(►) Strand – indul a nyári szezon
Gazdaság

(►) Strand – indul a nyári szezon

Már nem csak a naptár szerint, hanem a hőfokokban is itt a nyár, így a halasi strandon teljes kapacitással indul a szabadtéri szezon. Parkosítás, napágyak kihelyezése - az utóbbi napokban gőzerővel készülnek arra, hogy minél jobban sikerüljön a nyári szezon.

A szabadtéri nagy medence is fel van töltve és a tervek szerint a hétvégén már lehet úszkálni benne. Ezen a nyáron több olyan újítás fogadja a strand látogatóit, amik a komfortérzetet növelik, például a nagymedence mellett kapott helyet a büfé, beszereztek 20 új napágyat és a nudista napozó is megújult, esztétikus takarás mögött barnulhatnak azok, akik nem szeretnék, hogy látszódjanak a fürdőruha csíkjai – tudtuk meg Hugyecz Sándortól a fürdő vezetőjétől.

A már régóta nem használt gyermek pancsolót a nagy medence végénél új funkcióval látták el, gyeptéglával borították, napvitorlákat tesznek fölé és így gyermekjátszó lett belőle, amire a büfétől is rálátni. A büfé mellett egy részt feltöltenek homokkal és sátrakat tesznek, ki ahol a kicsik játszhatnak, amíg a szüleik felfrissítik magukat.

 

A fürdő kempingjébe már kora tavasszal megérkeztek az első vendégek, sokan külföldről járnak ide. Most úgy tűnik, hogy idén minden eddiginél magasabb lesz az itt töltött vendégéjszakák száma. Az előző években általában ötezer volt az éves vendégéjszakák száma, most ez havi 1200 körül alakul. Mindezt talán még lehetne fokozni is, ha megoldódna a kemping belvizes területének problémája – ezt a részt nem tudják kiadni, mert csapadékos időben a területen áll a víz és már volt rá példa, hogy elakadtak a lakókocsik.

Szöveg-fotó: Fehér Erika