Halas népszerű volt Szabadkán
Gazdaság

Halas népszerű volt Szabadkán

Ki az üzleti lehetőségekről, ki a múzeumokról érdeklődött. Hét országból mintegy kétszáz kiállító vett részt a múlt heti IX. Szabadkai Nemzetközi és Regionális Vásáron. Az előző évek gyakorlatához hasonlóan Halas idén is jelen volt a hatalmas tömegeket megmozgató rendezvényen.

Idén az energiahatékonyság volt a fő téma. Halast több mint 10 vállalkozás képviselte, volt, aki személyesen, volt, aki tájékoztató anyagok segítségével. Nádasdy Attila a Novalak Kft. ügyvezetője azt mondja ők már második alkalommal voltak jelen ezen a kiállításon, aminek úgy tűnik meg lesz a hozadéka. A cég több megbízás várományosa Szerbiában. – A kiállítás profi volt és örülök, hogy jelen lehettünk – nyilatkozta a Halasmédiának.

vezetők

Dr. Csala Mónika a városháza sajtóreferense is pozitív tapasztalatokról számolt be. A halasi stand egyik fele a városmarketingről szólt. A halasi delegációt is meglepte milyen sokan érdeklődtek a strand iránt. Főként olyanok jönnének Halasra fürödni, akik nyugodt pihenésre vágynak és nem szeretik a túlzsúfolt fürdőket. A halasi csipke iránt még amerikai érdeklődő is volt és remélhetőleg eredményes lesz a kapcsolatfelvétel.

Halas előrelátóan szerb tolmácsot is vitt magával, így Jamrik Márta segítségével nem voltak nyelvi akadályok, ami nagy előnyt jelentett.

A város standján ott volt a szomszédos Kunfehértó kínálata is. Mint Csala Mónikától megtudtuk Halas és Kunfehértó polgármesterei a jövőben próbálnak együttműködni a hasonló rendezvényeken. Így a két település erősítheti egymást és nagyobb kínálatot tud bemutatni.
 
Szöveg: Fehér Erika