtől eltérő berendezésű, képekkel, játékokkal, pelenkázó-asztallal felszerelt helyiség, amely a sérülékeny csoportba tartozók nyugodt és európai követelményeknek megfelelő meghallgatását, illetve foglalkoztató, terápiás célokat szolgálja.

orzottek 06

Az átalakítás célja az volt, hogy a felújított épületrész a lehető leghumánusabb körülmények között legyen képes biztosítani a különleges bánásmódot igénylő hazánkba illegálisan érkező külföldi személyek (kisgyermekes családok, egyedülálló nők, fogyatékkal élők) fogva tartását.

Hamarosan megújul a Fazekas Mihály utcai Őrzött Szállás energetikai korszerűsítése. – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóirodája.

Pozsgai Ákos
Fotó: Rendőrség

{phocagallery view=category|categoryid=1358|limitstart=0|limitcount=0}