Kárenyhítést kaphatnak a gazdák
Gazdaság

Kárenyhítést kaphatnak a gazdák

Gazdák figyelem! Még pár nap van az idei kárenyhítések intézésére, mert november 30-án lejár a határidő. A nyomtatványok intézésében a falugazdászok tudnak segítséget nyújtani. A részletekről a Kormányhivatal egy közleményben tájékoztatja az érintetteket.

 
Bács-Kiskun Megyei KormányhivatalKárenyhítési hozzájárulás igénybevételével kapcsolatos tájékoztató gazdálkodók részére
 
Tisztelt Gazdálkodók!Tájékoztatjuk Önöket, hogy azok a termelők, akik a 2014. évben kárbejelentést tettek, annak összegét, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának honlapján közzétett 3-6. számú mellékletek felhasználásával számíthatják ki. (www.bkmkh.hu)
 
A kitöltött nyomtatványokat személyesen vagy postai úton november 30-áig nyújthatják be a Földművelésügyi Igazgatósághoz. A határidő elmulasztása jogvesztő.A nyomtatványok kitöltésében segítséget nyújtanak a falugazdászok.Azok a termelők, akik piaci biztosítással is rendelkeznek, kérjük a biztosítási kötvény másolatát csatolják a kérelemhez. Továbbá a számoláshoz szükség lesz az idei évi területalapú támogatás adataira, illetve az elmúlt 5 év hozam adataira. (2009, 2010, 2011, 2012, 2013.)
 
A tárgyévi hozamértéket, a tárgyévben ténylegesen hasznosított termőföldről betakarított termésmennyiség alapulvételével az agrárpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium honlapján közzétett, tárgyévre vonatkozó referenciaárakon kell figyelembe venni. A közzétett árak a kormányhivatal honlapján is megtalálhatók. (www.bkmkh.hu)A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságát a kárenyhítéssel kapcsolatban az alábbi telefonszámokon lehet felkeresni: 76/513-606, 76/513-607.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal