Ha ösztöndíjat akar, ne késlekedjen!
Gazdaság

Ha ösztöndíjat akar, ne késlekedjen!

Nagyon sürget a határidő, így igyekeznie kell annak, aki még szeretne jelentkezni a Bursa Hungarica ösztöndíj programhoz. Erre több év szünet után nyílt meg ismét a lehetőség a halasi felsőoktatásban tanuló fiatalok előtt.

November 9-ig, vagyis jövő hétfőig lehet jelentkezni – figyelmeztet Simon István a városháza szociálpolitikai csoportvezetője. A legfontosabb az, hogy az érdeklődő fiatalok még ezekben a napokban beszerezzék az iskoláktól a szükséges igazolást.

A 2016-os Bursa Hungarica-ösztöndíjprogramban: hátrányos helyzetű hallgatók kaphatnak egy éven keresztül havi 4 ezer forintos támogatást Kiskunhalas Város Önkormányzatától, amennyiben a pályázati feltételeknek megfelelnek. Az összeg dupláját kapják azok, aki a tanulmányi szabályzatnak megfelelően teljesítik felsőoktatási tanulmányaik során féléves kötelezettségüket.

Az érdeklődőknek a  Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (EPER-Bursa rendszer) kell regisztrálniuk, valamint tájékoztatást kaphatnak a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal Szociálpolitikai Csoportjánál, a 77/523-160,166,167-es telefonszámokon.

Akár 150-170 halasi fiatal támogatására is mód nyílhat, ám még közel sincs ennyi érdeklődő. Így minden érintettet arra biztatnak, hogy jelentkezzen.

Szöveg: Fehér Erika