Évei vannak hátra a barneválnak
Gazdaság

Évei vannak hátra a barneválnak

Ha nem is holnap, de „holnapután” döntést kell hoznia a Kiskunhalasi Baromfi-feldolgozó Zrt. vezetőinek 250 munkavállaló és a városnak több tízmillió forintos helyi adót befizető cég jövőjéről.

A Halasi Tükör értesülései szerint nemrég kiszivárgott, hogy leszerelik a baromfi-feldolgozót, és egy másik, közeli településen folytatja a tevékenységét az érdekeltség. Kis István, a vállalat vezető testületének elnöke szerint hosszabb távú tervezés kezdődött, döntés még nincs.

Tény – erősítette meg a héten megjelent Halasi Tükörben -, hogy a baromfi-feldolgozó mai üzeme az állapotát és az elhelyezkedését illetően egyre kevésbé alkalmas a fejlesztésre és különösen a terjeszkedésre, ugyanakkor szükség volna a bővítésre és korszerűsítésre.

Miután a vállalat jelenlegi piaci-gazdasági helyzetében a kacsahús-feldolgozási profil döntő jelentőségű, vélhetően nem Halas környéke lesz a prioritás, ha valóban új otthon után néz a cég vezetősége. A gyár esetleges leszerelése Kiskunhalas számára munkahelyek megszűnését és nem hivatalos becslésünk szerint több tízmilliós nagyságrendű helyiadóbevétel-kiesést jelentene.

További részletek a témában a szerdán megjelent Halasi Tükörben olvashatók.
Kép-szöveg: KZ