Jó ütemben haladnak
Gazdaság

Jó ütemben haladnak

Dolgoznak a munkagépek Bácsalmás utcáin. A jelenlegi munkálatok a Bácsalmás Város Szennyvízcsatornázása és Szennyvíztisztítása elnevezésű projektben valósul meg, melyre a település önkormányzata 2.254.836.727 forintot nyert el az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával, az Új Széchenyi Terv keretében.

 
 
- Vannak különböző elképzeléseink, melyek közül talán a legfontosabb egy úgynevezett ipari övezetnek a létrehozása, melynek határáig már most elér a gerinchálózat. Tisztában vagyunk vele, hogy mai világunkban már nincs olyan cég, mely a kiépített csatornahálózat nélkül odaköltözne, ezért is nagy mérföldkő ez a településünk életében. Az sem elhanyagolható, hogy gyermekeinkre, unokáinkra milyen tisztaságú települést hagyunk majd. A mostani beruházás segítségével ezen sem kell többé aggódnunkfejtette ki véleményét Németh Balázs polgármester.

A cél már nincs messze, mivel a munkálatok teljes mértékben ütemterv szerint haladnak.

- Jelentős előrelépések történtek a projektben az elmúlt időszakbanmondja Farkas Lóránt projektvezető. A település 95-98 százaléka már csatornázott, ami azt jelenti, hogy a gerincvezetékek mellett a házi bekötések is megvalósultak. Jelenleg a befejező szakasz, vagyis a gyűjtőcsatornák kiépítése van folyamatban. Ha az időjárás lehetővé teszi, október elejére mindennel készen leszünk. Az úthelyreállítási, aszfaltozási munkálatok is megfelelő ütemben haladnak.

A Bácsalmáson élők is elégedettek, hiszen 38 kilométernyi csatornahálózatból már közel 37 kilométer elkészült, így októberben végre megkezdődhetnek a lakossági rákötések is.

Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1405|limitstart=0|limitcount=0}