(►) Befejeződött a csatornázás Mélykúton
Gazdaság

(►) Befejeződött a csatornázás Mélykúton

Az elmúlt hétvégén végre megvalósulhatott az, amire a mélykúti lakosok az elmúlt bő másfél évben vártak. Egy záróprojekt keretében hivatalosan is átadták a település új szennyvízcsatorna hálózatát.

- Kemény, kitartó emberfeletti munka volt ez, elsőként a lakosság türelmét szeretném megköszönni, hiszen higgadtan viselték el a munkálatokkal járó nehézségeket. Örömmel mondhatom, hogy lent van 37 kilométer gerincvezeték, 24 kilométer bekötővezeték és 5 kilométernyi nyomóvezeték, amik az új szennyvíztisztító telepre viszik ki a település szennyvizét. Hosszú idő után végre több mint 2400 lakás köthetett rá erre a korszerű rendszerre – fejezte ki örömét Kovács Tamás polgármester.

mély01

A nagyszabású munkafolyamat a Mélykút Város Szennyvízcsatornázási és Szennyvíztisztítási Beruházása elnevezésű projekt részeként valósul meg, a település önkormányzata 2.858.942.558 forintot nyert az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében. A záróesemény második helyszínén, az egyik szennyvízátemelőnél a politikusok és a kivitelezők közösen vágták át az átadást szimbolizáló szalagot. Bányai Gábor, térségünk megválasztott országgyűlési képviselője a helyszínen elmondta, nagyon fontos, hogy Mélykúton és a régió többi településén is sikerült megvalósítani több, nagyszabású projektet is.

- Ezek a fejlesztések végre lehetővé teszik, hogy egy helybeni vagy ide érkező beruházó megtelepülhessen itt, hiszen eddig nem volt mód tisztítani a különféle szennyvizeinket. A régióban most már ez a probléma is elhárult, így nem kizárt a gazdaság felélénkülése sem – mondta el Bányai Gábor.

mély02

A rövid műszaki tájékoztatót követően a jelenlévők átvonultak az új szennyvíztisztító telepre, ahol ismét egy szalagátvágás következett.

A helyszínen készült további fotóinkat IDE kattintva tekintheti meg.

Szöveg: Szőri Attila

Fotó: Pozsgai Ákos