Létszámbővítés a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatójában
Gazdaság

Létszámbővítés a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatójában

Halason van az egyik telephelye annak az állami cégnek, amely az országban a legtöbb megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztatja. A Bajcsy-Zsilinszky utcai műhelyben főként textilből állítanak elő egyedi termékeket. Létszámbővítés van a Kézműnél, így újabb embereknek tudnak munkát adni.

 

A Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. közel 150 telephelyén mintegy 10 ezer embert foglalkoztatnak, Halason jelenleg 66-an dolgoznak. A foglalkoztatás 4-5 órában történik. Halson főként textil termékek készülnek, például egyedi párnák, puffok, táskák, de vállalnak különböző bérmunkákat is. Vannak egyszerűbb feladatok is, hogy mindenki az egészségi állapotának és teherbírásának megfelelő munkát tudjon végezni. A halasi műhelybe most elsősorban varrási feladatokra keresnek munkaerőt.

nefel02

Halason és a térség többi településén egyre gyakrabban lehet majd találkozni a megváltozott munkaképességűek munkáival, hiszen az intenzívebb megjelenés is a tervek között szerepel.

nefel03

A műhelyből kikerülő termékek egyedi jelzést viselnek. Feltüntetik rajtuk, hogy megváltozott munkaképességűek kézzel készített darabjairól van szó. (A témáról további részletek az e heti Halasi Tükörben olvashatók.)

Szöveg-fotó: Fehér Erika