Akár havi 110 ezret is kaphat
Gazdaság

Akár havi 110 ezret is kaphat

Jelentős összegű támogatást lehet kapni, így érdemes jelentkeznie annak, aki kormánytisztviselői karrierben gondolkodik. Meghirdették a Területi Közigazgatási Ösztöndíjat.

 

Nincs sok idő a jelentkezésre. A területi közigazgatási életpálya iránt elhivatott, idegen nyelveket beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok pályázatait október 15-ig várják.

A felvételt nyert ösztöndíjasok szakmai gyakorlatának időtartama tizenkét hónap, melyet a fővárosi vagy egy megyei kormányhivatalnál töltenek. Az ösztöndíj havi összege: 110 000 Ft/hó. 35 évesnél fiatalabbak jelentkezhetnek. A program várhatóan december 1-én indul.


Pályázati feltételek:

– a pályázat benyújtásakor be nem töltött 35. életév

– magyar állampolgárság

– felsőfokú iskolai végzettség (BA/BSc, MA/MSc, illetve hagyományos 5 éves egyetemi vagy 3–4 éves főiskolai képzésben szerzett oklevél; Külföldön szerzett diploma esetén a pályázó vállalja, hogy 2015. október 31-ig honosítja azt a Magyar Ekvivalencia és Információs Központnál)

– a pályázat benyújtásának időpontjában kormányzati szolgálati jogviszony nem áll fenn

– az ösztöndíjprogramban történő sikeres részvétel esetén vállalja a területi közigazgatásban történő munkavégzést


A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

– idegen nyelvből meglévő B2 vagy magasabb szintű komplex nyelvvizsga


A pályázat benyújtásának módja:

Pályázni csak elektronikus formában, a www.osztondijprogram.kormany.hu oldalon meghatározott módon, az alábbi dokumentumok feltöltésével lehet:

– magyar nyelvű önéletrajz (formátum: .doc, .docx, .pdf; az ajánlott minta az oldalról letölthető);

– végzettséget igazoló okirat másolata.


Fontos! Csak a megfelelően feltöltött pályázati anyagot tudják elfogadni, hiánypótlásra a pályázat beküldése és véglegesítése, illetve a jelentkezési határidő lejártát követően nincs lehetőség!


A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE: 2015. október 15. éjfél

Bővebb információ: http://tko.kormany.hu/


Szöveg: Fehér Erika