(►) A héten zárul a csatornázási projekt Jánoshalmán
Gazdaság

(►) A héten zárul a csatornázási projekt Jánoshalmán

A kész rendszer működő elemeit vette szemügyre a kivitelezők kíséretében Jánoshalma polgármestere a minap. A most pénteken záruló beruházás a Jánoshalma Város Szennyvízcsatornázása és Szennyvíztisztítása Projekt részeként valósul meg, melyre a település önkormányzata 2.481.729.363 forintot nyert a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Kohéziós Alap társfinanszírozásával.

- Elmondhatjuk most már a közel két éve zajló utcai munkálatokról, építési folyamatokról, hogy rendben zajlottak. A Jánoshalmi Napok alkalmával a zárórendezvényre is sor kerülhet. Külön örömhír lehet a lakosságnak, hogy Magyarország Kormánya a városunkban futó beruházás költségvetését megemelte. A hosszantartó munkálatok miatt a költségek megemelkedtek, ezért kaphattuk meg a plusz támogatást. Ennek eredménye, hogy a még most is zajló házi bekötések költségeit a település önkormányzata tudja fedezni, így a lakosoknak ez teljesen ingyenessé válik – mondta el kérdésünkre Czeller Zoltán polgármester.
Nem csak a lakosok és a polgármester, hanem a projekt vezetői is elégedettek a közösen elért eredménnyel. Azt mondják, minden optimálisan alakult a beruházás során.

- A meglévő rekonstrukciós szakaszok helyreállítása megtörtént Jánoshalmán. Összességében elmondhatjuk, hogy közel 43 kilométernyi csatornahálózatot fektettünk le, ami nagyjából 3200 lakossági bekötést jelent. Kollégáim nevében köszönöm, hogy a jánoshalmi emberek maximálisan kitartottak a komoly zajjal és porral, fennakadásokkal járó munkálatok során is, hiszen ez a támogatásuk nélkül nem valósulhatott volna meg foglalta össze tapasztalatait Lakatos István projektvezető.

A beruházás végének közelségét mutatja az is, hogy a település érintett utcáinak, útszakaszainak helyreállítási munkálatai teljesen befejeződtek. Az új szennyvíztisztító telep is minden előírásnak megfelel, a szakemberek túl vannak már több teszten is. Természetesen itt is mindent rendben találtak.

Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Anda Péter