(►) Szorosabb együttműködés a cél
Gazdaság

(►) Szorosabb együttműködés a cél

Szabadkai vendégek látogattak a minap városunkba. A szakemberek egy projekt keretében, eszmecserére érkeztek Kiskunhalasra. A BETON, vagyis Balkans and Europe Together elnevezésű DAOP pályázatnak a kapcsolatépítés a fő célja. Mint az eseményen elhangzott, a két település a közeljövőben szeretné még szorosabbá tenni a városok közötti viszonyt. Ennek módjáról osztották meg egymással véleményüket a résztvevők.

- Szerbia még nem tagja az Európai Uniónak, ettől függetlenül nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél több EU-s forrást le tudjunk hívni. Mivel Magyarország már uniós tagállam, ellátogattunk ide, Önökhöz, hiszen működik egy „szomszédok közötti program”, az úgynevezett CBC, amin belül mi, szabadkaiak intenzíven igyekszünk fejleszteni ezeket a kapcsolatokat - mondta el Nagy Kiserős Melinda, a Szabadkai Gazdaságfejlesztési Iroda vezetője.

szabadkai

Farkas Dániel alpolgármester szerint ez a találkozó egy kiváló kezdeményezés első lépcsőfoka lehet, ezért is kell megragadni minden ilyen kínálkozó lehetőséget.

- Az elmúlt években több nagyszabású EU-s projekt valósult meg Kiskunhalason, és ezeknek a tapasztalatait szeretnénk most megosztani vendégeinkkel. Az pedig nem titkolt célunk, hogy az elkövetkező években szeretnénk a Szabadkával már amúgy is szoros viszonyunkat új szintre emelni. Rengeteg tervünk van, ezekről külön is egyeztetünk majd a szabadkai delegáció tagjaival.

A prezentációkat követően a házigazdák és a vendégek egy kis túra keretében közösen vették szemügyre Kiskunhalas megszépült belvárosát, és legkiemelkedőbb köztéri alkotásait. További fotóinkat ITT tekintheti meg!

Szöveg: Szőri Attila

Fotó: Pozsgai Ákos