Ilyen lesz a tervezett városkártya
Gazdaság

Ilyen lesz a tervezett városkártya

Halason az országban az elsők között vezetik be a Fizetési Pont szolgáltatást. 160 terminált szeretnének a városba telepíteni. A lakosság az elfogadóhelyeken juthat majd egyszeri díj befizetése és szerződéskötés után a sokoldalú kártyákhoz. A tervek szerint a kártyák a készpénz alternatívájaként fognak működni, de sokkal többet tudnak majd, mint a hagyományos bankkártyák.

 
A halasi képviselőtestület a nyáron adott zöld utat a rendszer bevezetésének. A Fizetési Pontról a minap a városházán tartott sajtó tájékoztatót Balogh Gábor az Országos Kereskedelmi Partner Zrt. vezérigazgatója és Gyovai István polgármester.Szolgáltatókhoz és főként kiskereskedelmi egységekhez fogják a terminálokat telepíteni. A kártyákat a pénzforgalmi engedélyekkel rendelkező Országos Fizetési Szolgáltató Zrt. bocsájtja ki.
 
A kártya kiterjesztett chippel rendelkezik, így a szokásos bankkártyás felhasználás mellett még sokféle célra alkalmas, például be lehet majd vele fizetni a sárga csekkeket is – hangzott el a sajtótájékoztatón.A fizetési pontok hamarosan megjelenhetnek Halason. Elsőként szolgáltatókkal, így a Városgazda Zrt.-vel, valamint a víz és szemétszállítási szolgáltatókkal történt egyeztetés. Mindhárom cég nyitott az újdonság bevezetésére.
 
kartyaolvas 02
 
A kártyák várhatóan tavasztól városkártya funkciót is kapnak. Így a tervek szerint a halasi lakosok kedvezményeket kaphatnak például jegyek, bérletek árából vagy a parkolás első félóráját ingyenesen kapnák, de a helyi buszjáratokon is várhatóan használni lehet majd a kártyát.
 
A lakosság a fizetési pontokkal és a városkártyával már a hétvégi szüreti napokon is ismerkedhet, a szolgáltató egy standnál ad tájékoztatást és válaszokat a felmerülő kérdésekre. A vállalkozókat pedig hamarosan egy fórumra hívják.
 
Fehér Erika