Kihirdették a Megye Bora győzteseit
Gazdaság

Kihirdették a Megye Bora győzteseit

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés június 26-i, kalocsai ülését követően ünnepélyes keretek közt hirdették ki a Bács-Kiskun Megye Bora díj 2015. évi nyerteseit. A Kunsági Borvidék és a Hajós-Bajai Borvidék borai vehetnek részt négy kategóriában a versenyen, melyet az idén Kiskunhalson rendeztek meg a Csipke Hotelben.

 

 

A Bács-Kiskun megye legjobb fehérbora díjat 2015-ben a kiskőrösi Vass Borászat 2014-es évjáratú Irsai Olivér bora nyerte. A díjat a Vass Bor Kft. ügyvezetője, Vassné Pivarcsi Mária vette át. A Bács-Kiskun megye legjobb rozé bora díjat, bajai Dragan Borászat 2014-es évjáratú Kékfrankos Rosé bora nyerte.A Bács-Kiskun megye legjobb vörösbora díjat, a soltvadkerti Frittmann Borászat 2011-es évjáratú Merlot bora nyerte.

 

Frittmann Tamás, a Frittmann testvérek Kft. borásza vette át a díjat Rideg Lászlótól, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökétől. A Bács-Kiskun Megye legjobb desszert bora díjat pedig a borotai Koch Borászat 2007-es évjáratú Koch Ice Wine Rajnai rizling Jégbora nyerte. A díjat Koch Csaba, a Koch-Vin Kft. ügyvezetője vette át.