Kiskunhalas az Utazás Kiállításon
Gazdaság

Kiskunhalas az Utazás Kiállításon

A több száz kiállító között Kiskunhalas is bemutatkozik, a február 26-tól március 1-ig tartó Utazás Kiállításon. A szervezők látványos LEGO® építmények és mauritiusi nyereményút sorsolással igyekeznek még népszerűbbé tenni a kiállítást, melynek a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont ad otthont.

A kiállításon épül fel Magyarország LEGO® térképe 180 m2-en, egymillió LEGO® kockából. A térképre 10 épület és emblematikus jelkép is felkerül, melyek listájában szerepel a karcagi szélmalom, a Debreceni Református Nagytemplom, a székesfehérvári Országalma is. A térkép a látogatók közreműködésével készül el, az építésbe bárki bekapcsolódhat.

Kiskunhalas a 312A5-ös standon várja az érdeklődőket, számos látványossággal. Ilyen például viseletkészítőnk Csordás Katalin bemutatója is, aki ott a helyszínen lábbal-hajtós varrógépen készít el a dél-alföldre jellemző viseleteket, népi ruházatot, kiegészítőket. Az idén 112 éves világhírű hungarikumot, a Halasi Csipkét is megcsodálhatják az érdeklődők, készítésének technikáját, pedig a kiállítás alatt bárki megnézheti, hisz a Csipkeházból minden nap más csipkevarró érkezik majd az előadásokra.

Színe, illata és zamata számos hazai és külföldi háziasszonyt meggyőzött már arról, hogy a halasi Biopaprika Kft.-től szerezze be a főzéshez használt pirospaprikát. A biopaprika gyártás mellett a kis családi manufaktúra rövidesen fűszerek termesztésébe is belekezd.

utazas-kiallitas2

A kiskunhalasi szálláshelyek közül a Csipke Hotel és a Vincze Vendégház képviselteti magát, és biztosítja a városba érkezőket a hamisítatlan vidéki vendégszeretetről.

Finom falatokról 2 napon át (csütörtök és szombat) a Sóstó Csárda gondoskodik majd, ízletes disznóságokból készítenek finomságokat a látogatók számára. Ehhez borokat attól a halasi borászattól ajánlunk, akik sok éve már, hogy díjnyertes boraikkal öregbíti városunk jó hírét. A Szőke pincészet boraiból 4 napon át tartunk kóstolót standunkon, ahogy lehet majd üdítőket is ízlelni a Vízfutár Kft. termékeiből is. Multivitamin, kivi, ananász, grapefruit, szőlő, zöldalma, gránátalma, erdeigyümölcs, citromos tea ízvilág várja Önöket.
Desszertként pedig Auró klasszikus, kézzel készült konyakmeggyet kínálunk a magyar alföld zamatos gyümölcsének, a meggynek és a legtisztább alkoholnak csokoládéba zárt harmóniája.

És ha mindez még nem lenne elég, akkor ajánljuk még a nemzetközi hírű halasi termál strandot, melynek gyógyvize sok betegségre nyújt megoldást. S ha már a betegségeket említjük, akkor a Schindler fogászatot sem hagyhatjuk szó nélkül, akik mai kor vívmányait használva nyújt segítséget a rászorulóknak. Kiskunhalas sokszínűségét bemutató képbe kapcsolódik még a munkaruhagyártással foglalkozó Halas-Text Kft.is, amely akár a vendéglátósok, szálláshelyek munkatársainak tud egyenruhát gyártani rövid határidővel.

Szöveg: Vadkerti Mónika
Fotó: Pozsgai Ákos