Rangos szakmai verseny Halason
Gazdaság

Rangos szakmai verseny Halason

Az Autószerelők Országos Egyesülete az Autotechnika Magazinnal közösen, több cég támogatásával szervezi azt a versengést, amelyben a jövő szakembereit igyekeznek felfedezni. Az autószerelő szakmában a kiváló tanuló megméretés hét regionális helyszínen zajlik, az egyik ilyen Kiskunhalason, a Forgó Autóházban volt szerdán délelőtt.

Szinte nem telik el olyan nap, hogy ne hangozna el a médiában, kevés a jó szakember. Erre egyébként a vállalkozókkal, cégekkel készített interjúink során is szembesülünk. Minden kezdeményezés, amely a hiányszakmákat igyekszik pótolni, fontos a szakképzés szempontjából is. Autószerelőből is egyre kevesebb van, éppen ezért örömteli, ha a képzéssel kapcsolatos eseményről számolhatunk be.

Gyakorlati feladatokat kaptak

Az Autószerelők Országos Egyesülete, az Autotechnika Magazinnal, több cég támogatásával döntött úgy, hogy megszervezi a szakterület fiataljainak versengését. Hét helyszínen zajlottak a megméretések, az első elméleti fordulót követően a kézügyesség, a gyakorlati felkészültség számított - nyilatkozta a Halasmédia érdeklődésre Spindler Tibor elnök. A versengés egyik állomása a kiskunhalasi Forgó Autóházban volt szerdán délelőtt.

Forgó Gyula ügyvezető

Forgó Gyula ügyvezető azt mondja, nagy megtiszteltetés, hogy helyszínt adhattak a megméretésnek. Itt minden feltétel adott volt ahhoz, hogy a diákok teszteljék felkészültségüket, tudásukat. Ugyanakkor Forgó Gyula is tapasztalja, hogy hiánycikk a jó szakember. További részletek a szerda esti híradóban és a jövő heti Halasi Tükörben.

Fontos a gyakorlati képzés