A kormány gazdaságpolitikáját értékelte
Közélet

A kormány gazdaságpolitikáját értékelte

Ma délelőtt a Csipkeházban tartott sajtótájékoztatót Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje. A politikus a kormány gazdaságpolitikájáról, és annak eredményeiről mondta el véleményét.

 
- A jelenlegi forinthelyzet miatt valamennyi devizahitelesnek és állampolgárnak többletköltségei keletkeztek. Úgy véljük, ezt minden fideszes politikus, és személy szerint Orbán Viktor gazdaságpolitikájának köszönhetik az emberek. Minden egyes fideszes politikus felelős a 310 forintos euróért, hiszen támogatták azt a kormányprogramot, melynek ez lett az eredménye. Egy átlagos devizahitelesnél ez négy év alatt közel 700.000 forintos többletkiadást jelent. Az MSZP azt javasolja az embereknek, hogy vagy kérjék el a helyi fideszes képviselőktől ezt az összeget vagy pedig április 6-án zavarják el őket a választásokon - mondta el sajtótájékoztatóján Török Zsolt.
 
Török Zsolt sajtót 04
 
A képviselőjelöltet a Halasmédia megkérdezte arról is, hogyan látja, városunknak milyen előnyei származhatnak hosszútávon a kormány adósságátvállalásából.
 
- Az adósság alapjában véve nem változott, hiszen a feleség zsebéből a férj zsebébe került át a család adóssága. Az önkormányzatok adóssága ezután már az állam adósságát növeli. Az állam adóssága soha nem látott mértékű , 22.840 milliárd forint, ez 3000 milliárddal több, mint a kormányváltás idején volt. Egyébként Kiskunhalas különleges helyzetben van, hiszen itt egymásnak ellentmondásos nyilatkozatok születtek az adósságátvállalás kapcsán. Fideszes politikusok azt mondták, csődbe ment volna a város, ha nem történik meg az intézkedés, de Halas polgármestere azt mondja, nem volt semmilyen csődhelyzet. Itt azt gondolom, hogy a város első emberének és a fideszes politikusoknak kell megegyezniük, mi is történt Kiskunhalason - értékelte a helyzetet a képviselőjelölt.
 
További részletek a Halas Televízió ma esti Híradójában.
 
Szöveg-fotó: Szőri Attila