Jánoshalmi kitüntetett az Európai Kereskedelem Napján
Gazdaság

Jánoshalmi kitüntetett az Európai Kereskedelem Napján

Az Európai Kereskedelem Napján megtartott rendezvényen a hagyományoknak megfelelően elismeréseket adott át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, így Klauzál Gábor Elismerő Oklevelet és Magyar Kereskedelemért Nagydíjat vehették át az arra érdemes szakmai szereplők. Az eseményen a Magyar Kereskedelemért Nagydíjat kiérdemeltek között volt a jánoshalmi Fekete Tibor is, aki az Univer Coop Zrt. üzletvezetője. Díjának értékét az adja, hogy azt a boltokban dolgozó kétkezi feladatokat kiválóan végző munkatársak kaphatják meg.

 

Fekete Tibor, az Univer Coop Zrt. üzletvezetője, jánoshalmi területi vezetője. A kereskedelmi szakember több mint húsz éve dolgozik az Univer Coop Zrt.-nél, 1998 óta pedig a jánoshalmi, a 33. sz. ABC üzletvezetője. Feladatköre mellett 2007 óta területi vezetőként is tevékenykedik a cégnél. Szakmai munkája révén vezetése alatt komoly fejlődésen ment át az általa vezetett bolt.
A kereskedelem nem csupán a mindennapi életünkben, hanem a gazdaságban is az egyik legfontosabb szerepet tölti be – jegyezte meg felszólalásában az eseményen Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint a kereskedelem ezért megérdemli azt, hogy kitüntetett figyelmet kapjon akár egy napra is, a kormánynak pedig meg kell hallania a szakma üzeneteit, amelyek az ilyen napokon is megfogalmazódnak. A kereskedelem által foglalkoztatott munkavállalók száma 5,9 százalékkal nőtt 2010 óta, és mára mintegy 3 ezer főnyi munkavállaló hiányzik a szektorból. Ennek megoldása érdekében a szakképzési rendszer átalakítását is fel kell gyorsítani – tette hozzá.
Pozsgai Ákos