Divatház után Outlettel bővül a Sunset
Gazdaság

Divatház után Outlettel bővül a Sunset

Egy hónappal ezelőtt nyitott meg Kiskunhalas első Divatháza a Sunset2 Divatház Kiskunhalason a Kossuth utca 27. szám alatt, mely Magyarország vezetői divatmárkái közül a RetroJeans-t a DevergoJeans-t, az Amnesiát és a MY77-et jeleníti meg exkluzív környezetben. Most a tulajdonossal beszélgettünk a megnyitott divatházról, illetve új terveikről.

Egy hónappal ezelőtt találkoztunk az üzletnél, akkor még nagy munkában voltatok a SUNSET2 Divatház megnyitása előtt? Hogy telt az elmúlt egy hónap?

Köszönjük jól! Fáradtak vagyunk, mert rengeteget dolgoztunk, de erőt ad, hogy a vásárlóktól rengeteg biztató visszajelzést kaptunk. Örülnek a tágas térnek a színvonalas választéknak és a kellemes környezetben történő kiszolgálásnak.

Honnan az ötlet, hiszen ilyen, nívós márkákat egy helyen felsorakoztató üzlet még nemigen volt városunkban?

Azt gondoljuk, hogy Kiskunhalas megérett egy igazán komoly, színvonalas, exkluzív 150 négyzetméteres divatházra. A Főtéri Sunset Divat üzletünk az elmúlt években meghatározó lett Kiskunhalas divatvilágában, ezt kívántuk tovább bővíteni, új márkákat bevezetni és tágasabb környezetben kínálni vásárlóinknak.

Pontosan mely márkák kerültek át a Sunset2 Divatházba?

Új üzletünkben az utcai viselet márkáit: RetroJeans, DevergoJeans, Amnesia, MY77, Masca, Twister költöztettük át, és szinte a teljes ősz-téli kollekció megtalálható. A DevergoJeans és a RetroJeans ősz-téli újdonságai már a vállfákon vannak, valamint hetente megújuló (!) Amnesia, MY77, Masca és Twister kollekcióval várjuk vásárlóinkat!

Ez azt jelenti, hogy a Főtéri üzletetek bezár?

Nem! Sőt, bővül és átalakul! Természetesen tudjuk, hogy "honnan indultunk", így a Sunset Divat sem zár be a "város szívében". SaxooLondon részlegünk öltönyválasztékkal bővül, tágasabb teret és új berendezést kap, és női részlegünk is átalakult. Az onnan elköltöző márkák helyére az ENVY elegáns termékei, olasz és francia, valamint minőségi török divatruházat kerül. Természetesen marad divatékszer választékunk, és sokak örömére bővül olasz alapanyagú európai gyártású női csizmáink és cipőink választéka a LUX, a Claudio Dessi és a Roberto Vitali márkák megjelenítésével. Főtéri üzletünk a sportosan elegáns, és az alkalmi viseletet fogja képviselni, ahol minden pár megtalálja egy bálra, vagy esküvőre a hozzá illő viseletet, de az üzleti munkahelyeken dolgozók is találni fognak, mindennap viselhető, kényelmes, elegáns ruházatot.

Nem könnyű most a divatszakmában sem, Ti mégis fejlődtök, minek köszönhető a siker? Ennyire hisztek Kiskunhalasban?

Mi nem csak Kiskunhalasban hiszünk, hanem a térségben hiszünk a vonzáskörzettel együtt. Abban hiszünk, hogy nem csak Kiskunhalas utazhat Kecskemétre vagy Szegedre vásárolni, hanem megfelelő választékkal és környezettel meg lehet győzni az embereket, hogy ők jöjjenek Kiskunhalasra vásárolni. A vásárlók egyre igényesebbek, és joggal várják el a pénzükért, hogy megfelelő környezetben és kiszolgálással párosuljon vásárlásuk, hiszen szolgáltatás vagyunk, nem önkiszolgáló rendszer.

Elengedhetetlen ma a marketing a sikerhez. Ti milyen fórumokat ragadtok meg a reklámozásra?

Az On-Line marketing a fő szegmens és a közösségi média. A heti ruha premierjeink folyamatosan megjelennek Facebook oldalunkon, hogy lássuk rögtön a visszajelzéseket illetve népszerűsítsük termékeinket. Ez mellett hirdetünk a helyi médiákban, és helyi televíziós műsorok öltöztetését is támogatjuk. Két webáruházunkban www.farmeraruhaz.hu illetve www.sunsetaruhaz.hu teljes választékunk megtekinthető otthonról is árakkal és teljes leírással a termékekről.

Hogy élte meg a Sunset1 a változást, hogyan reagáltak a vevők, hogy elköltöztek a Jeans márkák az üzletből.

