Szeretettel várják a turistákat
Gazdaság

Szeretettel várják a turistákat

Színültig megtelt érdeklődőkkel az egyik tradicionális vendéglő Bácsalmáson, hiszen a település adott otthont a Nemzetközi Potenciálokat Feltáró Turisztikai Konferenciának az elmúlt hétvégén. A négynapos eseményen franciaországi vendégek segítségével értékelték a térség turisztikai lehetőségeit.

 
Az esemény a Darányi Ignác Terv keretében, a Leader Program részeként valósult meg. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program és az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap jóvoltából. Németh Balázs a szervező Felső-Bácska Vidékfejlesztési Egyesület elnöke nagy reményeket fűz a kezdeményezéshez.

- Vienne megyéből érkeztek most hozzánk turisztikai szakemberek, akik tudásuk legjavát nyújtva segítenek feltérképezni a kistérségben lévő értékeket, melyek akár turistacsalogató látványosságok is lehetnek a jövőben. Vienne térsége is mezőgazdasági terület, csakúgy, mint Bácsalmás és környéke, viszont ők már kellőképpen kiaknázták a környezetük értékeit. Ez a mi célunk is, hiszen sok érdekesség várná itt is a látogatókat, ám ehhez megfelelő marketingre lesz szükségünk.

bacsalmaa 05

A cél elérésének érdekében turisztikai és helyi termék workshopokat tartottak az érdeklődőknek. Ezeken többek között olyan bácsalmási specialitásokat kóstolhattak a résztvevők, mint a paradicsomlekvárral töltött linzerkarika vagy a különféle helyi terményekből készített szörpök. A környék természeti csodái is turistacsalogató pontjai lehetnének a megyének. Erről Hugues Lallemand, Vienne megyei turisztikai igazgató beszélt.

- Nálunk, odahaza már sikerült teljesen kiaknázni a térség kincseit, így fellendült idegenforgalmunk is. A Felső-Bácskában eltöltött napok tapasztalatai alapján elmondhatom, hogy itt is számtalan, a vendégek számára érdekes dologgal lehetne turistákat a településekre vonzani. A gasztronómiai különlegességek, a halastavak mind-mind helyi specialitások. Minden esély megvan arra, hogy néhány év alatt óriási változás, fejlődés jellemezze ezt a környéket.

A szervezők pozitívan értékelték a négy nap eseményeit. Bíznak abban, hogy a mostani tapasztalatcsere előrelendíti majd a projekt sikeres kimenetelét.

Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Nagy-Apáti Ivett

{phocagallery view=category|categoryid=1409|limitstart=0|limitcount=0}