Újabb nagyszabású fejlesztés
Gazdaság

Újabb nagyszabású fejlesztés

A pirtói Plasztik-Tranzit Kft. az elmúlt években folyamatosan bővült, fejlődött. Most, egy uniós pályázatnak köszönhetően minden eddiginél komolyabb fejlesztések valósulhattak meg a cégnél.

 
A Plasztik-Tranzit Kft. klaszter tagvállalat komplex technológiai innovációja elnevezésű projekt részeként a Plasztik-Tranzit Csomagolóanyaggyártó Kft. 792.321.678 forintot nyert el az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, az Új Széchenyi Terv részeként. A támogatásból többek között két nyolcszínes flexo nyomdagépet vásároltak.

- Ezeknek a gépeknek elsősorban az élelmiszeripari csomagolóanyagok gyártásánál van komoly szerepük. Büszkék vagyunk, hogy a pályázat révén új munkahelyeket is sikerült teremtenünk, hiszen az eddigi közel hatvanfős dolgozói létszámunk most tíz fővel nőtt, így tíz újabb családnak nyújt biztosít jövedelmet cégünk. A nyomdagépek mellett vásároltunk egy termikus utóégető berendezést is. Ennek nagyon fontos szerepe van a munkafolyamatok során, hiszen a nyomtatás során keletkező alkoholgőzt bontja le vízzé, és más természetes anyagokká. Ennek eredményeképp a környezetszennyezést gyakorlatilag 0 százalékra sikerült csökkenteni – mondta el lapunknak Papp Tiborné ügyvezető.

A projekt záróeseményén jelen volt Bányai Gábor országgyűlési képviselő is, aki elismerően beszélt a fejlesztésekről.

- Kis túlzással azt mondhatnánk, hogy Pirtón mindig történik valami jó dolog. Erre a vállalkozásra pedig különösen igaz ez. Az új gépek beszerzése, új munkahelyek teremtése, az elkészíthető termékek palettájának szélesítése nem csak a cég vezetőire és dolgozóira, hanem az egész településre nézve nagy jelentőséggel bírnak. Kívánom, hogy még sokszor találkozhassunk ezen a helyszínen, és mindig ilyen pozitív előrelépésekről tudjunk beszámolni – mondta köszöntőjében a politikus.

A rövid ünnepséget követően egy ünnepélyes szalagátvágás következett, mellyel hivatalosan is átadták az új gépeket az üzem dolgozóinak.

Szöveg-fotó: Szőri Attila

{phocagallery view=category|categoryid=1378|limitstart=0|limitcount=0}