Új párnákon alszanak a kollégisták
Gazdaság

Új párnákon alszanak a kollégisták

Hétfőn kezdődött a beköltözés, a diákok már a kollégiumból mennek a keddi évnyitókra. Több meglepetés is várja a halasi Bernáth Lajos Kollégium lakóit. Sikerült új párnákat szerezni és bizonyára népszerű lesz az új trambulin, valamint a pingpongasztal is.

Egy régi problémát sikerült megoldani a tanévkezdésre. 50 darab új párnát kapott az intézmény – a régi párnák egy része már szinte használhatatlan volt – meséli Nagy Ernő igazgató. Összefogással tudták megoldani a cserét. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Halasi csoportja sietett az intézmény segítségére, adták az alapanyagot és a kollégium dolgozóival együttműködve szabták, varrták, töltötték a párnákat.

A Bernáth Kollégiumban sok nehéz körülmények közül érkező gyermek is ott tölti a tanévet így az intézmény folyamatosan nyitott a különböző adományok fogadására. Ruhák, játékok, könyvek és tisztálkodó szerek például mindig kellenek – mondja az igazgató.

párn

A szabadidő eltöltését segíti majd az alapítványi segítséggel vásárolt trambulin, és egy új pingpongasztalt is kapott az intézmény.

A következő nagy álmuk pedig a sportudvar aszfaltjának felújítása lenne, hiszen az elöregedett, egyenetlen felületen nagyot tudnak esni a gyerekek, de egyelőre még nem tudják, hogyan lehetne ezt megvalósítani.

Szöveg-fotó: Fehér Erika