Megnyílt az államkincstár iroda
Gazdaság

Megnyílt az államkincstár iroda

Az országban az 59. értékesítési pontját nyitotta meg a Magyar Államkincstár és ez az iroda a kiskunhalasi. A városháza épületében, a volt utazási iroda helyiségét alakították át, az ügyfélszolgálat szerdánként, csütörtökönként 9-15:30 óra között várja az érdeklődőket. Az ünnepélyes avatón Balatoni Ildikó, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese azt mondta, céljuk volt az, hogy közelebb kerüljenek az ügyfeleket.

 
Vincze Attila önkormányzati képviselő vetette fel azt, hogy nyisson Kiskunhalason is irodát a Magyar Államkincstár (MÁK). A szervezet nagyon pozitívan és konstruktívan állt a halasi megkereséshez és néhány hónap alatt megvalósult a képviselői elképzelés. Szerdán délelőtt hivatalosan is megnyílt a MÁK ügyfélszolgálata. Az ünnepélyes eseményen Balatoni Ildikó, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese azt mondta, közelebb szerettek volna kerülni az ügyfelekhez, a halasi az 59. értékesítési pont azt országban.
Fehérné dr. Holozsai Ildikó megyei igazgató úgy fogalmazott: Bács-Kiskunban dinamikusan növekedett az állampapír-forgalmazás, ezért is volt indokolt a halasi iroda megnyitása. Farkas Dániel alpolgármester szerint ezzel tovább nőtt Kiskunhalas térségközponti szerepe. Hozzátette: az államkincstár pozitívan állt a város kezdeményezéséhez, amiért köszönet illeti a szervezetet.
Az iroda első ügyfele Fülöp Róbert polgármester és családja volt. Feleségével babakötvényt vásároltak lányuknak, Elizának. A városvezető egyúttal üdvözölte is azt, hogy Kiskunhalason is lehetőség lesz mostantól olyan ügyintézésre, amelyért eddig utazni kellett. A halasi ügyfélszolgálat a városháza épületében, a volt utazási iroda helyiségében működik. Szerdánként és csütörtökönként 9-15:30 óra között várja az érdeklődőket értékpapír nyilvántartási-számla, Start-értékpapírszámla, Tartós Befektetési Számla nyitási- és kezelési szolgáltatással. További részletek a 19 órás híradóban.
Jáger Levente