Kiszámíthatóbb az idei költségvetés
Gazdaság

Kiszámíthatóbb az idei költségvetés

Alig 75 perces tárgyalás után megszületett Kiskunhalas idei költségvetése. Ebben lesz forrás többek között utak javítására, építésére, sportpálya-fejlesztésre, elkülönített intézményrenoválási keretre, valamint a strandfejlesztéshez szükséges területrendezés költségeire is. A pénzügyi tervezet 10 igen szavazatot kapott 3 nem és 1 tartózkodás ellenében.

 
A korábbi években megszokottól eltérően konstruktív vita folyt a város idei költségvetéséről. A várost irányító erő és az ellenzék között abban volt különbség, hogy van-e jövőkép a gazdasági tervezetben vagy sem. Szóvá tette a baloldali tömörülés, hogy nem szerepel az uniós pályázatokhoz szükséges önerő, valamint hiányzik az igazi tartalék, amely korábban benne volt a büdzsében.
 
A Fidesz-frakció nevében megszólaló Skribanek Zoltán szerint van jövőkép, és olyan tételek is szerepelnek benne, amelyre korábban nem volt példa. Ilyen például a 39 millió forintos útfelújítási, építési keret is. Farkas Dániel alpolgármester azt mondta, hogy az ellenzék is konstruktívan állt hozzá a tervezethez. Vincze Attila a sportegyesületeknek szánt 5 millió forintos keretről beszélt. A képviselő úgy látja, hogy ez jelentős lesz majd a klubok életében.
 
Fülöp Róbert polgármester úgy fogalmazott, hogy sokkal kiszámíthatóbb az idei költségvetés, mint a korábbi években. Kiemelte azt is, hogy áprilisig elfogadják majd a város Gazdasági Programját is. Beszélt a tervezett sportpálya fejlesztésről is, amelynek során az intézmény funkciói bővülhetnek. Lehetőség lesz akár műfüves pálya létesítésére is. A tartalékban 93 milliós tétel szerepel. A költségvetést végül alig 75 perces megbeszélést követően 10 igen, 3 nem és 1 tartózkodás mellett fogadták el. Aki szeretne elmélyedni a számok világában és a költségvetésben, az ide kattintson.
{facebookpopup}