A vásárlók gyorsan megtalálták az új helyet, és eladóink segítenek eligazodni a nem kiskunhalasi lakosoknak is. SaxooLondon részlegünk a héten kapott új berendezést, így azt gondoljuk az elegáns ruházathoz megfelelő környezet is párosult ebben az üzletünkben is az elmúlt napokban. Itt még sok munkánk van, tudatosítani kell az emberekben, hogy a Sunset1 mit képvisel. A Sunset1 a letisztult hétköznapi eleganciát fogja képviselni a jövőben. Envy és SaxooLondon, francia és olasz ruhamárkák, európai gyártású olasz bőr alapanyagú cipők, GUESS és Police órák, Cango&Rinaldi ékszerek. Minden, ami egy elegáns megjelenéshez elengedhetetlen. Szeretnénk egy megfizethető, de igényes alkalmi ruházati üzletet, a hozzá illő óra és ékszer választékkal megteremteni. Itt még sok munkánk van, mert a célközönségünkből még sokan nem tudják Kiskunhalason, hogy ezeket a termékeket nálunk találják meg.

sunset02

Ha jól tudom, akkor a SUNSET2 Divatház után újabb dologban vagytok elsők Kiskunhalason, és a napokban újabb üzletetek nyit.

Igen, látom hatásos a bevezető reklámunk, ha már hallottál róla J! Október 29-én szerdán nyitott a Sunset Outlet a Kossuth utca 26. szám alatt Kiskunhalason (régi Virágbolt – első Vodafone üzlet helyén), nem messze a SUNSET2 divatháztól. Az OUTLET az általunk forgalmazott összes márka (Amnesia, RetroJeans, DevergoJeans, MY77, SaxooLondon, Cango&Rinaldi, Guess) előző kollekciós modelljeit, vagy már mérethiányos termékeket fog árulni. A legkisebb kedvezmény -30 % lesz, de sok termék -70 %-os áron lesz kapható. Úgy gondoljuk a márkáinkat sokan szeretik, de nagyon sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy ezekből vásárolhassanak. Most úgy gondoljuk egy újabb vásárlói kört találunk meg ezzel, akik szeretnek divatosan öltözködni, márkás termékeket hordani, de fontos számukra a jó ár, és ez utóbbi fontosabb, mint a megjelenés dátuma.

Sokan akik hasonló dolgokkal foglakoznak az OUTLET üzletüket más városba viszik. Ti nem féltek tőle, hogy nem fognak az emberek lista áron vásárolni és az OUTLET-ben költik el a pénzünket, ahol igazából nektek hasznot nem termelnek.

Ez jó kérdés. Természetes, hogy nem akkora árréssel dolgozunk, hogy valamit -70 %-os áron adunk és még ezen is keresünk. A cél, hogy az utolsó méretet is eladjuk, vagy a tavaly „beragadt” termékekből „kiszálljunk”, még akkor is, ha ezt beszerzési ár alatt tesszük, hiszen ezekből új termékeket vásárolhatunk, amit eladva van esélyünk kompenzálni a veszteségünket. Az Outletet üzleteink látják el áruval, azonban azt gondoljuk, hogy két különböző közönséget szolgál ki, noha biztosak vagyunk benne, hogy sokan lesznek, akik mindkét üzletünkben vásárolnak. Mondok egy példát. Ha Te divatárut vásárolsz nem olcsó áron, akkor dühös vagy, ha folyamatosan egymás után olyan termékeket veszel el a a polcról, amiből már nincs például S-es méret. Jogosan érzed ezt. Ha OUTLET-be mégy, akkor annak örülsz, ha azon az áron találsz a méretedből termékeket, és örülsz, hogy jó áron vásároltál. A SUNSET2 Divatházban és a SUNSET Divatban maradnak az újdonságok, az aktualitások és a legújabb divat, amiért eddig sokszor a nagyvárosokba utaztunk. A SUNSET OUTLET-ben pedig a piacvezető divatmárkák előző kollekciós termékei kerülnek hihetetlen árakon egyes termékeknél, de legalább -30 %-os kedvezménnyel.

Az üzlet kialakítása is kicsit „előző kollekciós” hangulatot fog eredményezni?

Dehogy! Büszkék vagyunk rá, hogy az OUTLET is bele fog illeni a Sunset üzletek megjelenésébe. Mi hiszünk abban, hogy a vásárló mindig megérdemli, hogy kellemes környezetben vásároljon. Látogass el hozzánk szerdán és meglátod nagyon szép üzlettel bővült Kiskunhalason a SUNET Divatüzlet hálózata.

Akkor ha egy hónap múlva majd ott is találkozunk, akkor meséltek mennyire valósultak meg a terveitek.

(X)