SAJTÓKÖZLEMÉNY
Gazdaság

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2016 / 10/ 01 ROLLÓ Műanyaggyártó és Kereskedelmi Kft. DEÁK DELTA Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Műanyagipari élvédő rendszerek üvegszál-szövettel történő extrúziós összeépítésére szolgáló korszerű, egyedi gyártástechnológia kifejlesztése és komplex ipari megvalósítása. Prototipus berendezés kifejlesztése konzorciumi partnerek együttműködésével.

 

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” tárgyú felhívás keretében „Műanyagipari élvédő rendszerek üvegszál-szövettel történő extrúziós összeépítésére szolgáló korszerű, egyedi gyártástechnológia kifejlesztése és komplex ipari megvalósítása. Prototipus berendezés kifejlesztése.” címmel konzorciumi együttműködéssel fog megvalósulni pályázat a Széchenyi 2020 program keretében 223,4 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

 

 

A projekt megvalósítása során a ROLLÓ Műanyaggyártó és Kereskedelmi Kft., mint konzorciumi vezető és a DEÁK DELTA Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., mint konzorciumi partner közösen kifejleszt egy egyedülálló gyártástechnológiát műanyagipari élvédők üvegszövettel történő egylépcsős extrúziós összeépítésére. A kísérleti fejlesztési eredményei alapján létrejön az innovatív technológia kivitelezésére szolgáló gyártósor prototípusa is. A projekt újdonsága a műanyag élvédőt és az üveg-szövetet extrúzióval összeépítő gépészeti berendezés kifejlesztése. Az eljárással egy speciális PVC keverék kifejlesztése történik, amelynek olvadáspontja alacsony, tapadási képessége magas, kémiailag stabil, HCL kiválás-mentes és áramlási tulajdonságai kiválóak. A gyártástechnológiához egyedi extrúder, kalibráló hűtő-rendszer (amely a műanyag élvédő profilt kalibrálja) kifejlesztése, és elektronikus termékoptimalizáló rendszer továbbfejlesztése valósul meg.

A projektről bővebb információt a www.rollo.hu és a www.deakdelta.hu oldalakon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Novák Mihály, irodavezető

novak.mihaly@rollo.hu

(X)