Tiszta vizet önthetnek a pohárba
Gazdaság

Tiszta vizet önthetnek a pohárba

Zúgnak a gépek, dolgoznak a munkások. Folytatódik a Jánoshalma-Mélykút Ivóvízminőség-javító projekt, melyre a Jánoshalma-Mélykút Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás 556.164.534 forintot nyert el az Európai Unió jóvoltából, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében.

 
Folyamatosan vizsgálják a víz minőségét a szakemberek, úgy tűnik minden megfelelő. Jánoshalma város polgármestere igyekszik rendszeresen nyomon követni a projekt fejleményeit. Mint mondja, nagy szükségük volt már egy ilyen korszerűsítésre.

Mélykúton jelenleg a víztorony korszerűsítése folyik. A polgármester azt mondja, eddig egy nagyon elavult rendszer biztosította az ivóvizet a városban.

- A hatvanas, hetvenes években épült az egész, így nem nehéz elképzelni, milyen állapotban van napjainkban. Hála ennek a beruházásnak, végre kifogástalan ivóvizünk lesz a városban.

ivovizpr 07

Bányai Gábor országgyűlési képviselő is elégedett a projekt jelenlegi állásával. Úgy véli, hosszútávon sok haszna lesz a most megvalósuló beruházásnak.

Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1416|limitstart=0|limitcount=0}