Városházán is van diákmunka
Gazdaság

Városházán is van diákmunka

Sok fiatal szeretne a nyáron pénzt keresni például a nyaralásához, ám nem könnyű diákmunkát szerezni. A halasi munkaügyi központban jelenleg folyamatban van a nyári diákmunka iránti igények összegyűjtése - erről Vilonya Balázs a halasi munkaügyi kirendeltség vezetője tájékoztatta a minap a térség polgármestereit. Közben a halasi városháza diákmunkára keres jelentkezőket.

A diákmunkák várhatóan pár hét múlva kezdődnek, amikor véget érnek a vizsgaidőszakok. A munkaügyi vezető azt is elmondta, hogy az év második felében a tervek szerint a megyében 2-3 ezer új közfoglalkoztatott munkába állítására nyílik lehetőség. Halas 200-300 fő hosszú távú közfoglalkoztatottra számíthat.

A munkaügyi központban két képzés indítására készülnek, aranykalászos gazda és szociális gondozó-ápoló végzettséget lehet szerezni. A halasi városházától kapott tájékoztatás szerint várják a 16-25 éves korú nappali tagozaton tanuló diákok jelentkezését - napi 6 órás - nyári diákmunkára. 

A munkavégzés feltételei: betöltött 16. életév, tanulói jogviszony igazolása. 

Jelentkezni Dr. Csala Mónikánál lehet a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatalban személyesen, telefonon vagy email-ben 2015.06.18-án, csütörtökön 17 óráig!

Tel: 06-77-523-158
Email: hatosag@kiskunhalas.hu

Regisztrációhoz szükséges adatok: név, születési hely, idő; anyja neve, adóazonosító, személyigazolvány szám, a képzés helye, a szak megnevezése és a jelentkező teleofnszáma.