Megállapodás született a tartozók ügyében
Gazdaság

Megállapodás született a tartozók ügyében

Sikerült megállapodniuk a társasházak képviselőinek és a vízszolgáltatónak az elmaradt vízdíjtartozások rendezéséről. Erről közös nyilatkozatot is kiadtak, mely szerint kártyás mérőórákat szerel fel a szolgáltató azokban a lakásokban, ahol ezt kérik, a társasházak pedig legkésőbb május 31-ig haladékot kapnak a vízdíjtartozások rendezésére.


Kedd délután ültek tárgyalóasztalhoz városházán a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft., a Fészek Társasházak Érdekvédelmi és Szolgáltató Egyesület képviselői valamint a város vezetői, hogy megtárgyalják a vízszolgáltató felé felhalmozott több mint 10 millió forint társasházi tartozások megfizetését, valamint, hogy milyen módon lehetne az ilyen jellegű tartozásokat a jövőben megszüntetni.

vízfórum03

Az egyeztető tárgyalást Fülöp Róbert polgármester vezette, de jelen volt Farkas Dániel alpolgármester, a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. részéről a jogi és a pénzügyi szakemberek mellett Mátyus Zoltán igazgató, valamint a Fészek Társasházak Érdekvédelmi és Szolgáltató Egyesület elnöke, Lakovicsné Terzics Edit és Pszotáné Unoka Mária az érintett társasházak egyikének közös képviselője.

vízfórum02

A felek megállapodtak abban, hogy – azon társasházi lakásokban, ahol a tulajdonosok nem fizetik a vízdíjat, és emiatt mellékvízmérős szerződésüket felmondták, megoldás lehet a kártyás mérők lakásonkénti felszerelése. A megállapodás szerint 2015. április 15. napjáig a kártyás mérőórával ellátandó lakások listáját a közös képviselők eljuttatják a szolgáltatóhoz a megrendelővel együtt. A szolgáltató előre egyeztetett időpontban felszereli a kártyás mérőt, munkadíjat nem számol fel. A társasházak haladékot kérnek 2015. május 31. napjáig a hátralék rendezésére, ezt követően a szolgáltató fizetési meghagyást indít a hátralékban maradt társasházakkal szemben. A korábban felmondott, s most kártyás mérővel rendelkező szerződés kötő fogyasztók vonatkozásában a szolgáltató a szerződéskötési díjat elengedi – áll a kiadott közös nyilatkozatban.


Kép-szöveg: Pozsgai Ákos