Gazdabolt Balotaszálláson
Gazdaság

Gazdabolt Balotaszálláson

Több mint félszáz balotaszállási lakos érdeklődésétől övezve nyitott újabb vegyesiparcikk kereskedést a Rolló Kft. szombaton délelőtt 10 órakor. Ezúttal a cég székhelyén, Balotaszállás szívében nyitotta meg gazdaboltját a társaság. Rajmund Mátyás tulajdonos megnyitó beszéde és Huszka István polgármester köszöntő szavai után, a balotai közönség azonnal meglepte az üzletet. Az új gazdabolt 61 négyzetméteren, a kiskunhalasi bolt árukészletéhez hasonló repertoárral és szakmai tanácsadással szolgálja ki a vásárlókat.

 
A Rolló Kft. 2013 júliusában nyitotta első gazdaboltját Kiskunhalason, a Széchenyi utca 99. számon található üzlethelyiségében. A tulajdonos Rajmund Mátyás régi vágya valósult meg azzal, hogy a társaság székhelyén, Balotaszálláson is üzletet tudott nyitni 2015. október 3-án. „Hiszem, hogy a helyi vállalkozásoknak amennyire csak lehet, helyben is segítenie kell a település mindennapjait előbbre vivő ügyeket. Most nyílt rá alkalom, hogy megnyissuk Balotaszálláson is az itt élők számára, helyben, könnyen elérhető vegyesiparcikk kereskedésünket.
Biztos vagyok abban, hogy a magyar ember megtalálja számítását Magyarországon, legyen az akár olyan kistelepülés is, mint Balotaszállás. Cégünk, a Rolló Kft. termelőbázisa itt van a település közelében és bizonyítja gazdaságos működését a helyi magyar munkaerő alkalmazásával. Remélem, hogy a bolt megnyitásával megkönnyítjük az itteniek életét és egyben ezzel újabb munkahelyet is adtunk néhány ember számára” – mondta Rajmund Mátyás.
Huszta István polgármester köszöntőjében kiemelte: „A Rolló Kft. legnagyobb munkaadója Balotaszállásnak. Egy ilyen méretű község életében kulcsfontosságú az állandó, biztonságos munkahely. Ráadásul a Rolló Kft. olyan piaci szereplő, amely régóta és hosszútávon nyújt munkalehetőséget a balotai embereknek. Ezt meg kell becsülnünk és csak köszönettel szólhatok a cégevezetés helyi érdeket szem előtt tartó lojalitásáról.
A most megnyitott gazdabolttal újabb munkahelyeket teremtett a társság és a helyiek költséges utazás nélkül, Balotán is beszerezhetik a mindennapokhoz szükséges, eszközöket, felszereléseket, szerszámokat” – hangsúlyozta a polgármester.
A gazdabolt megnyitóján résztvevő helyi lakosok dicsérték a kereskedés felszereltségét és már a nyitó napon sokféle áru gazdára talált. A balotai gazdabolt Szilágyi Zoltán, a kiskunhalasi kereskedés üzletvezetőjének irányítása alatt működik, a bolt vezetője Vajda Beáta lesz.
A választék gyakorlatilag megegyezik az anyabolt kínálatával. Így a kerti gépek, az elektromos szerszámok, a kötő elemek, a kéziszerszámok, a növényvédelem, a munkavédelem, az öntözés technika és sok más a mindennapok házkörüli munkáiban szükséges eszközök, berendezések kaphatók a Balotaszálláson nyílt Új Gazdaboltban. Képgalériánkat itt találja.
Elérhetőség: 6412, Balotaszállás, Balassi Bálint u. 13
Nyitva tartás:
Március 16-tól, október 31-ig: hétfő-péntek: 07-12; 14-18 óráig
November 1-től március 15-ig: hétfő-péntek: 08-12; 14-17 óráig
Szombat: 08-12 óráig
Honlap: www.gazdaboltom.hu
(X)
Kép-szöveg: Kovács Iván