Hamarosan elkészül a „város laborja
Gazdaság

Hamarosan elkészül a „város laborja"

Még nagyban folyik az építkezés a Szilády-gimnázium udvarán. Lassanként egy speciális laboratórium valósul meg itt. A Jövőd a Természettudományokban Rejlik elnevezésű projektre a Kiskunhalasi Református Egyházközség 300.260.000 forintot nyert az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap Társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 terv keretében.

- Ha elkészülnek az építkezési munkálatok, jöhet a tényleges használatbavétel. Ez nem csak a Szilády-gimnázium laboratóriuma lesz, hanem a városé. Januártól várjuk majd ide a tanulni vágyó diákokat, pedagógusokat. Terveink szerint december közepétől rendezzük majd be a termeket, addigra megveszünk minden eszközt, bútort, így januárra egy korszerű, szép környezetben kísérletezgethetnek a tanulók. – mondta el Bödecs Pál főigazgató.

A labor vezetője Gavlikné Kiss Anita azt mondja, napjainkban egyre csökken a reáltantárgyak iránti érdeklődés, ezért van nagy szükség városunkban is egy ilyen létesítményre.

- A leginkább vonzó az lesz a diákok számára, hogy itt maguk tapasztalhatják meg gyakorlati kísérletek során mindazt, amiről elméletben már tanultak korábban. Ehhez mi pluszban munkafüzeteket dolgozunk ki, melyek segítségével ötödik osztálytól egészen tizenkettedikig tudnak majd életkoruknak megfelelő kísérleteket elsajátítani. Bízunk benne, hogy az új laborba azokat a diákokat is be tudjuk vonzani, akik korábban nem érdeklődtek az ilyen jellegű tárgyak iránt.

Dóka József tervező szerint a munkálatok kiváló ütemben haladnak, így decemberre biztosan befejeződik az építkezés.

Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Anda Péter

{phocagallery view=category|categoryid=1408|limitstart=0|limitcount=0}