Helyi adó - Lejárt a határidő
Gazdaság

Helyi adó - Lejárt a határidő

Szeptember 15-én lejárt a helyi adók második félévi részletének befizetési határideje. Aki még nem tette meg, annak célszerű ezekben a napokban gyorsan előkeresni a csekkjeit, és rendezni azokat. Akinek már nincs meg a csekkje, az kérhet a városházán – hívja fel a figyelmet a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal adócsoportjának új vezetője Fődi Gabriella.

 

A most aktuális csekkeket még az év elején, az első félévivel együtt megkapta a lakosság, sokan akkor egyben le is tudták a kötelezettségüket. A tapasztalatok szerint egyre többen döntenek úgy, hogy nem várnak őszig, hanem már tavasszal, egy összegben rendezik az egész évi adót, és sokan vannak azok is, akik utalással, elektronikus úton teljesítenek.

A városháza adócsoportjához nem csak azokat várják, akiknek valamilyen információra van szüksége a helyi adókkal kapcsolatban, hanem azokat a külterületen élőket is, akik még nem tettek bevallást a kommunális adóhoz. A kommunális adót már egy ideje kiterjesztették a külterületeken élőkre is, ám ez ügyben még nem intézkedett minden érintett.

Az iparűzési adóban érintettek figyelmét pedig arra hívják fel, hogy ők nem csekket, hanem értesítést kaptak, és nekik már elektronikusan kell eleget tenniük kötelezettségüknek.

Szöveg-fotó: Fehér Erika