Minden kérdésükre választ kaptak (videó)
Gazdaság

Minden kérdésükre választ kaptak (videó)

Színültig megtelt érdeklődőkkel a Csipke Hotel konferenciaterme azon a civil fórumon, melyre a térség egyesületeinek, szervezeteinek képviselőit várták a szervezők.

 
A „Halasi Civil Napok” elnevezésű miniprojekt a „Csipke-városközpont megújítása – Kiskunhalas belvárosi akcióterületének fejlesztése” projekt (DAOP-5.1.2/A-09-2f-203-0001) részeként valósulhatott meg az Európai Unió támogatásával, a Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. Az elnyert összeg 2.095.500 forint, a kedvezményezett Kiskunhalas Város Önkormányzata, a címzett pedig a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar Egyesület. A nap folyamán összesen hat előadást hallgathattak meg a jelenlévők. Kiderült például az is, hogy egyre több civilszervezet kezdi használni a közösségi oldalakat és az online hirdetési felületeket.
csipketabla

- Ha az utcán kezünkbe nyomnak egy szórólapot, közel sem biztos, hogy lesz időnk végigolvasni, sokszor meg sem tartjuk a reklámújságokat, landolnak az első kukában. Ezzel szemben, internetezés közben akarva-akaratlanul is belebotlunk képes vagy videós hirdetésekbe, amiket legtöbbször kénytelenek vagyunk végignézni. Sok egyesület, civil csoport rájött már arra, hogy az online reklámozás olcsóbb és hatékonyabb módszer – mondta el kérdésünkre Vozár Barnabás onlinemarketing-szakértő.

A szakemberek olyan témákat dolgoztak fel, melyek minden aktív civil szervezetet érinthetnek. A rendezvényen Kiskunhalas város polgármestere és a két alpolgármester is kifejtette, milyen fontosak a civil egyesületek a város számára.

- Szerencsére már most is sok kiválóan működő szervezet van Kiskunhalason, azonban biztos vagyok abban, hogy az ilyen összejöveteleknek köszönhetően tovább élénkülhet a civil élet a településen – értékelte a rendezvényt Farkas Dániel alpolgármester.

Az előadások szünetében úgynevezett workshopok keretében kaphattak választ kérdéseikre az érdeklődők. Az eseménytől a városvezetés és a szervezők is egyaránt a civil élet fellendülését várják.

Szöveg-fotó: Szőri Attila

{phocagallery view=category|categoryid=1464|limitstart=0|limitcount=0}