(►) Már év végén gyógyhely lehet a strand
Gazdaság

(►) Már év végén gyógyhely lehet a strand

Nagy változás történt a közelmúltban a kiskunhalasi strand életében. Mint arról korábban már beszámoltunk, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyezte a gyógyfürdő elnevezés használatát a létesítménynek.

- Több kritériumnak is meg kell felelnie egy strandnak, ha meg akarja szerezni ezt a megtisztelő címet. Az egyik ilyen, hogy öt gyógyászati tevékenységnek kell legalább lennie a létesítményben. Ez nálunk megvolt, így tudtunk pályázni a gyógyfürdő titulusra. Nem titkolt célunk, hogy megszerezzük a gyógyhely elnevezést is. Ehhez környezetvédelmi mérésekre van szükség, amik ezekben a napokban zajlanak itt, Kiskunhalason. A megfelelő orvosi dokumentumok már rendelkezésünkre állnak, így ha minden jól megy, akár már most év végére megszerezhetjük a gyógyhellyé minősítést – árulta el weblapunknak Hugyecz Sándor, a Halasthermál ügyvezetője.

A visszatérő vendégek véleménye szerint kijárt már ez az elnevezés a halasi strandnak, hisz sokakon segített már a gyógyvíz hatása és a szakemberek tudása. Az általunk megkérdezettek szerint a strand eddig is fontos értéke volt a városnak, ezentúl azonban még inkább hangsúlyt kellene fektetetni a fejlesztésekre. Az ügyvezető azt mondja, gyógyfürdő cím már megvan, ám fejlesztési pályázatokat a közeljövőben csak gyógyhelyekre írnak majd ki, így máris megvannak a halasi létesítmény újabb céljai.

- A legfontosabb az lenne, hogy a gyógyászati tevékenységi köreinket fejleszteni tudjuk. Első körben a meglévő területeinket, ingatlanaiknak kellene annyira rendbe tenni, hogy még több vendéget tudjunk kulturált helyen fogadni. Lenne feladat szép számban, s talán a gyógyhellyé minősítés után új lehetőségeink nyílnak meg a pályázati lehetőségeknek köszönhetően – tette hozzá a létesítmény vezetője.

Szöveg: Szőri Attila