Több mint egymillió forint játszótérre
Gazdaság

Több mint egymillió forint játszótérre

Hálaadó ünnepséget rendeztek szerdán délelőtt a kiskunhalasi Ékes Kapu Otthonban. Az esemény remek alkalmat nyújtott arra, hogy a fiatalok és felnőttek megköszönjék önzetlen segítőik munkáját. A szeptemberi Esélyegyenlőségi Nap szervezői is itt nyújtották át jelképesen a városlakók által összeadott pénzösszeget.

Az ünnepségen több bent lakó és meghívott vendég is elmondott egy-egy imát. Bödecs Pál pedig beszédében az összefogás és a segítségnyújtás fontosságára hívta fel a jelenlévők figyelmét.

ekeskapuhala 08

A jeles alkalomra ellátogattak az Ékes Kapu Otthon külső falait színessé varázsoló szegedi alkotók is, akiknek műveiből egy kis tárlatot nyitottak meg a délelőtt folyamán. Ezt követően oklevelet kaptak azok, akiknek az otthon lakói a leghálásabbak voltak az elmúlt hónapokban nyújtott segítségükért.

ekeskapuhala 22

Végül a nap fénypontja következett. Az esélyegyenlőségi nap szervezői jelképesen átadták a jótékonysági rendezvénysorozatból befolyt több mint egymillió forintot, melyből megvalósulhat a régóta várt cél. Tavasszal speciális udvari szabadidő- és fejlesztőeszközöket vásárolnak majd a pénzből. Az otthonban dolgozók azt mondják, az esernyős projekt kapcsán egy csoda valósult meg városunkban.
 
Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Pozsgai Ákos
 
{phocagallery view=category|categoryid=1426|limitstart=0|limitcount=0}