Géppisztolyos rendőrök Fehértón
Közélet

Géppisztolyos rendőrök Fehértón

Néhányan áprilisi tréfára gondoltak először, amikor a Készenléti Rendőrség egységei, a helyi rendőri erők támogatásával megszálltak egy családi házat kedden délelőtt Kunfehértón. A rendőrségi akcióval kapcsolatban egyelőre nincs hivatalos információ, szerdára ígért tájékoztatást a megyei főkapitányság.

 
Látványos, összehangolt rendőrségi akció zajlott kedden délelőtt Kunfehértón, a Rákóczi utca és a Liliom utca sarkán egy családi háznál. – Géppisztolyos kommandósok vették körbe a házat, ők biztosították a területet – számoltak be a látottakról a környéken lakók, akik először áprilisi tréfának hitték a dolgot, persze később kiderült, nem arról volt szó.

A rendőrök hangos felszólítással hívták ki a házból az ott lakó férfit. A húszas éveinek végén járó B. Róbert előre tett összekulcsolt kézzel lépett ki az épületből, nem tanúsított ellenállást. A szomszédok elmondása szerint az akció idején a házban volt egy fiatalasszony is a kisgyerekével, nekik is el kellett hagyniuk az épületet, ők az udvaron várakoztak, amíg a rendőrök odabent vélhetően házkutatást végeztek.

A helybéliek elmondása szerint B-t beültették egy rendőrautóba és elvitték. A megyei főkapitányság szerdára ígért tájékoztatást az akció részleteiről. A környék lakói úgy tudják, a férfinek már korábban is volt dolga a rendőrséggel, az egyik szomszéd  szerint valamilyen embercsempészési ügybe keveredett bele. A helyiek közül senki nem tudta megmondani, hogy miből él B. Róbert.

Ugyancsak helyi információk szerint a rendőrök tettek egy kört a községhez tartozó közeli üdülőfaluban is, ahol kerti munkások arról számoltak be, hogy mintegy negyed órát voltak az egyenruhások. Azt senki nem tudta, hogy pontosan mit kereshettek.  A Rákóczi utcai háznál azonban mintegy másfél órán át tartott a rendőrségi intézkedés.
Kép, szöveg: Pozsgai Ákos